Dumitru Dragomir spune că Gloria Buzău nu putea truca rezultatele de una singură: „Fără adversar nu poți să faci nimic!”

Marius ANGHEL 03 Nov. 2015, 18:15 Special
Dumitru Dragomir spune că Gloria Buzău nu putea truca rezultatele de una singură:**

Dumitru Dragomir a subliniat marți dimineață, în emisiunea „ProSport LIVE”, că Gloria Buzău, protagonista anchetei FRF care vizează mafia pariurilor, nu putea în niciun caz să regizeze toate blaturile de una singură, fără sprijinul adversarilor. „Nu, domnule, e imposibil, domnule! Găsești unul în poartă care le scoate… Ce-i aia? Fără adversar nu poți să faci nimic!”, a răspuns Dragomir când a fost întrebat dacă afirmațiile adversarilor cu care a jucat Gloria, potrivit cărora ei nu au știut nimic, stau în picioare.

Pe masa Comisiei de Disciplină a FRF este un dosar stufos, care cuprinde 10 meciuri jucate în sezonul trecut de Gloria Buzău și care sunt documentate ca fiind blaturi la pariuri. E vorba atât de meciuri din sezonul regulat, cât și din play-off. Adversarele buzoienilor în aceste meciuri au fost FC Voluntari (de două ori), ACS Berceni (de două ori), Academica Pitești (de două ori), SC Bacău, CF Brăila, Rapid CFR Suceava și Farul Constanța.

Conform datelor din raportul Comisiei de Integritate a FRF, într-un singur meci adversarii au fost cu adevărat revoltați de ce se petrecea pe teren: e vorba de jucătorii și antrenorii de la CF Brăila. Aceștia și-au menținut poziția și după izbucnirea scandalului, menționând că au fost indignați de atitudinea celor de la Gloria Buzău.

La alte câteva meciuri apar indicii care pun sub semnul întrebării și adversarii Gloriei. Despre cei de la FC Voluntari, Ion Viorel le-a spus jucătorilor săi că trebuie să câștige pentru că „sunt prietenii noștri”. La un meci cu ACS Berceni, scenariul prevedea că scorul la pauză trebuie să fie 1-2.

Dumitru Dragomir, fost președinte la LPF, a ocupat, înainte de 1989, posturi de conducător de club la câteva dintre echipele recunoscute pentru numărul mare de meciuri aranjate, precum FC Scornicești și Victoria București, ceea ce-l indică a fi un bun cunoscător al „fenomenului”.

Articol scris de Matei UDREA

Marius ANGHEL 03 Nov. 2015, 18:15 Special
Pe aceeași temă