Emeric Ienei, desemnat cetățean de onoare al Șiriei înainte meciului UTA – Luceafărul Oradea: „Am UTA în suflet”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Apr. 2017, 16:35 Actualizat: 02 Apr. 2017, 16:36 Liga 2
Emeric Ienei, desemnat cetățean de onoare al Șiriei înainte meciului UTA – Luceafărul Oradea:  „Am UTA în suflet”

La 11 zile distanță de la împlinirea frumoasei vârste de 80 de ani, Emeric Ienei a fost sărbătorit de utiști. Antrenorul de care se leagă cea mai mare performanță a fotbalului românesc la nivel de cluburi, câștigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, a fost întâmpinat cu căldură pe arena „Otto Greffner” din Șiria, cu ocazia meciului dintre UTA Bătrâna Doamnă și Luceafărul Oradea, contând pentru etapa a 27-a a Ligii 2. În aplauzele celor aproximativ 1200 de spectatori prezenți la meci, legendarul antrenor, născut în satul arădean Agrișu Mic, a luat din mâinile primarului Valentin Bot, titlul de cetățean de onoare al comunei lui Ioan Slavici.

„Ca și atitudine și conduită profesională, domnul Ienei este cel mai important reper din fotbalul românesc. Suntem onorați să-l avem azi în mijlocul nostru, mulțumindu-i pentru că a scris istorie”, a spus Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Însoțit de partenera sa de viață, dar și de Viorel Vancea, un alt fost jucător al „Bătrânei Doamne”, Ienei a fost copleșit de afecțiunea gazdelor. „Mă simt onorat pentru invitație la Șiria. Nu este un lucru mic să fii cetățean de onoare al unei comune. Mă mai bucur că am venit la o partidă de fotbal interesantă, văd că sunt și mulți spectatori, comparabil cu ceea ce vedem acum în Liga 1. Nu e plăcut faptul că UTA nu are deocamdată un teren în oraș, dar va avea un stadion cu multe locuri, modern și util. Când eram copil am avut bucuria de a juca pe acel stadion al baronului Neuman. Am și azi UTA în suflet, dar nu pot să nu țin și cu echipa cu care am făcut performanța unică în fotbalul românesc, greu de egalat deocamdată. Până la urmă, țin cu fotbalul și aș vrea să văd partide cât mai bune, între echipe care să ducă tradiția mai departe”, a punctat tehnicianul care în anul 1986 câștiga Cupa Campionilor Europeni cu Steaua, într-o finală cu Barcelona, decisă de geniul unui alt arădean, portarul Helmuth Duckadam.

De menționat ar mai și că venerabilul om de fotbal a dat lovitura de începere a confruntării dintre formațiile ce reprezintă județul în care s-a născut și cel unde domiciliază. Apoi, a luat loc în înaltul tribunei de la Șiria, lângă o parte dintre membrii Old Boy”s UTA.

Sursa: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Apr. 2017, 16:35 Actualizat: 02 Apr. 2017, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă