Andrei Prepeliță cere susținere după ce Gloria Buzău a învins liderul Unirea Slobozia: ”Ușor-ușor, începem să formăm și noi o echipă, despre care tot vorbim”

Marius ANGHEL 06 Nov. 2023, 22:13 Liga 2

Gloria Buzău a reușit în etapa a 12-a a Ligii 2 să câștige pe terenul liderului din ultimele trei runde, 1-0 cu Unirea Slobozia, și să-și întrerupă seria de două eșecuri consecutive în campionat, singura de acest fel până în acest moment, cu Andrei Prepeliță antrenor.

Anterior, la mijlocul săptămânii trecut, trupa din Crâng obținuse însă un succes, însă acela a fost în faza grupelor Cupei României, unde a trecut cu 1-0 de campioana Farul Constanța.

La fel ca împotriva prim-divizionarei din Ovidiu, și cu Unirea Slobozia a marcat unicul gol al jocului Valentin Dumitrache. Contra ialomițenilor, mijlocul împrumutat de la Farul a punctat în minutul 27 al jocului, iar rezultatul stabilit atunci avea să fie consemnat și după ultimul fluier al arbitrului Sorin Vădana.

Andrei Prepeliță, după succesul Gloriei Buzău la Slobozia: ”Începem să formăm și noi o echipă, despre care tot vorbim”

După acest succes, Gloria a revenit pe loc de play-off, de unde picase în urma celorlalte rezultate înregistrate în această etapă a 12-a. Mai mult, echipa buzoiană a urcat o poziție în clasament față de cum se situa înainte de debutul rundei începute sâmbătă.

Gloria a învins Unirea Slobozia, echipă care în etapa trecută a suferit primul eșec în acest sezon (0-1 la CSM Slatina), care era una dintre ultimele trei neînvinse pe teren propriu, alături de Dumbrăvița și Steaua, și care avea cea mai bună defensivă, cu doar 4 goluri primite în primele 11 jocuri.

”A fost un meci așa cum ne așteptam, greu, de luptă, cu o echipă care a pierdut foarte rar pe teren propriu. Nu eram într-o situație bună, chiar dacă câștigasem în Cupă. E altă competiție și aveam nevoie de trei puncte. Îmi pare bine pentru băieți, pentru că, ușor-ușor, începem să formăm și noi o echipă, despre care tot vorbim. Avem nevoie de timp, lumea nu prea ne dă, încercăm să facem lucrurile pe repede înainte”, a spus Prepeliță la microfonul DigiSport.

Prepeliță îi invidiază pe Claudiu Niculescu și Adrian Mihalcea: ”Au echipe care conduc clasamentul pentru că sunt omogene”

Dacă după ultimele două jocuri din campionat, pierdute, antrenorul Gloriei Buzău nu s-a ferit să-și critice public jucătorii, de această dată a spus că-și înțelege elevii că nu pot să se ridice la un nivel ideal, așteptat de toți cei care susțin echipa. A dat și exemplul a două echipe care au fost și sunt lideri în Liga 2, cele antrenate de Claudiu Niculescu și Adrian Mihalcea.

”S-a văzut o crispare în unele meciuri, parcă începea meciul și așteptam adversarul să ne dea gol să putem să începem și noi să jucăm, cum a fost cu Steaua, când am văzut că e 2-0 am zis că nu mai avem nimic de pierdut și să începem să jucăm. Sunt undeva de înțeles, pentru că sunt niște băieți care acum trei luni și jumătate au ajuns la Buzău, toți veniți din alte părți. Cred că nu e ușor. Ideal pentru un antrenor ar fi să aibă un lot, un schelet, să… Vedeți echipe precum Șelimbăr, Slobozia, care conduc clasamentul pentru că sunt omogene și luptă pentru fiecare meci”, a comentat Andrei Prepeliță.

Gloria Buzău, în victoria cu Unirea Slobozia: Greab – Ferraresso (Golan 87′), Wiktorski, Patapis, Sălceanu – Trebotic (cpt.) – Brîncoveanu, V. Angelov (I. Șerban 69′), Val. Dumitrache (Sg. Pîrvulescu 87′) – Mihaiu (Cr. Dumitru 69′), Chică-Roșă (Radic 63′). Rezerve neutilizate: Haymamba – Pervan, Diogo Izata, Guiu.

Prepeliță: ”Echipa are nevoie de susținere”

În final, în contextul ultimelor evenimente petrecute în jurul clubului, în care acționarii s-au aliat pentru a-l linșaj mediatic pe Prepeliță, antrenorul a spus că Gloria are nevoie de susținere și că cel mai vehement la adresa sa, președintele Consiliului Județean Buzău, nu l-a contactat. Spune că are un obiectiv trasat, dar și că poate pleca de la echipă dacă se va apela la clauză.

”Mi-am setat un obiectiv, dar nu mi l-am setat să fiu pe locul 1 în etapa a 8-a sau a 12-a. E o luptă și o muncă care necesită timp, mai ales că e o echipă nouă. Dânsul știe că eu am găsit patru jucători, sau nu știu dacă știe. A spus ceva de Adi Mihalcea, că îl regretă, dar în context? În contextul echipei de anul trecut? Și mie mi-ar fi convenit să am jucătorii ăia, dar asta a fost. Când am venit, mi-am asumat și condițiile astea, dar știam că totul necesită timp. Echipa are nevoie de susținere. Cred eu că a fost o declarație după meciurile alea proaste, pentru că, într-adevăr, eu am fost primul care am spus că au fost două meciuri execrabile, și cu Chiajna, și cu FC Argeș. (n.r. – S-a vorbit și despre Ilie Stan, prezent la meciul cu Concordia) Nu vreau să comentez despre ce antrenori… Eu am un contract, știu ce am în el, sunt profesionist. Nu e nicio problemă dacă dânsul consideră că e nevoie de o schimbare. Am o clauză în oglindă în contract. Nu vreau să spun mai multe. Și astă vară am avut oferte de la Liga 1, și pe parcursul campionatului ăsta au mai fost discuții și puteam să activez acea clauză, dar m-am înhămat la un proiect aici. După declarația aceea, nu m-a sunat nimeni, nu am vorbit cu nimeni. Am vorbit cu domnul președinte Ceaușel, care mi-a dat încredere. Domnul primar, la fel, a transmis că are încredere în noi și munca e în continuare. Avem muncă grea, vine Ceahlăul, o echipă bună, toate jocurile sunt grele, dar e o cursă de anduranță”, a mai spus Andrei Prepeliță.

Gloria Buzău, pe locul 4 în Liga 2 după 12 etape

Gloria Buzău a acumulat 21 de puncte și a urcat pe locul 4, o poziție mai sus față de cum se afla înainte de startul etapei a 12-a. În fața sa sunt CSC Șelimbăr (27 puncte), Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia (ambele cu 24 de puncte). La cum arată acum clasamentul, cu primele două clasate neavând drept de promovare, Gloria este pe a doua poziție direct promovabilă.

În etapa următoare, a 13-a, Gloria Buzău joacă pe teren propriu, vineri, de la ora 16:00, cu Ceahlăul Piatra Neamț (locul 8, 18 puncte).

În 2023, echipa din Crâng va mai avea apoi meciuri cu CSC Dumbrăvița (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă), Progresul Spartac (deplasare), în campionat, și Corvinul Hunedoara (deplasare), în Cupa României.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-dumitrache-din-nou-decisiv-pentru-gloria-buzauin-partida-cu-unirea-slobozia-in-etapa-a-12-a-de-liga-2-19292140

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-ese-in-partida-cu-gloria-buzau-scor-0-1-in-etapa-12-din-liga-2-19292106

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-gloria-buzau-pune-punct-etapei-a-12-a-a-ligii-2-19292064

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-12-liga-2-19291581

Marius ANGHEL 06 Nov. 2023, 22:13 Liga 2
Pe aceeași temă