Erik Lincar, explicațiile jocului nereușit al Universității Cluj cu Concordia Chiajna. Cum a catalogat prestația mai slabă, eșecul și cum vede barajul cu Dinamo

Andrei PASCU 16 May. 2022, 11:47 Liga 2

Universitatea Cluj a arătat ca o echipă fără prea multă încredere în propriile forțe duminică, în partida cu Concordia Chiajna, din ultima etapă a play-off-ului Ligii 2. Ardelenii au cedat cu 0-1, iar Erik Lincar a recunoscut, indirect, că a fost greu să motiveze jucătorii, știind că șansele să mai urce direct în Liga 1 erau mici.

Erik Lincar, explicații după Concordia Chiajna – ”U” Cluj 1-0

Începutul de joc a arătat cel mai rău pentru ”U” Cluj în partida cu Concordia Chiajna, când a și picat singurul gol. Adrian Voicu a marcat în minutul 11, dar nici apoi Universitatea Cluj nu a reușit mare lucru. În repriza a doua se poate spune că a fost ceva mai periculoasă, dar asta și pentru că adversarii au coborât foarte mult liniile.

Referitor la schimbările din primul 11, în ciuda atacului dur al lui Adrian Mihalcea, Erik Lincar a declarat că a încercat să dea șanse și altor jucători să prindă minute, pentru a putea vedea dacă se poate baza pe ei la barajul de promovare contra lui Dinamo.

Sincer, 99 la sută știam că vom merge la baraj. Mai ales după declarațiile de săptămâna asta, de aceea am și făcut schimbări în echipa mea, să aibă ocazia cât mai mulți jucători să aibă minute. În cele două meciuri de baraj sperăm să ne ridicăm la nivelul echipei de Liga 1. Începutul de joc a fost mai slab, dar după aceea nu cred că se poate contesta jocul, pentru că am încercat să marcăm.

Jucătorii au fost la un nivel fizic și au încercat să vină peste adversar. Voiam să câștigăm, noi am venit și am încercat să jucăm toate meciurile pe teren și acestea sunt și rezultatele. Până la urmă am obținut un loc de baraj de care eram siguri de mai mult timp. Păcat că nu am reușit să promovăm direct în Liga 1”, a declarat Erik Lincar la microfonul Digi Sport.

  • ”U” Cluj, cu Concordia Chiajna: Aur. Păun – Alarcon (P. Pîrvulescu 56′), Fl. Ilie, Gugu (cpt.), Dobrescu – Remacle, I. Filip, Haită (Ely Fernandes 46′), Hofman (M. Moraru 72′) – Ribeiro (Tescan 63′), Val. Alexandru (Boiciuc 63′)
    Rezerve neutilizate: Gorcea – D. Ispas, Balgiu, Vomir

Erik Lincar, despre barajul cu Dinamo: ”Ni se dau șanse de unu la sută”

Erik Lincar a discutat cu oameni din lumea fotbalului, care i-au transmis că ”U” Cluj are unu la sută șanse în fața lui Dinamo. Cu toate acestea, dacă va fi un arbitraj corect, Lincar consideră că echipa sa poate face surpriza și poate să-i învingă pe ”câinii roșii”.

Noi am obținut locul de baraj de câteva etape, doar că am sperat că putem promova direct, fără să mergem la baraj. În principiu, multă lume m-a sunat și îmi dă șanse de unu la sută cu Dinamo, dar eu cred că vor fi două jocuri în care sperăm să facem o figură frumoasă, să fim puternici din punct de vedere mental. Să punem probleme și, de ce nu, să promovăm.

Toată lumea spune că Dinamo nu va retrograda niciodată din Liga 1. E o idee preconcepută și atunci acceptăm opinia fiecăruia, dar credem în șansa noastră. Noi trebuie să demonstrăm pe teren.

Eu îmi doresc să fim arbitrați de cel mai bun arbitru, pentru că vreau ca echipa să promoveze cu un arbitraj corect”, a mai declarat Lincar.

Universitatea Cluj are turul barajului cu Dinamo la 22 mai

E drept că Universitatea Cluj a tot avut sincope în play-off-ul Ligii 2, în cele 10 runde. A înregistrat patru victorii, trei egaluri și trei eșecuri. Una dintre înfrângeri a venit în partida cu scandal disputată cu Unirea Slobozia, de pe Cluj Arena, scor 1-2, iar a doua s-a produs chiar runda trecută, cu FC Hermannstadt, scor 1-2, tot pe teren propriu.

Cu 57 de puncte a terminat ”U” Cluj campionatul, fiind la patru puncte de locul 2, FC Hermannstadt, și cu un avans de șapte puncte peste locul 4, Steaua.

Foto: Vasile Mihai-Antonio / Sport Pictures

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 16 May. 2022, 11:47 Liga 2
Pe aceeași temă