Eșecul Iașiului cu Petrolul nu l-a surprins nici pe Costel Enache: ”Mi-a fost teamă că așa va fi.” Antrenorul anunță vremuri grele, dar e dispus să dea totul: ”Știu că am o misiune grea, mi-am asumat asta”

Răzvan STÎNGĂ 31 Jul. 2021, 16:56 Liga 2

Poli Iași a fost aproape de un rezultat bun în prima etapă a noului sezon din Liga 2. Cu toate că au multe probleme în club, moldovenii au fost la un sfert de oră de un egal cu Petrolul. Aceasta din urmă s-a impus, în cele din urmă, cu 2-0.

Constantin Enache a intuit ce avea să se întâmple în Petrolul – Poli Iași: ”Mi-a fost teamă că așa va fi” 

Antrenorul moldovenilor, Constantin Enache, a recunoscut că în acest moment atât poate Poli Iași. Din pricina faptului că echipa sa s-a organziat târziu, nu putea tinde la un rezultat mai bun cu Petrolul.

De altfel, Enache a recunoscut la finalul partidei de pe ”Ilie Oană” că a presimțit eșecul pe care Poli Iași avea să îl înregistreze și că doar cu noroc jucătorii săi puteau obține un rezultat pozitiv, cel puțin un egal.

”Singurul lucru pozitiv pentru mine e că am ajuns la un nivel de experiență la care pot vizualiza cam cum se va desfășura un joc. Mi-a fost teamă că așa va fi, am sperat că vom avea o zi norocoasă, să ne autodepășim, să avem un meci bun. M-am uitat pe lotul Petrolului, am văzut un grup destul de bun, o bancă serioasă, multe soluții de joc. Știam că o să ne aștepte un joc greu.

Am avut șansă la câteva faze, am fi putut și noi, poate cu șansă, să transformăm ocaziile noastre. Poate că dacă am fi fost mai inspirați la finalizare, am fi vorbit de un alt rezultat.

Rezultatul e conform cu jocul, dar la fotbal scorul nu arată mereu ce se întâmplă pe teren. Nu am reușit azi, dar sper să o facem la următoarele jocuri. Am văzut care sunt problemele, știm ce avem de făcut, acceptăm situația, că am început mai târziu, că nu suntem omogeni, că mai avem nevoie de întăriri. Știm lucrul acesta și o să încercăm să reglăm.

Știu că am o misiune grea, mi-am asumat asta. Eu sunt doar antrenor, sunt o rotiță din mecanismul amplu. Eu mi-am asumat partea mea, sunt un om responsabil. Îmi asum ce fac. Trebuie să își asume ceva, în funcție de atribuțiile pe care le are, fiecare. Eu am partea mea, încerc să o fac. Știu că o să-mi fie greu, dar am acceptat”, a declarat Constantin Enache după Petrolul – Poli Iași 2-0.

Constantin Enache vede în Petrolul o pretendentă la play-off 

În urma jocului, Enache crede că, la cum arată Petrolul, se poate bate la finalul sezonului regular pentru un loc în play-off. I-a simțit bine pe ”lupii galbeni”, chiar dacă ”principalul” ploieștenilor, Nicolae Constantin, a afirmat că mai are lucruri de pus la punct.

Când a venit vorba de echipa sa, Enache a spus că acum nici prin cap nu îi trece o posibilă clasare în primele șase, la finalul campionatului regular.

”În momentul ăsta, pot să spun că Petrolul e o echipă de play-off, pentru că e o echipă cu omogenitate, am văzut și 11 jucători din vechiul lot, achiziții foarte bune. Ciobotaru e un jucător bun pe care îl știe toată lumea, Măzărache e un atacat bun. Petrolul e o echipă cu potențial.

Noi suntem în formare, știm lucrul acesta. Am început greu, am adunat greu jucătorii din mai multe motive. Ne-am adunat săptămânal, ăsta e nivelul la care puteam ajunge. O să muncim în continuare, pentru că știm că la fotbal nu poți să ai rezultate de pe azi pe mâine”, a mai afirmat Constantin Enache.

Petrolul a câștigat partida cu Poli Iași, în urma reușitelor lui Alexandru Saim Tudor, din minutul 75, și Mario Bratu, din minutul 83.

PETROLUL PLOIEȘTI – POLITEHNICA IAȘI 2-0

Alexandru Saim Tudor 75′, Mario Bratu 83′

Petrolul: R. Avram – Sg. Pârvulescu, Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Cebotaru, Sil. Pană (Seto 62′) – Mih. Constantinescu (M. Bratu 72′) , Vajushi (Buia 89′), Măzărache (Saim Tudor 62′) – S. Diarra (C-tin. Stoica 89′)
Rezerve neutilizate: N. Cebotari – Alb. Olaru, Ant. Manolache, Șt. Niță
Antrenor: Nicolae Constantin

Poli Iași: Laur. Popescu – Onea, Cană, Fl. Plămadă (cpt.)(Okan 84′), Al. Stan – Cr. Pușcaș – Tib. Serediuc (Al. Zaharia 77′), F. Cristea (Deretti 84′), Stoenac (Andr. Istrate 56′), Corobuță (Pelivan 77′) – S. Camara
Rezerve neutilizate: Axinte – Ov. Mihalache, I. Pop, Purcariu
Antrenor: Costel Enache

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti – Prahova); Arbitru: Iulian Dima (Bucureşti); Asistenți: Gabriel Sabin Stroe (Piteşti) și Vlad Bârleanu (Bucureşti); Rezervă: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe); Observatori: Marcel Savaniu (Braşov) și Horaţiu Stănescu (Craiova).

În următoarea etapă, Poli Iași joacă pe teren propriu, în data de 7 august, de la ora 11:00, cu Concordia Chiajna, învingătoare cu 2-0 în prima rundă, acasă cu Unirea Constanța.

Rezumatul meciului Petrolul – Poli Iași 2-0:

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: FC Petrolul Official

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-noul-sezon-de-liga-2-petrolul-poli-iasi-primul-derby-alte-cinci-partide-au-loc-de-la-ora-1100-19193601

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-fc-buzau-se-joaca-de-la-ora-1330-ambele-echipe-viseaza-la-promovare-maldarasanu-si-pustai-la-debut-19193618

https://liga2.prosport.ro/seria-1/obiectiv-indeplinit-adrian-mihalcea-incantat-de-jocul-si-victoria-unirii-slobozia-cu-unirea-dej-nu-se-supara-nimeni-daca-era-6-1-jos-palaria-pentru-atitudine-pentru-joc-cum-i-a-19193696

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-editia-2021-2022-de-liga-2-20-de-cluburi-dintre-care-mai-mult-de-o-treime-cu-nume-noi-dupa-o-vara-agitata-se-lupta-pentru-play-off-cu-cat-si-catre-cine-s-au-vandut-drepturile-tv-pentru-urma-19193599

Răzvan STÎNGĂ 31 Jul. 2021, 16:56 Liga 2
Pe aceeași temă