Echipa Universității de Vest din Timișoara, cu patru jucători de la Ripensia în lot, e campioana europeană universitară

Anda DELIU 28 Jul. 2022, 16:25 Liga 2
Echipa Universității de Vest din Timișoara, cu patru jucători de la Ripensia în lot, e campioana europeană universitară

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a câștigat titlul de campioană europeană universitară la fotbal, la competiția organizată la Lodz, în Polonia.

Dacă multe universități au avut doar studenți, care joacă fotbal cel mult până la ligi terțe, la echipa românească au jucat și patru fotbaliști ai divizionarei secunde Ripensia Timișoara, ceea ce, evident, a fost un avantaj important.

Ripensiștii au părăsit cantonamentul echipei pentru a participa cu UVT la acest turneu

Ripensia și UVT au o colaborarea strânsă, iar, astfel, clubul a fost de acord ca trei jucători dintre cei păstați în lot pentru noul sezon de Liga 2 să plece din pregătire pentru competiția organizată la Lodz. Aceștia sunt Alexandru Piftor (mijlocaș, 23 ani), Răzvan Morariu (fundaș, 21 ani) și Cosmin Gladun (fundaș, 20 ani).

Al patrulea este Claudiu Matiș (atacant, 23 ani), pe care Ripensia vrea să-l împrumute unui alt club.

UVT a învins în finală, la penalty-uri, Universitatea de Economie și Comerț din Kiev

În primul meci din grupă, UVT a trecut cu 2-0 de Universitatea de Economie și Comerț din Ucraina și cu 1-0 cu Universitatea din Tubingen, Germania. A urmat o victorie 3-0 cu Universitatea Economică din Norvegia, în sferturi, și 3-1 cu Universitatea din Split, Croația.

În finală, UVT s-a impus cu 10-9 la penalty-uri în fața echipei Universității de Economie și Comerț din Kiev, pe care o învinsese și în grupe.

Pentru Universitatea de Vest din Timișoara au jucat: Octavian Popescu, Mihai Olariu, Florin Olariu, Angelo Olteanu, Raul Popa, Filip Andrei, Vasilică Bizău, Emanuel Pătrașcu, David Hotca, Alexandru Contescu, Raul Văzrzau, Ionuț Gașpar, Ionuț Vucea, Denis Hotca, Cristian Bîrzoi, Marco Giuricici, Răzvan Pițigoi, Mircea Stupu și Sinișa Sporin.

Toți jucătorii de la competiția trebuiau să fie, obligatoriu, studenți.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-dispus-de-csc-dumbravita-intr-un-amical-jucat-pe-stadionul-dan-paltinisanu-ambele-staffuri-optimiste-per-ansamblu-desi-nu-au-de-ce-19238667

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/special/special-un-fotbalist-din-liga-2-povesteste-cum-a-fost-sa-joace-intr-un-oras-legendar-de-pe-drumul-matasii-in-uzbekistan-au-un-obicei-sa-taie-o-oaie-inainte-de-meciuri-si-sa-ingroape-sange-19238452

https://liga2.prosport.ro/special/10-ani-de-la-marea-schisma-din-fotbalul-timisorean-sau-cum-a-ramas-orasul-mai-sarac-de-fotbal-19238319

Anda DELIU 28 Jul. 2022, 16:25 Liga 2
Pe aceeași temă