Viitorul Ianca, în căutare de antrenor. S-a despărțit de ”principalul” alături de care a început anul 2023

Andrei PASCU 18 Oct. 2023, 15:39 Liga 3
Viitorul Ianca, în căutare de antrenor. S-a despărțit de ”principalul” alături de care a început anul 2023

Viitorul Ianca, locul 6 în Seria 2 de Liga 3, a decis și ea să schimbe antrenorul, deși din întrecere au trecut doar opt etape. A anunțat, marți seară, 17 octombrie, că înțelegerea cu ”principalul” Viorel Tănase (53 de ani) nu va continua pentru restul campionatului.

Acordul dintre cele două părți a durat nouă luni, Tănase fiind instalat în ianuarie 2023.

Viitorul Ianca și Viorel Tănase au încetat colaborarea

Conducerea clubului Viitorul Ianca și Viorel Tănase au decis să nu continue colaborarea, chiar dacă echipa se află pe locul 6, cu 10 puncte, la trei puncte de clasata pe locul 4, Unirea Braniștea (13 puncte), care la finalul sezonului regular duce în play-off-ul de promovare.

În zilele următoare, formația din Liga 3 va anunța și cine va fi noul ”principal”, deși în etapa din weekendul trecut, a 8-a, ultima cu Tănase antrenor, Viitorul Ianca a trecut la scor de Viitorul Șuțești, 5-0.

Mai mult ca sigur, dat fiind anunțul făcut după un succes categoric, e clar că părțile au decis să o ia pe căi diferite anterior confruntării cu Viitorul Șuțești.

Astazi s-a incheiat colaborarea dintre Clubul nostru si antrenorul Viorel Tănase.
Îți mulțumim, Vio, pentru profesionalismul, devotamentul si pasiunea de care ai dat dovada in toata aceasta perioada
Mult succes !
Viitorul”, a anunțat clubul din Liga 3, pe pagina de Facebook.

Viorel Tănase a venit la Viitorul Ianca în ianuarie 2023

Ultima dată, Viorel Tănase a fost antrenor principal în acte la FCSB, în practică ”secund”, în mandatul lui Nicolae Dică. În ianuarie, Viorel Tănase i-a luat locul lui Adrian Baldovin la Viitorul Ianca, care fusese numit în funcție în luna iunie a anului 2022, înainte de startul campionatului precedent de Liga 3.

Tănase a activat la FCSB, pe postul de ”principal” în acte, pentru doar câteva luni, iulie-noiembrie 2022, iar anterior avusese ultima experiență în 2019, când a fost ”principal” cu drepturi depline pentru două luni la fosta Energeticianul, actuala Viitorul Pandurii.

În perioada iunie 2017-decembrie 2018 a mai avut o experiență la FCSB, în același rol, de ”principal” în acte, tot în mandatul lui Nicolae Dică.

Din poziția de antrenor principal cu drepturi depline, Viorel Tănase le-a mai pregătit pe CSN Cetate Deva, Metalosport Galați, SC Bacău, Oțelul Galați, Farul Constanța sau Dunărea Galați. Ca fotbalist, Tănase s-a făcut remarcat la clubul din orașul natal Galați, la Oțelul. A mai jucat și pentru Dinamo, FC Argeș sau Maccabi Netanya (Israel).

Viitorul Ianca, locul 6 în Seria 2 de Liga 3

Viitorul Ianca este pe locul 6 în Seria 2 a Ligii 3, cu 10 puncte după opt etape. A adunat trei victorii, un egal, patru eșecuri și este la 14 puncte de liderul CSM Focșani, care are victorii pe linie, opt din opt.

Viitorul Ianca a evoluat în play-out sezonul trecut și a terminat pe locul 3 în Seria 2, cu 39 de puncte.

Foto: Viitorul Ianca

https://liga2.prosport.ro/liga-3/daniel-mutu-a-semnat-cu-o-echipa-din-liga-3-dupa-despartirea-de-fc-brasov-19288884

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-lupescu-va-ajuta-cs-dinamo-echipa-din-seria-4-de-liga-3-19288874

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u19-calificare-la-turul-de-elita-dupa-1-1-cu-cehia-u19-19288840

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-memoriu-dupa-jocul-cu-csm-olimpia-satu-mare-19288819

Andrei PASCU 18 Oct. 2023, 15:39 Liga 3
Pe aceeași temă