Eșecul drastic de la Târgoviște, a doua umilință pentru FC Brașov în trei ani. Punctele comune ale „stegarilor” din cele două înfrângeri

Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 12:07 Liga 2
Eșecul drastic de la Târgoviște, a doua umilință pentru FC Brașov în trei ani.** Punctele comune ale

Degringolada totală din tabăra „stegarilor” a dus la un eșec lamentabil al echipei la Târgoviște, scor 0-4 cu Chindia, rezultat care va rămâne bine ancorat în lista rezultatelor rușinoase din ultimii ani. De la retrogradarea echipei în Liga a 2-a, brașovenii nu mai pierduseră la o asemenea diferență.

Precedentul rezultat rușinos al „stegarilor” data din august 2014, când FC Brașov pierdea la Giurgiu cu 5-0 în fața Astrei, în Liga 1, echipă pregătită la acea vreme de brașoveanul Daniel Isăilă. Pe banca brașovenilor la acel meci de tristă amintire se afla tot Cornel Țălnar, iar dintre actualii jucători ai Brașovului atunci au jucat portarul Florin Iacob și mijlocașul Ștefan Grigorie, ambii integraliști, Enceanu a intrat pe parcursul jocului, iar Vagner, cel care a părăsit echipa în acest retur, avea să încaseze un cartonaș roșu în minutul 88.

La aproape trei ani de la umilința de la Giurgiu, „stegarii” s-au făcut de râs la Târgoviște, într-un meci important de Liga a 2-a.

Astra – FC Brașov 5-0 (1-0) / Liga 1, sezonul 2014-2015, 3 august 2014
Au marcat: Seto ”32, Găman ”69 (penalti), ”70, Enache ”86 și Bukari ”90+1.
Astra Giurgiu: Lung – Rus, Găman, Oros, Junior Morais – Laban, Seto – Enache, Budescu (Bukari ”63), De Amorim (Ioniță ”73) – Fatai (Cristescu ”78). Antrenor: Daniel Isăilă.
FC Brașov: Iacob – Străuț (Enceanu ”62), Machado, Leko, Serginho – Vagner, Diogo Santos (Aganovic ”73), Cătălin Munteanu, Călin Cristea – Grigorie – Marian Constantinescu (Buga ”55). Antrenor: Cornel Țălnar.
Cartonaș roșu: Vagner ”88

Chindia – FC Brașov 4-0 (2-0) / Liga 2, sezonul 2016-2017, 13.04. 2017
Au marcat: Pătru ”29, Cherchez ”36 (pen.), ”47, Nisipeanu ”79
Chindia: Căbuz – Martac, Ispas, Vătavu, C. Dinu – Pătru (Dr. Grigore ”85), L. Mihai, Pencea (Parghel ”82), D. Dumitrașcu – Cr. Neguț, Cherchez (Nisipeanu ”75). Antrenor: Nicolae Croitoru
FC Brașov: Fl. Iacob – Băjan, I. Șerban, Poverlovici (Ichim ”63), Ct. Stan – Enceanu, Vl. Munteanu, P. Iacob, Goge (I. Popa ”69) – Grigorie, R. Moldoveanu (Angelescu ”56). Antrenor: Cornel Țălnar.

Meci decisiv la FRF

Cei de la FC Brașov așteaptă cu sufletul la gură o decizie finală în cazul Chipciu. De luni de zile, cei de la Sporting Pitești se judecă la comisiile FRF cu Steaua și FC Brașov, piteștenii cerând o sumă importantă din transferul lui Chipciu la Anderlecht.

Deși au pierdut în două rânduri la comisiile FRF, cei de la Sporting Pitești nu au renunțat și au făcut apel la Comisia de Recurs a FRF și au plătit și taxa de 3.500 de lei.

„Măcar acum, în ceasul al 12-lea…”

Acest caz va fi judecat astăzi de Comisia de Recurs a FRF, ultima cale de atac pe plan intern a celor de la Sporting Pitești. „Sperăm ca măcar acum, în ceasul al 12-lea, să primim un verdict final, pentru că în situația în care ne aflăm, fiecare zi de întârziere contează. De banii de la FCSB depinde continuarea activității clubului. S-au purtat mai multe discuții cu Gigi Becali și el ne-a spus că în momentul în care FRF va lua o decizie finală în acest caz ne va da banii. Dânsul știe foarte bine situația de la FC Brașov”, a declarat Vasile Dochița, administratorul special al FC Brașov.

Clubul brașovean mai are de primit de la FCSB circa 230.000 de euro.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 20 Apr. 2017, 12:07 Liga 2
Pe aceeași temă