Dunărea Galați, liderul surpriză

Lungu Danut 12 Oct. 2008, 21:34 Liga 2

Vă mai aduceți aminte de naționala Danemarcei care, în 1992, era adusă de pe plajă la Campionatul European și mătura tot în cale până avea să pună mâna pe trofeu? Așa pare să se întâmple și cu Dunărea Galați, o formație care abia cu o zi înaintea sezonului a aflat că va juca tot în liga secundă și nu în „C“, așa cum ar fi trebuit. În vară, gruparea gălățeană retrograda în eșalonul al treilea și doar retragerea lui FCM Câmpina i-a oferit șansa reabilitării. Cu un lot total inadecvat noii competiții, Dunărea s-a adunat pe drum și, după două eșecuri la rând, s-a metamorfozat într-o echipă imbatabilă.

Opt victorii consecutive a strâns trupa lui Dănuț Oprea, unul dintre cele mai mari câștiguri ale noului val de antrenori (șapte în campionat, una în Cupă), ultima victimă numindu-se Sportul Studențesc.
Sâmbătă, gălățenii păreau să sfârșească sub ghetele fostei prim-divizionare, „studenții” intrând în forță și deschizând scorul în minutul 7. Ferfelea a punctat din careu, iar „gașca nebună” a crezut că și-a terminat treaba. Nicidecum! Moldovenii au răspuns pe măsura seriei de succese care pare interminabilă: Bârlădeanu (15) a trimis în poartă pentru 1-1 grație unei devieri a lui Enache, iar acesta din urmă a închis tabela cu o foarfecă superbă, de la 14 metri, în colțul scurt (45’). Danemarca s-a mutat la Galați!


7 victorii consecutive în campionat au propulsat Dunărea pe primul loc

 

Lungu Danut 12 Oct. 2008, 21:34 Liga 2
Pe aceeași temă