Spovedania lui Pașcu l-a deranjat pe Gabi Stan: „De ce nu a vorbit atunci și o face acum, după atâta timp?” „Stegarul” n-a rămas fără replică

Marius ANGHEL 04 Jan. 2017, 12:50 Special
Spovedania lui Pașcu l-a deranjat pe Gabi Stan:

Decesul lui Jean Pădureanu a întristat fotbalul românesc, iar multe personalități care au lucrat sau l-au cunoscut pe fostul conducător al Gloriei Bistrița au avut cuvinte de regret față de dispariția acestuia. Printre aceștia se numără și Romică Pașcu, actualul consilier al lui Marian Brescan la FC Brașov, unul dintre prietenii și foștii colaboratori ai lui „Tata Jean”.

Romeo Pașcu era devastat vineri la aflarea veștii morții bunului său prieten, iar la finalul săptămânii a mers la Bistrița la înmormântarea lui Jean Pădureanu. Întrebat despre fostul președinte al Gloriei, Pașcu a povestit și un episod din trecut, din sezonul 2000-2001, în care „Lordul” a ajutat-o pe FC Brașov, atunci „stegarii” s-au calificat în Cupa UEFA! „Acum pot să spun, Jean Pădureanu a ajutat Brașovul să ajungă în Cupa UEFA în sezonul 2000-2001. După acel sezon mi-a spus: «Romică, eu v-am ajutat și pe voi cei de la Brașov și pe Ștefan «Pinalti» de la Ceahlăul, și pe Dinamo. Acum e și rândul meu să mă ajutați să merg în Cupa UEFA». Și așa a și fost, pentru că în sezonul următor, Gloria a terminat pe 3 și a mers în Cupa UEFA. Acel loc trei a fost cea mai mare performanță a lui Jean, asta deși mai câștigase Cupa României și Cupa Ligii. Dumnezeu să-l odihnească”, a spus Pașcu pentru Monitorul Expres.

Gabi Stan: „Pașcu vorbește prostii, cred că e senil”

Declarația lui Romeo Pașcu l-a înfuriat la culme pe antrenorul „stegarilor” din acea perioadă, Gabi Stan. „Romică vorbește numai prostii. De ce nu a vorbit atunci și o face acum după atâta timp? Cred că e senil și nu știe pe ce lume trăiește! Îmi amintesc foarte bine că patronul echipei, Ioan Neculaie, era la cuțite cu nea Jean. Chiar am avut o discuție cu Ioan Neculaie și ne-a spus foarte clar să nu ne băgăm în combinații cu Jean Pădureanu și ne-a dat ordin să câștigăm la Bistrița. Nea Jean și-a luat însă toate măsurile și a câștigat cu arbitrii. Cred că prin tot ce spune Romică vrea să ia din meritele jucătorilor și antrenorilor care au reușit acea performanță de excepție. Nea Jean nu-l mai băga în seamă pe Romică în acea perioadă. Îmi amintesc că prin ”95 am discutat cu Jean Pădureanu și mi-a spus că «dacă dai mâna cu Romeo, trebuie să vezi dacă mai rămâi cu cinci degete la mână!» Destul de clar!”, a reacționat Gabi Stan.

Pașcu: „L-am respectat pe Gabi Stan ca antrenor”

Romeo Pașcu a încercat să dreagă lucrurile și spune că meritul pentru acea performanță este al jucătorilor, antrenorilor și, în special, al lui Ioan Neculaie, cel care a investit masiv în acei ani.

„Eu am venit la 1 iulie 2000 ca director general la FC Brașov, Iosif Kovacs era director sportiv, colonelul Georgescu era director general administrativ. Este adevărat că meritele le au jucătorii și antrenorii, dar cel mai mare merit îl are Neculaie, pentru că el a înțeles și a creat toate condițiile pentru performanță. Nu trebuie să-l uităm pe Adrian Hârlab. El are merite foarte mari ca antrenor ținând cont că Gabi Stan se îmbolnăvise, astfel că Hârlab a și condus echipa în multe meciuri din campionat, dar și în jocurile din Cupa UEFA. Pe vremea aceea, conducătorii conduceau clubul, nu antrenorii. Evit să mai vorbesc cu oamenii complexați, lui Gabi îi plăceau conducătorii pe care să-i conducă el. De altfel, eu am adus mulți jucători în acea perioadă la FC Brașov care au și făcut performanță, Dossey, Arcanu, Sărmășan, Flavius Moldovan, Iorga, Bodea, Buta și Stere de la Dinamo, Buga și Isăilă de la Rapid, Onofraș și Vascko. E drept, Iorga și Sărmășan i-a propus Gabi Stan, dar eu am semnat transferurile. Sunt mirat de ce spune Gabi Stan. Eu l-am respectat ca antrenor, a avut merite în acea perioadă, dar nu a participat în Cupa UEFA pentru că a plecat la Astra. După meciul pierdut cu Foresta, Gabi Stan l-a anunțat pe Neculaie că pleacă la Astra.. Cine ridica un deget împotriva mea până la Revoluție, dar și mulți ani după 1990, eram așa de tare că risca să rămână fără acel deget! Am lucrat cu mulți antrenori de valoare ca Reinhard, Muta, Teașcă, Costică Ștefănescu, Adrian Hârlab, Paul Enache, toți profesioniști și oameni de caracter de la care am avut de învățat. Antrenori buni cu care am lucrat au fost printre alții Szabo, Stere, Țălnar, Lupescu, Răzvan Lucescu, Marius Lăcătuș… Gabi Stan chiar a fost pe listă în vară să antreneze FC Brașov. Dacă nu accepta Țălnar, pe el vroiam să-l aduc. Poate și în viitorul apropiat, Gabi Stan va antrena din nou FC Brașov, de ce nu?”, a declarat Romeo Pașcu pentru Monitorul Expres.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 04 Jan. 2017, 12:50 Special
Pe aceeași temă