„Este strigător la cer ce se poate întâmpla în România”. Președintele Forestei descrie situația dificilă prin care trece clubul. Primarul Sucevei sare și el în ajutor

Foresta Suceava trece prin cea mai grea perioadă existențială de când și-a schimbat denumirea. În acest moment, gruparea de pe Areni are o datorie de 300.000 de lei la Fisc și din această cauză nu poate beneficia de banii pe care Consiliul Local i-a alocat, 1.500.000 de lei. Pentru a primi avizul Direcției de Finanțe, conducerea clubului din Liga 2 a încercat să eșaloneze datoriile prin girarea unor apartamente și terenuri, însă Finanțele au evaluat proprietățile mult sub valoarea lor reală, astfel că singura speranță pentru Foresta de stingere a litigiului este să beneficieze de sponsorizări din mediul privat.

Președintele Consiliului de Administrație al Forestei, Andrei Ciutac, a explicat impasul prin care trece clubul în acest moment. „Din păcate, situația este în continuare una foarte grea. Încercăm să ne prezentăm la meciurile oficiale, deși în acest moment nu facem antrenamente. Nu putem asigura nici măcar o masă pentru jucători. Am încercat să eșalonăm acea datorie către Finanțe, unde am oferit garanție două suprafețe de teren în Suceava și trei apartamente, însă cei de la Finanțe ne-au evaluat aceste bunuri la sume derizorii, 20.000 euro. Este strigător la cer ce se poate întâmpla în România. Deși am rămas singur, continui să mai sper că se va găsi o soluție, pentru că este păcat ca în 10 ani să se desființeze trei echipe în Suceava”, a spus Ciutac, citat de Gazeta de Suceava.

Și primarul Ion Lungu a făcut miercuri un apel către oamenii de afaceri din zonă să ajute clubul din liga secundă. „Îmi pare foarte rău de ceea ce se întâmplă în momentul de față la Foresta. Sper ca, în cele din urmă, să se gasească o soluție pentru a putea participa legal la licitație. Fac un apel la oamenii de afaceri din Suceava care iubesc sportul să ajute echipa de fotbal ca să plătească acea datorie de 300.000 de lei, mai ales că nu este o sumă mare. Noi avem pe data de 25 aprilie o noua sesiune de depunere de proiecte, iar dacă vor îndeplini condițiile le vom putea da finanțare”, a spus edilul orașului Suceava.

Din rândul jucătorilor, mijlocașul Cornel Căinari a descris situația delicată a Forestei. „Este păcat că s-a ajuns în situația aceasta, dar cred că lumea trebuie să știe cu ce probleme de confruntăm. Sper ca suporterii să conștientizeze ce zile trăim. Nu poți să te concentrezi la fotbal și la antrenamente în momentul în care nu ai ce să mănânci și știi că nu ai unde să locuiești. Sunt jucători aflați la sute de kilometri de casă care au venit la Suceava ca să-și facă datorii. Avem și noi familii, vin sărbătorile și n-avem niciun ban în buzunar. E foarte trist. Andrei Ciutac se zbate să scoată lucrurile la liman și toate se sparg în capul lui acum. Noi încă sperăm ca pe ultima sută de metri să ne ajute cineva, facem un apel pe această cale la toți oamenii de bine din județ. Ar fi păcat ca Suceava să rămână fără echipă de eșalonul secund, ținând cont că datoriile existente sunt mult mai mici în comparație cu ale altor cluburi. Dacă se va desființa Foresta acum, nu știu când va mai putea avea Suceava echipă de Liga a 2-a”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, mijlocașul Cornel Căinari.

Foresta Suceava, a 10-a clasată în campionatul Ligii 2, cu 33 de puncte acumulate în 25 de meciuri disputate în 28 de etape, va întâlni vineri, de la ora 17:00, pe teren propriu, pe „lanterna roșie” Metalul Reșița, în cadrul rundei a 29-a.

Pe aceeași temă