Elevii Stere și Florentin Petre își înfruntă fostul „profesor”. FC Brașov își joacă ultima carte la promovare cu CS Mioveni

Marius ANGHEL 12 May. 2017, 13:07 Liga 2
Elevii Stere și Florentin Petre își înfruntă fostul

Liga a 2-a a ajuns la etapa a 34-a, iar FC Brașov va juca cu CS Mioveni, un meci în care „stegarii” își vor juca ultima șansă pentru a rămâne în luptă pentru locul 3 ce duce la barajul de promovare. Cum situația financiară a clubului brașovean a rămas dezastruoasă, oficialii echipei se chinuie să strângă bani pentru organizarea meciului. Cheltuielile pentru organizarea unui joc pe teren propriu în liga secundă ajunge la circa 12.000 de lei (baremuri arbitri, observatori, plata asistenței medicale, dar și a firmei de pază), astfel că fiecare bilet vândut chiar contează. Un bilet la meciul de astăzi costă 10 lei.

Mesajul lui Dochița

Ieri, la finalul antrenamentului, Vasile Dochița a discutat cu jucătorii și cei doi antrenori, Mihai Stere și Florentin Petre, iar mesajul administratorului special a fost cât se poate de simplu: „Vă rog să jucați pentru voi și pentru suporteri. Este un meci televizat și nu vreau să vă faceți de rușine”. Apoi, Dochița le-a explicat jucătorilor și antrenorilor că săptămâna viitoare se va încerca stabilirea unei întâlniri cu Gigi Becali pentru rezolvarea plății ultimei tranșe din transferul lui Chipciu. „Vom încerca să mai discutăm cu Gigi Becali și poate vom închide acest caz. Cel mai bine este să ne înțelegem, nu să ajungem la judecată”, a spus Dochița, care nu poate suporta singur toate cheltuielile pentru disputarea ultimelor meciuri din acest final de campionat. „Ne dorim să ducem la final acest campionat, dar este din ce în ce mai greu. Orice ajutor este binevenit, pentru că nu vrem să ajungem în situația să ne retragem din campionat”, a încheiat oficialul lui FC Brașov.

Pentru meciul cu CS Mioveni, jucătorii vor veni direct la stadion cu două ore înaintea meciului, asta pentru că nu au fost bani pentru obișnuitul cantonament.

Stere și Florentin Petre vs. Florin Marin

În această săptămână, de pregătirea echipei s-au ocupat cei doi antrenori secunzi, Mihai Stere și Florentin Petre, ținând cont de tragedia care a lovit familia Țălnar. Cei doi antrenori ai Brașovului au o misiune dificilă ținând cont de problemele de lot, Chitoșcă și Robert Moldoveanu, accidentați, Sergiu Istrati plecat de la Brașov după ce a încheiat conturile cu echipa, iar Bogdan Căucă nu va fi în lot pentru că a anunțat că dorește să-și rezilieze contractul.

Mihai Stere și Florentin Petre l-au avut ca antrenor pe „Flocea”, la Farul, respectiv, Dinamo. Florin Marin a debutat etapa trecută cu victorie pe banca celor de la CS Mioveni. A fost o victorie a celor de la Mioveni după un meci ciudat, ținând cont că Academica Clinceni a condus cu 2-0 la pauză, dar la final au câștigat piteștenii cu 3-2.

„Pe Florin Marin l-am avut antrenor în perioda când am jucat la Farul. Era un antrenor extrem de dur, care punea disciplina pe primul plan. Nu este un antrenor depășit pentru că a reușit să se adapteze fotbalului modern. Vom încerca să câștigăm”, a spus Stere.

Florentin Petre a fost și el elevul lui Florin Marin la Dinamo. „Am lucrat foarte bine cu Florin Marin la Dinamo, este un antrenor pe care îl respect. Era adeptul unei discipline de fier, dar nu se poate spune că este un tehnician învechit pentru că a reușit să se adapteze fotbalului modern. Este normal ca fiecare elev să-și dorească să-și învingă profesorul. Vrem să câștigăm”, a spus Florentin Petre.

Un meci special este și pentru Cătălin Stan, fost jucător la Mioveni. Meciul FC Brașov – CS Mioveni, se va disputa astăzi, de la ora 18.00 și va fi condus la centru de arbitru Iulian Dima din București. Dima va fi ajutat la cele două tușe de asistenții: Dumitru Ionel Valentin și Tunyogi Ferencz.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 12 May. 2017, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă