„Dușul rece îl vom remedia cu o victorie cu Săgeata”

11 Apr. 2012, 12:41 Liga 2

Viorel Tănase, antrenorul constănțenilor de la Farul, a analizat, pentru site-ul oficial al echipei, jocul pierdut din etapa trecută cu FC Botoșani, scor 0-1. Tehnicianul a tras concluziile după duelul cu moldovenii, și-a băgat jucătorii în ședință, i-a anunțat că, de acum înainte, vor plăti pentru greșelile pe care le vor mai face și le cere mai multă responsabilitate.

Tănase e încrezător că dușul rece cu FC Botoșani va fi remediat cu o victorie la Năvodari, cu Săgeata, peste două etape.

Totodată, tehnicianul e încrezător că dacă vor acumula maxim de puncte în următoarele 4 etape vor mai avea șanse la promovare.

– Domnule Tănase, după 0-1 cu FC Botoșani ați avut o discuție cu jucătorii și cu conducerea clubului. Care au fost concluziile?
– Am stat foarte bine și am analizat. Am făcut foarte multe greșeli și mă refer aici la poziționare la fazele fixe și în plus nu am avut consitență în atac. De acum, cine nu va respecta sarcinile, va plăti ori pecuniar, ori cu locul în echipă pentru că nu se mai poate, responsabilitate trebuie să existe la toată lumea la un asemenea obiectiv îndrăzneț pe care l-am prospus la începutul acestui retur. Am avut discuții îndividuale cu jucătorii, chiar puțin mai acide și sper că au înțeles. Am avut o discuție și cu conducerea despre tot ceea ce s-a făcut bine și mai puțin bine și zic eu că acest duș rece îl vom remedia cu o victorie cu Săgeata. Altceva nu avem de făcut, nu mergem la psihologi, nu s-a întămplat nimic, am pierdut un meci. Jocul, per ansamblu, nu a fost unul reușit dar băieții si-au dorit. Botoșaniul a obținut o victorie mare dacă cu două faze au reusit să caștige. Am revăzut partida, am avut căteva șituații, așa cum am zis si după meci am dus bine balonul până la 20 de m de poartă.

– După rezultatele din primele 5 etape din retur, lupta la promvare s-a complicat și mai mult, în sensul că au întrat și mai multe echipe în „horă”. Cam care mai sunt șansele Farului de acum, comparativ cu cele de la startul returului?
– După o analiză pertinentă, făcută și cu conducerea și cu jucătorii, ne-am propus 9 puncte în primele 3 etape, cu Săgeata, Dunărea și CF Brăila și totul este posibil. Pentru a mai spera la promovare trebuie să nu mai pierdem niciun meci. Normal că și Botoșaniul a venit acolo, Iașiul care a câștigat la Mangalia. Brăila a pierdut și și-au diminuat și ei șansele. Când nu mai sunt șanse matematice, atunci trebuie să ne găndim la altceva, dar până atunci eu trebuie să motivez echipa să caștige fiecare joc. Le promit suporterilor că tot ceea ce fac, fac pentru binele grupului, ca să câștigam și pentru Constanța în încercarea de a avea echipă în Liga 1.

Foto: Alexandru RAITA

11 Apr. 2012, 12:41 Liga 2
Pe aceeași temă