Dumitrescu, „obligat” să salveze Chindia!

Marius ANGHEL 07 May. 2013, 14:54 Liga 2
Dumitrescu,**

Cu un picior în Liga a III-a după umilința de la Suceava (0-3), Chindia s-a despărțit de antrenorul Eusebiu Tudor și încearcă să se salveze de la retrogradare cu omul care a dus Târgoviștea ultima dată pe harta fotbalului mare, Silviu Dumitrescu.

Se întâmpla în sezonul 1995-1996, Chindia promovând pe prima scenă după două campionate câștigate consecutiv în Ligile II și III. 15 ani mai târziu, Dumitrescu ducea Chindia de azi pe podiumul Ligii a II-a, după turul campionatului 2011-2012, dar conducerea renunța la serviciile sale invocând motive de sănătate (!!!).

Într-un moment de avarie, când probabil nimeni nu ar fi acceptat să preia o echipă cu mari probleme – nu doar de clasament – Dumitrescu a spus propunerii lui Gică Popescu, imediat după demisia lui Eusebiu Tudor. „Nu puteam să refuz. Mă leagă prea multe lucruri de orașul Târgoviște, de Chindia, de tot. E o provocare mare pentru mine, dar vreau să cred că vom ține echipa în Liga a II-a. E important să schimbăm atitudinea jucătorilor”, a declarat Dumitrescu, vizibil emoționat înaintea meciului cu Dunărea Galați, de miercuri seară, ora 18.00.

Voalat, Dumitrescu lasă să se înțeleagă că are de luat o revanșă față de cei care l-au îndepărtat de la club în iarna lui 2011.

Tudor, cel mai slab de la Chindia!

În aproape 3 ani de activitate, pe la Chindia Târgoviște au trecut Costel Pană (2010-2011), Silviu Dumitrescu (turul campionatului 2011-2012), Flavius Stoican (returul 2011-2012 + primul meci din 2012-2013) și Eusebiu Tudor (18 meciuri în sezonul 2012-2013). Sub comanda tehnicianului prahovean, Chindia a înregistrat cele mai slabe rezultate de la înființare: 17 puncte în 18 meciuri, doar 4 victorii în trei sferturi de campionat, niciuna în deplasare și un loc 12 cu cinci jocuri înainte de finalul sezonului, loc care duce în Liga a III-a, departe de pretențiile conducerii și suporterilor.

Vestiar condus de Liliac?

Eusebiu Tudor a colaborat la Târgoviște cu Gheorghe Liliac (antrenor cu portarii, a sosit împreună cu el) și Sică Bârdeș (secund). Sursele liga2.ro vorbesc despre o implicare susținută a lui Liliac în vestiarul roș-albaștrilor: „Tudor nu lua nicio decizie înainte să se consulte cu Liliac. Au fost niște probleme financiare, s-a pus problema renunțării la antrenorul cu portarii, moment în care antrenorul principal a spus că pleacă și el dacă pleacă Liliac”.

Altfel, jucătorii povestesc că înaintea fiecărui meci din deplasare aveau loc câte trei ședințe, întinse pe durata minimă de o oră: „Stăteam numai de ședințe și de vizionări. Ajungeam frânți la hoteluri, aveam vizionare două ore. Dimineața altă ședință, iar apoi înainte de meci, în vestiar, încă una”.

Cifrele nu îi sunt favorabile lui Tudor: în retur, de exemplu, Chindia nu a scos niciun punct în deplasare, încasând 9 goluri și marcând unul singur. Ca amănunte din interior, tehnicianul își alegea camere single (cu un singur pat) în deplasări, ulterior solicitând să fie luat/lăsat acasă, în Ploiești.

„Nu mă mai interesează. Mai stau doar 45 de minute la Chindia” – Eusebiu Tudor, la pauza meciului de la Suceava (0-3)

Articol scris de Ionuț MARIN

Marius ANGHEL 07 May. 2013, 14:54 Liga 2
Pe aceeași temă