Omul momentului la Gloria Buzău, luat de val după două goluri marcate în Liga 2 și o convocare primită la naționala U20! Andrei Prepeliță a povestit cum și-a simțit elevul ”total schimbat” și ce a făcut pentru a-l readuce cu picioarele pe pământ

Marius ANGHEL 07 Nov. 2023, 15:00 Liga 2

Gloria Buzău și-a câștigat ultimele două meciuri oficiale cu același scor, 1-0, dar și cu același marcator, Valentin Dumitrache. Joia trecută, trupa din Crâng a trecut pe teren propriu de campioana Farul Constanța, în etapa a 2-a din faza grupelor Cupei României, iar luni a învins Unirea, la Slobozia, în etapa a 12-a a Ligii 2.

Contra constănțenilor a marcat pe final, în minutul 86, iar cu ialomițenii a punctat în minutul 27, astfel că despre el se poate spune că este omul momentului la Gloria Buzău.

Mijlocașul originar chiar din Buzău, însă împrumutat în vară de Gloria de la Farul Constanța, pentru care a apucat să joace în acest sezon de SuperLigă în două meciuri, a evoluat sub comanda lui Andrei Prepeliță în zece partide din Liga 2, de cinci ori fiind introdus ca titular și de fiecare dată a fost înlocuit. În campionat a înscris de trei ori, în jocurile cu Unirea Dej (4-2 în deplasare), Steaua (4-4 acasă) și Unirea Slobozia (1-0 în deplasare).

Valentin Dumitrache, luat de val după două goluri marcate în Liga 2 și o convocare primită la naționala U20 a României

La finalul partidei cu Unirea Slobozia, antrenorul Andrei Prepeliță a spus că se bucură pentru Valentin Dumitrache că a revenit cu picioarele pe pământ și își ajută din nou echipa, povestind, totodată, prin ce a trecut nu cu mult timp în urmă cu jucătorul luat de la Farul.

Cele două goluri marcate de Dumitrache cu Unirea Dej și Steaua, în cadrul etapelor 5, respectiv 8 ale Ligii 2, dar și convocarea primită din partea lui Costin Curelea pentru naționala U20 a României, l-au făcut pe jucătorul de 20 de ani să-și piardă echilibrul. ”L-a luat valul, s-a întors total schimbat”, a descris Prepeliță ceea ce a remarcat la mijlocaș.

”Cu Dumitrache a fost o situație după meciul cu Steaua, când, într-adevăr, a jucat foarte bine. Un pic l-a luat valul, a plecat și la echipa națională. I-am spus de atunci, de când s-a întors, că a venit total schimbat. A făcut niște meciuri slabe, și la Chiajna, și cu Piteștiul. Am avut discuții cu el și mă bucur că a înțeles, că doar așa poate să crească. E un băiat foarte bun, un jucător bun, un stângaci, mai rari în ultimul timp, cu fizic, viteză și execuție. E un câștig pentru noi”, a spus antrenorul Gloriei Buzău, la microfonul DigiSport, la finalul partidei de la Slobozia, întrebat despre Valentin Dumitrache, marcatorul unicului gol contra Unirii.

  • La naționala U20, Valentin Dumitrache a fost rezerva lui Atanas Trică (19 ani), jucător fost la Steaua și acum întors la U Craiova, unde e folosit mai mult la echipa satelit din Liga 3. În meciul cu Anglia U20 (scor 2-0) a intrat în locul lui Trică, cel care marcase pentru 2-0, în minutul 55, iar în jocul cu Norvegia U20 (scor 0-5) a fost introdus în minutul 54.

Valentin Dumitrache, după golul marcat contra Unirii Slobozia: ”Sper să o țin tot așa”

Așa cum spuneam, Valentin Dumitrache a evoluat în Liga 2 în 10 meciuri din cele 12 din acest sezon, doar de cinci ori a intrat ca titular și niciodată nu a terminat un joc ca integralist, însă a înscris de 3 ori, ultima dată contra Unirii Slobozia, echipa cu cea mai bună defensivă din campionat, egalându-i la reușite pe colegii săi Andreas Mihaiu (25 ani), Adi Chică-Roșă (25 ani) și Cristian Dumitru (21 ani).

”Am adus victoria și sper să o țin tot așa! Mă bucur că am constanță, că marchez, că îmi ajut echipa, e un lucru bun pentru mine. Sper ca și în următoarele meciuri să marchez și să adunăm cât mai multe victorii. Contează că am marcat și acum, cu Slobozia, iar golul îl dedic familiei”, a spus Dumitrache după jocul cu Unirea Slobozia, în care a început cu tricoul cu numărul 20 și a terminat cu cel cu numărul 99, în prima repriză, în urma unui duel cu Ekollo, alegându-se cu tricou rupt.

Dumitrache a evoluat până în minutul 87, când Prepeliță l-a înlocuit cu Sergiu Pîrvulescu.

”Hai la groapa cu furnici”, cu Valentin Dumitrache!

Tot în meciul cu Unirea Slobozia, Valentin Dumitrache a fost ”vedeta” unei faze care a stârnit zâmbete.

În minutul 83, mijlocașul de 20 de ani a acuzat crampe musculare în urma unui duel pentru minge și s-a lăsat jos, pe gazon, aproape de marginea terenului. Fiindcă gazdele se grăbeau, în încercarea de a marca golul egalizator, nu s-a mai așteptat ca pe teren să intre brancardierii, pentru a-l lua pe targă pe Dumitrache, mai ales că acesta era căzut la circa 2 metri de tușă.

Sub privirile arbitrului Sorin Vădana, jucătorii Constantin Toma, Cosmin Bîrnoi și Ștefan Pacionel, toți de la Unirea, l-au luat de picioare și mâini pe Valentin Dumitrache, l-au ridicat și l-au trecut de linia de margine, punându-l în afara terenului de joc. Arbitrul nu a fluierat pentru a împiedica gestul acestora, mai ales că Dumitrache uitase de crampe și zâmbea cu toată gura la acest gest al adversarilor săi de pe gazon. Gestul lui Toma, Bîrnoi și Pacionel a amintit de jocul ”Hai la groapa cu furnici!”

Jucătorul Gloriei a primit îngrijiri medicale pe marginea terenului, apoi a mai stat pe gazon până în minutul 87, când a fost înlocuit cu Pîrvulescu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Captură foto: DigiSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-dumitrache-din-nou-decisiv-pentru-gloria-buzauin-partida-cu-unirea-slobozia-in-etapa-a-12-a-de-liga-2-19292140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-unirea-slobozia-gloria-buzau-0-1-19292233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-ese-in-partida-cu-gloria-buzau-scor-0-1-in-etapa-12-din-liga-2-19292106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-gloria-buzau-pune-punct-etapei-a-12-a-a-ligii-2-19292064

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/valentin-dumitrache-a-marcat-in-gloria-buzau-farul-19291443

Marius ANGHEL 07 Nov. 2023, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă