Nori negri în Copou! Poli Iași a pierdut și al doilea meci al sezonului, 0-1 acasă cu Concordia Chiajna

Narcis POHOAȚĂ 07 Aug. 2021, 16:20 Liga 2

Poli Iași suferă vizibil în acest debut de sezon de Liga 2, iar viitorul se anunță sumbru pentru echipa din Copou, dacă lotul nu va fi întărit în următoarea perioadă. După 0-2 la debut cu Petrolul, Iașiul a cedat și la prima apariție în Copou, 0-1 cu Concordia Chiajna, la capătul unui meci slab, în care gazdele au contat rareori în atac și în care apărarea și-a arătat din nou limitele.

Lovitura de începere a partidei la care au asistat aproximativ 1.000 de spectatori a fost dată de judoka Vlăduț Simionescu, singurul sportiv care a reprezentat Iașiul la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Echipele au lovit câte o dată transversala în prima repriză

Prima parte a fost echilibrată, ambele formații trecându-și în cont câte o bară transversală. Mai întâi oaspeții au trimis în bară, prin Adrian Voicu, în minutul 15, cu un șut de la 20 de metri, mingea căzând în fața liniei porții, după care oaspeții au lovit transversala prin Camara (30), din centrarea lui Serediuc.

Adrian Voicu, omul cu golul la Concordia

Între cele două mari ocazii, Poli a mai irosit o bună oportunitate prin același Camara, șutul său în cros, din lateral dreapta, fiind respins de portarul Silveanu.

La trei minute de la reluare, oaspeții au dat lovitura prin Adrian Voicu. Bine găsit în partea stângă a careului de Nini Popescu, atacantul ilfovenilor l-a depășit ușor din fentă pe Răzvan Onea și a înscris cu un șut la colțul scurt, la care portarul Popescu ar fi putut face mai mult. A fost al treilea gol parabil primit de portarul împrumutat de la Universitatea Craiova în acest sezon și al doilea gol pe care Onea îl are pe conștiință.

Voicu înscrisese pentru Concordia și în prima etapă, în 2-0 cu Unirea Constanța.

Iașiul s-a trezit abia în prelungiri, prea târziu

Costel Enache a mutat ofensiv după golul primit, a scos un închizător (Okan) și a trimis în teren un al doilea atacant (Istrate), dar tot oaspeții au fost mai periculoși. Intrat în teren în minutul 86, albanezul Llullaku a avut o bună ocazie de a majora scorul, dar șutul din careu al albanezului a fost respins de Popescu.

Iașiul a găsit drumul spre poartă târziu, abia în prelungiri, Istrate (90) și Pușcaș (90+1) găsindu-l la post pe portarul Silveanu.

Concordia Chiajna bifează în Copou al doilea succes consecutiv fără gol primit (2-0), fără să strălucească și urcă pe podium. De cealaltă parte, Poli Iași rămâne fără punct și fără gol marcat după două etape și antrenorul Costel Enache are motive să fie îngrijorat, în condițiile în care în următoarele trei runde are de înfruntat tot atâtea pretendente la promovare.

POLITEHNICA IAŞI – CONCORDIA CHIAJNA 0-1

Adrian Voicu 48′

Poli Iași: Laur. Popescu – Onea (Stoenac 68′), Cană, Fl. Plămadă (cpt.), Al. Stan, Cr. Pușcaș, Chatziterzoglu (Andr. Istrate 57′), Tib. Serediuc, F. Cristea, Pelivan (I. Pop, 46′), S. Camara
Rezerve neutilizate: T. Axinte – Ov. Mihalache, Iurașcu, Aftanache, Corobuță, Al. Zaharia,
Antrenor: Costel Enache

Concordia Chiajna: Silveanu – Borța, Palmeș, Marc (cpt.), Ct. Alexe, Biceanu, D. Codrea (Anghelina 68′), N. Popescu (Val. Lazăr 78′), Dușmanu, Younes (Val. Balint 46′), Ad. Voicu (Llullaku 86′)
Rezerve neutilizate: Aldescu – Bg. Manole, Rz. Mocanu, Puiu, Piper
Antrenor: Claudiu Niculescu

Stadion: ”Emil Alexandrescu” (Iaşi); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Asistenți: George Suciu (Câmpia Turzii) și Csaba Antal (Cluj-Napoca); Rezervă: Dan Florin Dreve (Cluj-Napoca); Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava) și Mircea Bucur (Târgu Mureş).

În etapa a 3-a, Poli Iași joacă în deplasare la FC Hermannstadt, la Mediaș, la 12 august, de la ora 18:30. Concordia Chiajna joacă pe teren propriu cu Metaloglobus, la 14 august, de la ora 11:00.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-poli-iasi-concordia-chiajna-meciul-vedeta-al-diminetii-se-joaca-si-la-timisoara-slobozia-si-braila-19194801

Narcis POHOAȚĂ 07 Aug. 2021, 16:20 Liga 2
Pe aceeași temă