Un nou stadion din România a „prins” lista pentru CE 2020 și va fi renovat. E unul dintre cele mai vechi din țară

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 18:57 Special

România a câștigat dreptul de a organiza patru meciuri de la Campionatul European din 2020. Iar Guvernul s-a angajat să investească în mai multe stadioane din București, care vor găzdui antrenamentele echipelor naționale ce vor veni în țara noastră.

Norocul arenei din Regie: Federația Română de Rugby

Până acum se știa de renovarea arenelor Steaua, Giulești-Valentin Stănescu, Dinamo și stadionul de rugby de la Arcul de Triumf. Până la urmă, cei de la Federația Română de Rugby au anunțat că vor avea alte fonduri alocate pentru modernizarea arenei, astfel că pe lista Guvernului a intrat o altă arenă de tradiție din București. E vorba de stadionul din Regie pe care a jucat foarte mulți ani echipa Sportul Studențesc.

4 miliarde de euro se presupune că se vor investi din partea României pentru organizarea celor patru meciuri pe care trebuie să le găzduim la Euro 2020


Arena a fost construită în 1920 și are o capacitate de 10.000 de locuri. În al Doilea Război Mondial, stadionul aparținea echipei de fotbal FC Belvedere, iar din 1955 a trecut în grija Ministerului Educației și astfel aici își desfășura meciurile și antrenamentele echipa Sportului Studențesc. După ce în 1972, „studenții” au promovat pe prima scenă fotbalistică a țării, arena a suferit primele modificări. S-a înlăturat pista de atletism și au fost construite trei tribune. Cu pământul excavat în urma construirii metrolului bucureștean s-au întărit aceste construcții. Ultima renovare s-a făcut în 2004, când s-au montat scaunele de plastic, iar capacitatea a scăzut de la 15.000 de locuri la 10.000.

Construit în 1920, stadionul din Regie e unul din cele mai vechi din România

Cum Sportul Studențesc nu mai există de ceva ani, pe arena din Regie își mai desfășoară uneori meciurile de „acasă” echipa Viitorul Domnești, din Seria a II-a a Ligii 3.

Articol scris de Florin Marian

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 18:57 Special
Pe aceeași temă