Viorel Tănase, fost ”principal” în acte la FCSB, a preluat o echipă din Liga 3! Obiectivul trasat

Andrei PASCU 06 Jan. 2023, 14:46 Liga 3
Viorel Tănase, fost ”principal” în acte la FCSB, a preluat o echipă din Liga 3! Obiectivul trasat

Viitorul Ianca, echipă clasată în partea a doua a ierarhiei din Seria 2 a Ligii 3, are un nou antrenor principal.

Conducerea l-a numit în funcție pe Viorel Tănase (52 de ani), care ultima dată a fost antrenor principal în acte la FCSB, în practică ”secund”, în mandatul lui Nicolae Dică.

Viorel Tănase, fost ”principal” în acte la FCSB, la Viitorul Ianca

Viorel Tănase i-a luat locul lui Adrian Baldovin astfel, care fusese numit în funcție în luna iunie a anului 2022, înainte de startul campionatului de Liga 3. Pentru că oamenii din conducere nu au fost mulțumiți de modul în care a arătat echipa, Baldovin a fost îndepărtat și în locul său a venit Viorel Tănase.

Tănase a activat la FCSB, pe postul de ”principal” în acte, pentru doar câteva luni, iulie-noiembrie 2022, iar anterior avusese ultima experiență în 2019, când a fost ”principal” cu drepturi depline pentru două luni la fosta Energeticianul, actuala Viitorul Pandurii.

În perioada iunie 2017-decembrie 2018 a mai avut o experiență la FCSB, în același rol, de ”principal” în acte, tot în mandatul lui Nicolae Dică.

Din poziția de antrenor principal cu drepturi depline, Viorel Tănase le-a mai pregătit pe CSM Deva, SC Bacău, fosta Farul sau Dunărea Călărași. Ca fotbalist, Tănase s-a făcut remarcat la clubul din orașul natal Galați, la Oțelul. A mai jucat și pentru Dinamo, FC Argeș sau Maccabi Netanya (Israel).

Viorel Tănase, noul antrenor al echipei Viitorul Ianca, îl va păstra pe Ionuț Smeu ”secund”

Viorel Tănase a decis, conform Obiectiv Vocea Brăilei, să îl păstreze în rolul de ”secund” al echipei Viitorul Ianca pe Ionuț Smeu, care a ocupat aceeași funcție și în mandatul lui Adrian Baldovin. Însă, și la nivelul lotului de jucători va schimba Viitorul Ianca, pentru îndeplinirea obiectivului, terminarea pe un loc cât mai bun la finalul sezonului din Seria 2 a Ligii 3.

Viitorul Ianca ocupă locul 7 acum, cu 15 puncte după 15 etape, când mai sunt trei runde din sezonul regular. E la 13 puncte de locul 4, CSM Focșani, astfel că prezența în play-off e imposibilă matematic. Viorel Tănase trebuie să termine cât mai sus în clasament, dar și să formeze o echipă solidă pentru sezonul următor, pentru posibila atacare a locurilor de play-off.

Clasamentul Seriei 2 din Liga 3 e condus de CSM Râmnicu Sărat, cu 36 de puncte, urmată de Metalul Buzău, 32 de puncte, și Unirea Braniștea, 31 de puncte.

Foto principal: Alexandru Dobre / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-3/hamza-younes-antrenor-si-jucator-la-una-dintre-cele-mai-slabe-echipe-din-acest-sezon-de-liga-3-anuntul-formatiei-la-care-merge-tunisianul-19257282

https://liga2.prosport.ro/seria-1/david-popa-continua-in-liga-3-dupa-despartirea-de-csc-dumbravita-a-ajuns-la-o-echipa-cu-pretentii-din-seria-8-19257261

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-doar-un-sfert-din-locurile-care-duc-in-play-off-ul-ligii-3-sunt-ocupate-matematic-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-situatia-pentru-play-out-este-ceva-mai-limpede-19257183

https://liga2.prosport.ro/liga-3/jiul-petrosani-are-un-nou-antrenor-19257224

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-a-primit-si-ultima-transa-de-buget-19257194

https://liga2.prosport.ro/liga-3/scm-zalau-a-luat-un-fost-mijlocas-al-poli-timisoara-19257159

Andrei PASCU 06 Jan. 2023, 14:46 Liga 3
Pe aceeași temă