Președintele Chindiei, explicații oficiale despre absența antrenorului Diego Longo de la ultimul meci din 2023 al echipei: ”M-a rugat frumos să-l las să plece, să-și ia familia de acolo, să nu se întâmple și alte lucruri mai grave”

Marius ANGHEL 27 Dec. 2023, 15:17 Liga 2

La final de an 2023, primii doi oameni ca importanță din conducerea Chindiei Târgoviște, președintele și vicepreședintele, au participat la o conferință de presă prin intermediul căreia au dorit să ofere informații despre situația actuală a clubului. S-au tratat diverse subiecte, printre care și absența antrenorului principal de la ultimul meci al echipei în acest an.

Președintele Lorin Petrescu a explicat de ce Diego Longo nu a mai rămas în România și pentru jocul Chindiei cu FC Hermannstadt, dar a oferit și câteva detalii despre ceea ce s-a întâmplat la finalul ultimei partide în care antrenorul a condus echipa.

Președintele Chindiei a explicat plecarea antrenorului Diego Longo din România înainte de ultimul meci oficial din 2023

Chindia nu l-a avut pe banca tehnică sau la stadion pe antrenorul Diego Longo la meciul cu FC Hermannstadt, ultimul pe care echipa l-a avut programat în 2023. Jocul a contat pentru etapa a treia a fazei grupelor Cupei României, unul rămas fără nicio importanță ca obiectiv pentru clubul târgoviștean, deja eliminat din competiție, însă ca rezultat putea aduce în cont o anumită sumă de bani, una la egal (4.000 euro) și alta la victorie (12.000 euro).

La jocul cu sibienii, pierdut cu scorul de 0-1, cu gol încasat în minutul 90+6, echipa a fost condusă de pe margine de antrenorul secund Amedeo Di Latte, în timp ce Diego Longo se afla în Albania, țara unde antrenase ultima dată înainte să preia Chindia, iar plecarea sa a tensionat atmosfera la Târgoviște.

Președintele Lorin Petrescu a elucidat abia acum, la 20 de zile distanță, plecarea italianului înainte de ultimul meci al echipei pe care o preluase nu cu mult timp înainte.

”Pe domnul Diego Longo l-am convins duminică la prânz să vină la Târgoviște să semneze. A venit luni după-amiază să preia echipa și să o antreneze, ca să putem să ne descurcăm la meciurile cu Tunari și Chiajna, să încercăm să le câștigăm. Ne-a spus de la bun început că are o situație delicată în Albania, unde și-a reziliat contractul și finanțatorul clubului nu ar vrea să onoreze plata salariilor restante. M-a rugat frumos să-l las să plece acasă, în Albania, să-și strângă lucrurile, să plece cu familia de acolo, să nu se întâmple și alte lucruri mai grave. Vă dați seama că mi-am dat acordul, având în vedere că cu dumnealui am avut o convenție duminică la 16 și luni, la 15, era la antrenament, nu văd de ce nu l-aș fi lăsat să meargă până acasă”, a explicat Lorin Petrescu.

Înainte să preia Chindia, în noiembrie 2023, când i-a luat locul lui Vasile Miriuță, Diego Longo antrenase ultima dată la Teuta Durres, o echipă din Albania pe care a condus-o în perioada iulie-septembrie 2023.

Golofca, cercetat disciplinar de către Chindia. El și Iustin Popescu au înștiințat clubul că-și vor banii restanți

Cu italianul pe bancă, Chindia a înregistrat o victorie chinuită la CS Tunari, scor 2-0, și o remiză pe teren propriu cu Concordia Chiajna, scor 1-1, cu ilfovenii egalând în minutul 89. Ambele partide au contat pentru campionatul Ligii 2. Apoi a avut loc ultimul joc din 2023, cel cu FC Hermannstadt, din Cupa României.

La finalul partidei cu Concordia, mai mulți jucători nemulțumiți că nu au fost utilizați deloc sau puțin de către noul staff tehnic au izbucnit la adresa lui Diego Longo. Cel mai vocal a fost Cătălin Golofca, introdus în prelungiri contra Tunariului și neutilizat cu Concordia, căruia italianul i-ar fi transmis că dacă nu este mulțumit de deciziile sale poate merge la conducere să ceară rezilierea contractului, moment în care mijlocașul ar fi reacționat violent.

”Golofca a fost nemulțumit și a aruncat cu o sticlă de apă și probabil a adresat anumite injurii. Cui, nu știu, pentru că au fost mai multe…”, a spus președintele Chindiei despre acest subiect, fiind apoi întrerupt de avocatul clubului, prezent și el la conferință: ”Avem o cercetare disciplinară în derulare și bine ar fi să nu aducem prea multe discuții pe ceea ce se află în derulare în continuare. Este sub contract cu Chindia.”

”Vom găsit o soluție când va veni domnul Diego Longo, pe 5, pe 7, când vom începe activitatea. Vom vedea. Oricum, perioada de transferuri începe din 15 ianuarie și până atunci nu avem ce să facem”, a mai spus Lorin Petrescu, făcând trimitere la Cătălin Golofca, cel care dacă s-ar despărți de Chindia nu ar mai putea să joace la altă echipă până în vară, poate doar să se întoarcă la prim-divizionara FC Botoșani, pentru care a evoluat deja în acest sezon.

În aceeași conferință s-a mai spus că mijlocașul Cătălin Golofca și portarul Iustin Popescu au trimis înștiințări către club să li se achite salariile restante, amenințând că, altfel, vor depune memoriu.

Lorin Petrescu: ”Din punctul nostru de vedere, echipa arată bine. Avem nevoie de liniște și bani”

Chindia are programată reunirea pentru data de 10 ianuarie, iar antrenamentele încep de a doua zi. Deși iernează pe locul 11, echipa este la doar două puncte de ultima clasată pe pozițiile calificabile în play-off, astfel că șansele de accedere în grupa de promovare sunt în continuare mari.

Lorin Petrescu a spus că este mulțumit de cum s-a descurcat echipa în ultimele meciuri, cu noul staff tehnic.

”Din punctul nostru de vedere, echipa arată bine, având în vedere că domnul Diego a preluat echipa de nici o lună. Să avem liniște la club, să ne intre cât mai repede niște bani, să putem să închidem toate dosarele astea și să plătim măcar octombrie și noiembrie către jucători și o să vedeți altă echipă la Târgoviște”, a declarat președintele Chindiei despre ce crede că ar trebui făcut în această iarnă pentru ca echipa să prindă play-off-ul.

”Ne dorim să avem liniște, un lot mai mic, de asta avem încredere în domnul Longo, pentru că și dumnealui a spus că vrea un lot mai mic, ca să existe concurență. Există o listă creionată. Vrem să discutăm cu jucătorii care nu mai sunt doriți, să-i determinăm să renunțe. Am vorbit cu trei sau patru juniori împrumutați, pentru că am considerat normal să transmitem că ei trebuie să joace. Sunt under-i și au nevoie să joace. Nu pot face pasul la seniori dacă dorești să fi într-un lot și nu ai meciuri în picioare”, a mai comentat Petrescu pe această temă, a modificărilor din lot în perioadă de transferuri. Apropo de asta, Chindia are acum interdicție la transferuri și/sau legitimări din partea FIFA și trebuie să-și achite datoria către Rassambek Akhmatov pentru a o ridica și a putea face achiziții.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cazul-socant-al-unui-fotbalist-al-chindiei-19296524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-tremura-la-fiecare-sedinta-a-comisiei-de-disciplina-a-frf-19296447

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fara-echipa-si-fara-bani-ce-face-acum-jucatorul-rus-care-a-blocat-o-pe-chindia-la-transferuri-printr-o-decizie-fifa-19296074

Marius ANGHEL 27 Dec. 2023, 15:17 Liga 2
Pe aceeași temă