Două meciuri a avut răbdare! Primarul Mihai Chirica, critici dure la adresa jucătorilor de la Poli Iași, săgeți către Costel Enache și sfaturi către conducerea clubului: ”Au pornit cu două picioare stângi!” Ce măsuri vrea dacă se pierde și cu FC Hermannstadt

Narcis POHOAȚĂ 09 Aug. 2021, 13:07 Liga 2
Două meciuri a avut răbdare! Primarul Mihai Chirica, critici dure la adresa jucătorilor de la Poli Iași, săgeți către Costel Enache și sfaturi către conducerea clubului: ”Au pornit cu două picioare stângi!” Ce măsuri vrea dacă se pierde și cu FC Hermannstadt

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, i-a critricat dur pe jucătorii Politehnicii după primele două eșecuri suferite în acest sezon al Ligii 2, 0-2 în deplasare cu Petrolul și 0-1 acasă cu Concordia Chiajna. Edilul a declarat că la un următor eșec ar trebui luate măsuri la clubul din Copou, inclusiv la nivel tehnic și a precizat că unii dintre jucători ar trebui să plece de la Iași, pentru că nu au valoare de liga secundă.

  • La primul meci de acasă cu public după mai bine de un an și jumătate, din cauza restricțiilor din pandemie, suporterii ieșeni au avut pe stadion mesaje ”speciale” pentru Mihai Chirica. Primarul a luat loc la tribuna oficială la jocul cu Concordia.

Mihai Chirica dă sfaturi conducerii Politehnicii Iași: ”Un următor eșec trebuie să ducă la eliminarea unor jucători din echipă și la o altă strategie asupra conducerii acestui club”

Chirica susține singur că nu este un mare cunoscător de fotbal, însă își permite să comenteze despre fotbal și pune presiune inclusiv pe conducere, indicându-i ce schimbări să facă dacă se va pierde și al treilea meci.

”Politehnica a plecat cu două picioare stângi în primele două meciuri. Am văzut meciul de acasă, repriza a doua. Acum nu sunt eu un mare cunoscător în fotbal, dar am plecat foarte dezamăgit. Am zis că tac dacă nu mă pricep, dar cred eu că ar trebui să atragem atenția. Nu putem să facem aceleași greșeli care s-au făcut în campionatul trecut, să luăm 14 înfrângeri consecutive ca să ne dăm seama că nu suntem pe drumul cel bun. Din punctul meu de vedere, un următor eșec trebuie să ducă la eliminarea unor jucători din echipă și la o altă strategie asupra conducerii acestui club. Mai ales din punct de vedere tehnic. Nu ne putem permite să ne împiedicăm de fiecare dată, sub condiția că ne-am propus să nu trecem în Liga 1. Nu, ne-am propus să trecem în Liga 1 și tragem pentru asta, indiferent care sunt condițiile pe care le presupune intrarea în Liga 1. Dacă nu pleci cu imaginea unui viitor învingător, nu ai nicio șansă să rămâi nici măcar în Liga a 2-a. Concluzia finală este negativă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Chirica e și antrenor! ”Jucători slabi, neașezați în teren, fără capacitatea de a vedea un joc cât se poate de clar”

Politicianul contestat de suporterii ieșeni se pricepe și la antrenorat. Spune că unii jucători sunt slabi și neașezați în teren. Practic, contestă deciziile antrenorului Costel Enache

”Când spun tehnic, mă refer la tot ce am văzut pe teren. Sunt unii jucători care nu au ce căuta nici măcar în Liga a 2-a, din punctul meu de vedere. Slabi, neașezați în teren, fără capacitatea de a vedea un joc cât se poate de clar. Prin urmare, înfrângerile consecutive cu Petrolul și cu Chiajna sunt meritate”, e de părere Chirica.

”Deocamdată, conducerea este la minus 6 din punctul meu de vedere”

Primarul Iașiului a avut și un mesaj pentru conducerea clubului, acolo unde deciziile sunt luate de Florin Briaur, un apropiat al său, jurnalist și consilier local.

”Conducerea clubului trebuie să vadă ce este de făcut pentru ca echipa să se întoarcă victorioasă din orice deplasare și să aducă punctele de acasă, toate. Deocamdată sunt la minus 6 din punctul meu de vedere, pentru că nici meciul cu Petrolul nu putea fi tratat ca o înfrângere prognozată. Legat de partea financiară, nu știu exact câți bani au intrat, dar noi obligațiile față de Liga 1 le avem de acoperit în momentul de față, încă nu am livrat bani pentru Liga a 2-a, nici nu e cazul deocamdată. Să sperăm că noi o să ne respectăm obligațiile pe care ni le-am asumat, dar să vedem că și echipa face același lucru”, a mai spus Chirica.

Poli Iași are meciuri extrem de grele în următoarele etape, cu FC Hermannstadt (12 august, deplasare) și ”U” Cluj (acasă), două echipe pretendente la promovare, mult mai bine organizate și potente ca cea din Copou. Abia în etapa a 5-a, Poli Iași are un joc mai echilibrat, cu Poli Timișoara, însă în deplasare. Până atunci însă, dacă nu se vor lua puncte, conducerea probabil va trebui să ia decizii la presiunea primarului.

  • Ce spunea primarul Mihai Chirica după ce Consiliul Local aproba bugetul pentru Politehnica Iași, iar rivalii locali politici îl criticau. ”E greu să cred că putem reveni în prima ligă dintr-un singur pas. Dar nu este imposibil. Cu puțină atenție și multă muncă și seriozitate cred că s-ar putea încerca și un astfel de obiectiv. Dar cred că Politehnica are nevoie de doi pași ca să ajungă în prima ligă. Ar trebui un prim pas care să consolideze clubul. Gândiți-vă că noi o luăm de la zero, suntem sub nivelul apei. Noi avem temporar o Adunare Generală și un Comitet Director care nu mai este. Deci trebuie să o luăm de la capăt. Persoanele care încă mai sunt legate de acest club în continuare sunt cele sută la sută administrative. Și cam atât. Noi nu avem pe nimeni”, a declarat Chirica.
  • Ce spunea Cosmin Frăsinescu, fostul căpitan al Politehnicii Iași, despre experiența financiară trăită la clubul ”patronat” de autoritățile locale, întrebat dacă ar accepta o funcție administrativă: ”Dacă vii într-o funcție de conducere, cum e la Iași, unde depinzi de Primărie, e foarte greu să atragi niște fonduri, să poți să faci un buget. Lucrurile se schimbă, ceea ce am văzut eu din exterior. Știu că la Iași nu am avut niciodată salariul la zi în 6 ani de zile. Au fost prea puține momente, când am fost la zi au fost 2-3 luni plătite din urmă și după aceea au venit iar întârzieri. Nu pot să zic că a fost rău la Iași sau mai rău decât la alt club. Pentru că în afară de Craiova, unde a fost plata la zi, la toate echipele am avut întârzieri salariale. Din păcate, te obișnuiești cu chestia asta.”

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/galeria-politehnicii-iasi-mesaj-special-la-meciul-cu-chiajna-pentru-primarul-mihai-chirica-din-2000-acelasi-film-trist-ruleaza-poli-sufera-iar-politicul-dicteaza-ultrasii-i-au-a-19195066

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nori-negri-in-copou-poli-iasi-a-pierdut-si-al-doilea-meci-al-sezonului-0-1-acasa-cu-concordia-chiajna-19194960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-0-puncte-dupa-doua-meciuri-in-liga-2-costel-enache-vom-avea-o-viata-grea-19195000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-start-perfect-in-noul-sezon-de-liga-2-claudiu-niculescu-dupa-victoria-de-la-iasi-baietii-au-facut-exact-ce-trebuia-antrenorul-multumit-de-conditiile-de-la-chiajna-un-19195049

 

Narcis POHOAȚĂ 09 Aug. 2021, 13:07 Liga 2
Pe aceeași temă