Galeria Politehnicii Iași, mesaj special la meciul cu Chiajna pentru primarul Mihai Chirica: ”Din 2000 același film trist rulează / Poli suferă iar politicul dictează.” Ultrașii i-au aplaudat la final pe jucători

Narcis POHOAȚĂ 08 Aug. 2021, 12:51 Liga 2

Aproximativ 1.000 de spectatori au urcat în Copou la primul meci de pe teren propriu al Politehnicii Iași din acest sezon al Ligii 2, contra Concordiei Chiajna.

Revenirea suporterilor în tribunele arenei ”Emil Alexandrescu” după o pauză de aproape un an și jumătate din cauza pandemiei nu a fost însă de bun augur pentru echipa pregătită de Costel Enache, care a bifat al doilea eșec consecutiv, 0-1 (0-0) cu Concordia.

Scandări împotriva primarului Mihai Chirica

La scurt timp după debutul partidei, membrii galeriei din Peluza Nord au afișat un banner cu mesajul ”Din 2000 același film trist rulează / Poli suferă iar politicul dictează”.

În același timp, suporterii au scandat împotriva primarului Mihai Chirica, pe care îl acuză de faptul că a implicat politicul în club și nu a susținut echipa atât cât ar fi trebuit în ultimii ani, pentru a nu ajunge în situația de a evolua în eșalonul secund.

Edilul șef al Municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost prezent la meci și a următor partida de la tribuna oficială.

Numerele de pe tricourile ieșenilor, greu de descifrat

Toți suporterii Iașiului și nu numai s-au plâns în timpul partidei de faptul că numerele de pe tricourile noi ale Politehnicii sunt foarte greu, dacă nu chiar imposibil de descifrat.

Și asta pentru că peste culorile alb și albastru de pe spate au fost imprimate numere aurii, o alegere total neinspirată și care îi pune la grea încercare atât pe spectatorii din tribune, cât și pe cei care urmăresc meciul Iașiului la TV.

Începând din acest sezon, sponsorul tehnic al Iașiului este Givova, Poli renunțând la parteneriatul cu Joma, firma care a asigurat echipamentul Politehnicii în ultimii ani.

Aproape 800 de bilete distribuite, 64 de teste antigen făcute la intrarea în stadion

Dacă la Peluza B au luat loc în tribune copiii și juniorii din cadrul Academiei Politehnicii, dar și de la alte școli de fotbal din Iași, Sectorul A a fost destinat galeriei ieșene, una nu foarte numeroasă, dar inimoasă.

Ultrașii ieșeni au încurajat echipa pe tot parcursul meciului, iar la final, în ciuda eșecului, i-au chemat pe jucători la gard și i-au aplaudat, transmițându-le mesaje de susținere.

Oficialii din Copou au anunțat că au distribuit 786 de bilete gratuite pentru suporteri, alături de aceștia fiind în tribune alte câteva sute de copii și posesori de abonamente.

Dintre cei aproape 800 de spectatori care au achiziționat tichete gratuite, 64 s-au testat la intrarea în stadion, într-un centru special amenajat de Centrul Medical Preventis Iași, partenerul clubului.

”Am făcut 64 de teste rapide la intrarea în stadion, iar pe lângă testări am oferit și măști suporterilor care nu aveau. Vom veni în sprijinul ieșenilor și la următoarele meciuri de pe teren propriu. Sperăm noi să fie mai mulți suporteri”, a declarat, pentru Liga2.ro, medicul Petre Crivoi.

Aplauze pentru olimpicul Vlăduț Simionescu

Lovitura de începere a partidei dintre Politehnica Iași și Concordia Chiajna a fost dată de judoka Vlăduț Simionescu, singurul sportiv care a reprezentat un club ieșean la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Suporterii Iașiului l-au aplaudat la scenă deschisă pe Vlăduț, căruia i-au scandat numele secunde în șir, în debutul partidei.

Alături de judoka Vlăduț Simionescu, la meci au asistat din tribune și handbaliștii de la clubul Politehnica Iași, pregătiți de profesorul Florin Spiridon.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto și Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nori-negri-in-copou-poli-iasi-a-pierdut-si-al-doilea-meci-al-sezonului-0-1-acasa-cu-concordia-chiajna-19194960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-0-puncte-dupa-doua-meciuri-in-liga-2-costel-enache-vom-avea-o-viata-grea-19195000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-start-perfect-in-noul-sezon-de-liga-2-claudiu-niculescu-dupa-victoria-de-la-iasi-baietii-au-facut-exact-ce-trebuia-antrenorul-multumit-de-conditiile-de-la-chiajna-un-19195049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-poli-iasi-concordia-chiajna-meciul-vedeta-al-diminetii-se-joaca-si-la-timisoara-slobozia-si-braila-19194801

 

Narcis POHOAȚĂ 08 Aug. 2021, 12:51 Liga 2
Pe aceeași temă