Lobonț, nemulțumit după 6-2 cu Daco-Getica: „Am luat prea ușor cele două goluri”. Ce a spus despre criticile fanilor: „E puțin așa…”

După câteva zile complicate, Bogdan Lobonț poate sta liniștit, cel puțin pentru moment, după succesul categoric din Colentina, scor 6-2 cu Daco-Getica. Până la meciurile de miercuri, „U” Cluj urcă pe locul 2 în Liga 2, depășind-o la golaveraj pe Chindia.

La finalul meciul câștigat la București, Lobonț s-a declarat mulțumit de victorie, însă nu atât de satisfăcut de evoluția echipei și de cele două goluri încasate foarte ușor, din punctul său de vedere. „Au fost zile cum trebuie să fie după o înfrângere. N-au fost speciale. Am făcut o primă repriză bună cu Mioveni, sâmbătă seară, am pierdut și nu a fost ușor să digerăm această înfrângere. A fost prima înfrângere după foarte mult timp pe care „U” Cluj a suferit-o pe Cluj Arena, dar am luat-o ca atare și am învățat din experiența de sâmbătă seară. Aș minți dacă aș spune că nu sunt mulțumit. Sunt și mulțumit și nemulțumit. Sunt mulțumit de cele trei puncte, de prestația băieților. Aceștia au fost și înainte, aceștia sunt și acum. Au calități extraordinare, atât din punct de vedere uman, cât și din punct de vedere fotbalistic. Sunt nemulțumit că am primit ușor două goluri și le-am primit ușor. Dar muncim în continuare, zi de zi, să creștem”, a vorbit Lobonț la microfonul DigiSport.

Fostul portar a spus că și antrenorilor cu nume li se cere demisia, vede normal aceste nemulțumiri ale suporterilor, însă nu înțelege de ce nu i se acordă încredere, fiindcă abia este la început.

„Nu vreau să par lipsit de respect față de suporteri, față de cei care mi-au cerut demisia, dar, pentru mine, e puțin așa…, mi se pare ciudat. Sunt conștient că sunt un antrenor fără experiență, e ca și cum m-am apucat de fotbal la 19 ani. Așa este și acum. Chestia asta, să-mi strige mie demisia… abia am început pe drumul acesta. Sunt contestați antrenori cu nume mari, cum ar fi Sarri, la Chelsea. Pentru mine, nu este niciun fel de problemă că îmi strigă demisia. Face parte din jos, din carieră. Nu o să fie prima dată și nici ultima. O să mai trec prin experiențe de acest gen. Le iau ca atare. Sunt reacții absolut normale ale suporterilor de fotbal, în general”, a mai spus Lobonț, la finalul meciului cu Daco-Getica.

Cristian Gavra (31′, 78′), Dorin Goga (43′, 49′), Nicolae Pîrvulescu (60′), Iuliu Hațiegan (90+2′), pentru „U” Cluj, respectiv Raphael Stănescu (74′) și George Călințaru (88′), pentru Daco-Getica, au marcat golurile în meciul de deschidere al etapei a 29-a a Ligii 2.

După trei jocuri consecutive fără succes, „U” Cluj a învins la scor Daco-Getica și a făcut 60 de puncte, însă rămânerea pe podium rămâne, momentan, la mâna rezultatelor celorlalte contracandidate la promovare. În etapa următoare, „U” Cluj va primi vizita celor de la SSC Farul Constanța, sâmbătă, de la ora 14:00.

Articol scris de Octavian VASILESCU
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Pe aceeași temă