După Gabi Stan, încă un „stegar” e deranjat de spovedania lui Pașcu. „I-a trecut vremea, ar trebui să ne lase și să-și vadă liniștit de pensie”

Marius ANGHEL 06 Jan. 2017, 18:30 Liga 2
După Gabi Stan, încă un

După Gabi Stan și un fost fotbalist important al Brașovului, Sandu Andrași, s-a arătat deranjat de declarațiile lui Romică Pașcu, cel care afirmase că Jean Pădureanu a ajutat Brașovul să ajungă în Cupa UEFA în 2001.

„Acum pot să spun, Jean Pădureanu a ajutat Brașovul să ajungă în Cupa UEFA în sezonul 2000-2001. După acel sezon mi-a spus: «Romică, eu v-am ajutat și pe voi cei de la Brașov și pe Ștefan «Pinalti» de la Ceahlăul, și pe Dinamo. Acum e și rândul meu să mă ajutați să merg în Cupa UEFA». Și așa a și fost, pentru că în sezonul următor, Gloria a terminat pe 3 și a mers în Cupa UEFA. Acel loc trei a fost cea mai mare performanță a lui Jean, asta deși mai câștigase Cupa României și Cupa Ligii. Dumnezeu să-l odihnească”, a spus Pașcu pentru Monitorul Expres.

Fost jucător important al Brașovului, Sandu Andrași, a reacționat vehement și spune că vremea lui Pașcu a trecut. „Lui Pașcu i-a trecut vremea, ar trebui să ne lase și să-și vadă liniștit de pensie. La ce se întâmpla atunci în fotbalul românesc, Pașcu a fost un rău necesar pentru FC Brașov, dar meritele lui sunt mult prea mici pentru acea performanță. A trecut vremea când se semnau contracte pe capota mașinii. Îmi pare rău că aici, la Brașov, nu se pot aduna oameni cu suflet pentru culorile acestui club legendar care să construiască o echipă cu adevărat competitivă. Tradiția trebuie să meargă mai departe. Noi, cei din generația mea, am făcut-o, așa cum au contribuit și cei din generațiile mai vechi. Cei care sunt acum la echipă trebuie să continue și să ducă tradiția mai departe”, a declarat Sandu Andrași.

„Nu mă interesează blaturile lor”

Alexandru Andrași și regretatul Ibrahim Dossey au fost jucătorii care au decis celebrul meci din 2001 dintre FC Brașov și FCM Bacău. Băcăuanii aveau nevoie disperată de victorie pentru rămânerea în Divizia A, iar FC Brașov avea nevoie de un succes pentru calificarea în Cupa UEFA, „stegarii” fiind clasați pe locul 4 în acel moment.

Meciul fusese aranjat pentru o victorie a moldovenilor, dar Ibrahim Dossey a făcut meciul vieții, iar atacantul Sandu Andrași a marcat golurile victoriei „stegarilor” (”85, ”90+2). „Am fost băgat în teren să joc, nu ca să mă dau la o parte. Nu mă interesează blaturile lor. Eu sunt spre sfârșitul carierei, așa că nu îmi pasă dacă mă vor da afară pentru că mi-am apărat corect șansele”, spunea Sandu Andrași imediat după acel meci.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 06 Jan. 2017, 18:30 Liga 2
Pe aceeași temă