Egalul cu rivala de la retrogradare nu l-a demoralizat pe Adrian Mihalcea: ”Dacă nu credeam în salvare, îmi luam gentuța și plecam acasă.” Impresiile antrenorului după Concordia Chiajna – Unirea Slobozia

Unirea Slobozia a ajuns la trei meciuri fără victorie în Liga 2, după egalul din debutul play-out-ului, 1-1 cu Concordia, la Chiajna. Cele două sunt vecine de clasament, fiind pe locurile 4 și 5, cu un avantaj de cinci puncte pentru gazdele de sâmbătă.

Adrian Mihalcea, antrenorul Unirii Slobozia, se aștepta la un meci complicat, remarcând faptul că adversarii dispun de jucători cu o calitate individuală peste cea a fotbaliștilor săi. Cu toate acestea, chiar dacă acum echipa lui se vede nevoită să recupereze cel puțin cinci puncte și după această confruntare, pentru a scăpa din zona roșie, a fost mulțumit de egal.

Adrian Mihalcea se gândește că salvarea de la retrogradare se poate produce și după un eventual baraj 

După startul play-out-ului, Mihalcea a spus că s-ar mulțumi la finalul campionatului și cu ocuparea locului pe care echipa sa chiar se află acum, 5, pentru că duce în barajul de menținere în Liga 2. A văzut determinare la Chiajna din partea jucătorilor și este convins că Unirea Slobozia se poate salva chiar și de pe poziția respectivă.

”Cumva, îmi pare bine că nu am pierdut. Veneam după o perioadă destul de grea în care rezultatele nu au fost cele dorite. Eram convins că va fi un meci greu, am condus, nu am reușit să menținem acest plus pe tabelă. Calitatea individuală a anumitor jucători adverși a făcut ca meciul să se termine cu un egal, dar am văzut azi o echipă a mea care a alergat, care s-a bătut pentru fiecare balon. Sunt convins că dacă vom continua pe această linie și, cu noroc, vor veni și victoriile.

Eu nu mă uit la alte rezultate sau în jos, eu tindeam să câștigăm astăzi ca să ne apropiem de echipa din fața noastră, să câștigăm. Dar e o opțiune și barajul, mai sunt etape, cinci etape. A fost o conjunctură favorabilă pentru noi, sper să o menținem. Trebuie să legăm victoriile și putem să sperăm la o atingere a obiectivului și fără baraj. Dacă nu credeam asta, îmi luam gentuța și plecam acasă.

Sper în continuare, pentru că mai sunt cinci etape, sunt cinci puncte diferență. Putem recupera. Nu depinde numai de noi, dar avem nevoie să câștigăm meciuri la rând. Dacă facem calcule de ce fac alte echipe, uităm să ne gândim la propria ogradă”, a precizat Adrian Mihalcea.

Adrian Mihalcea: ”Era mult mai ok să confrunți și acasă echipele” 

”Principalul” Sloboziei a vorbit și despre sistemul competițional atipic din acest sezon al Ligii 2, din pricina pandemiei de COVID-19. Din punctul său de vedere, anumite echipe sunt dezavantajate, pentru că vor juca și de două ori, în întreg campionatul, în deplasare în anumite cazuri (în sezonul regular și play-out).

Acest lucru s-a întâmplat pentru Unirea Slobozia chiar cu Concordia Chiajna. Pe lângă confruntarea de sâmbătă, din prima rundă a play-out-ului, în sezonul regular partida dintre ele a avut loc tot la Chiajna. Duelul respectiv s-a terminat cu victoria Concordiei, 3-1.

”De la început a fost un campionat atipic. Am jucat numai un meci cu fiecare. Practic acum jucăm cu aceleași echipe tot un meci. Acum mi-ar plăcea ca domnii care au făcut această competiție, cu toate că la un moment a devenit foarte atractivă… nu știu dacă putem să o numim competiție în momentul în care jucăm doar în deplasare cu o echipă. Era mult mai ok să confrunți și acasă echipele.

COVID-ul a dărâmat acest campionat și chiar și în momentul de față face probleme, dar parcă nu mai suntem la fel de precauți și extragem doar subiectul echipelor și jucăm în continuare ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Nu știu dacă am fost prea pregătiți pentru acest campionat, din punctul acesta de vedere, al siguranței, dar mergem înainte. Mergem pe pleonasm”, a adăugat Mihalcea.

Pentru Unirea Slobozia urmează, în etapa a doua a play-out-ului, primul joc pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii. În această rundă, gorjenii au cedat la scor, acasă, cu SCM Gloria Buzău, 2-4.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-blocata-de-o-echipa-care-nu-a-surprins-cu-nimic-concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-egalul-cu-unirea-slobozia-19177342

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-la-malul-marii-ripensia-a-smuls-un-egal-pe-terenul-farului-in-debutul-play-out-ului-ligii-2-19177348

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-daniel-niculae-noul-presedinte-al-rapidului-speram-sa-ducem-clubul-unde-ii-e-locul-totul-se-va-face-cu-multa-dragoste-mutarea-duce-la-indepartarea-lui-andrei-nicolescu-19177287

Pe aceeași temă