Primarul Iașiului, Mihai Chirica: ”O luăm de la zero. Suntem sub nivelul apei.” Pe cine vede edilul în AGA și ce profil de președinte își dorește la Poli Iași

Narcis POHOAȚĂ 08 Jun. 2021, 11:09 Liga 2
Primarul Iașiului, Mihai Chirica: ”O luăm de la zero. Suntem sub nivelul apei.” Pe cine vede edilul în AGA și ce profil de președinte își dorește la Poli Iași

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, este de părere că Politehnicii Iași îi va fi foarte greu să revină în prima ligă după doar un sezon în eșalonul secund. Dar nu imposibil! Edilul susține că important este ca în sezonul viitor să se formeze în Copou o echipă competitivă care să poată ataca ulterior promovarea, fără emoții.

”E greu să cred că putem reveni în prima ligă dintr-un singur pas. Dar nu este imposibil. Cu puțină atenție și multă muncă și seriozitate cred că s-ar putea încerca și un astfel de obiectiv. Dar cred că Politehnica are nevoie de doi pași ca să ajungă în prima ligă. Ar trebui un prim pas care să consolideze clubul. Gândiți-vă că noi o luăm de la zero, suntem sub nivelul apei. Noi avem temporar o Adunare Generală și un Comitet Director care nu mai este. Deci trebuie să o luăm de la capăt. Persoanele care încă mai sunt legate de acest club în continuare sunt cele sută la sută administrative. Și cam atât. Noi nu avem pe nimeni. Suntem oarecum descotorosiți de tot trecutul. Dar fără să-l abandonăm, pentru că am o stimă deosebită pentru domnul președinte Antohi și pentru ceilalți, care au făcut tot ce au putut și ce a fost posibil. Din păcate, scena politică s-a modificat substanțial și a apărut o dispută politică pe marginea acestui club care nu a ajutat cu nimic”, a declarat primarul Mihai Chirica la Radio HIT Iași, în emisiunea ”Repriza a 3-a”.

  • În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Iași din 7 iunie 2021, consilierii locali au aprobat proiectul de finanțare a clubului Politehnica Iași cu suma totală de 6,74 milioane de lei. Din această sumă, 4,7 milioane de lei a fost alocată pentru achitarea datoriilor din perioada 1 ianuarie – 31 mai 2021, 1,5 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru pregătirea viitorului sezon de Liga 2, iar 500.000 de lei vor fi virați pentru Academia de Fotbal Politehnica Iași.

Cum vede Mihai Chirica profilul viitorului președinte al Politehnicii Iași

Edilul Iașiului a explicat pe cine ar vedea în noua Adunare Generală a Asociaților (AGA) a clubului Politehnica Iași.

”Este momentul să o luăm de la început, de la bază, cu niște oameni care fac sport pentru sport, pentru dragostea pentru sport și pentru oraș. Vreau să se termine odată cu ideea că acest club este al primarului, că dacă primarul nu face, nu merge treaba bine, că dacă primarul face, merge treaba bine. Pentru că această controversă care a apărut în spațiul public a distrus, nu a ajutat. Nu știu cine va intra în AGA, dar mi-ar face mare plăcere să știu că sunt niște oameni educați, oameni trecuți prin școală, dacă se poate și sportivă și mai bine, oameni care reprezintă societatea în general. Mi-ar plăcea ca în Comitetul Director să fie și o femeie, că întotdeauna am acaparat noi, bărbații, sportul fotbal, de parcă am fi titularii de drept ai fotbalului. Oameni care se ocupă de Academia de Fotbal, de Centrul de Copii și Juniori, ca să își pregătească din timp și academia, și generațiile viitoare, dar să știe și ce se întâmplă la echipa mare, care joacă în Liga 2 și sperăm cât mai repede să fie în prima ligă”, a mai spus Mihai Chirica.

Acesta a vorbit și despre un profil al viitorului președinte: ”Mi-ar plăcea să fie un președinte de club care nu a mai fost președinte. Pentru că am văzut ce s-a întâmplat până acum. Cred că ar trebui un președinte care în primul rând ar trebui să-și dorească să formeze o echipă de Liga 1. Pentru oraș, nu pentru el și nu pentru salariul lui. Cred că ar trebui să fie pe cât posibil din Iași. Avem o pepinieră atât de largă! Nu am avut timp să mă gândesc la acest lucru, dar voi apleca și eu urechea să văd ce spun cunoscătorii despre acest subiect.”

Chirica, critic față de consilierii locali: ”Unii vor să întârzie, să facă lucrurile să meargă prost, de parcă ar merge prost la mine în curte, nu în orașul Iași”

Mihai Chirica i-a criticat pe consilierii care au vehiculat ideea retrogradării echipei în Liga a 4-a.

”Am ascultat și astăzi enorm de multe controverse intelectuale le-aș spune. Să spui că este mai ieftin să vii din Liga a 4-a în Liga 1 decât să vii din Liga 2 în Liga 1 frizează și logica, și normalitatea. Trebuie să te duci două ediții în spate ca să ajungi de unde poți pleca acum și să spui că este mai ieftin… părerea mea este că se frizează foarte mult logica. Dar unii vor să întârzie, să facă lucrurile să meargă prost, de parcă ar merge prost la mine în curte, nu în orașul Iași”, a transmis primarul Iașiului.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-nu-moare-bugetul-aprobat-de-consilierii-locali-dupa-ce-comitetul-director-al-clubului-a-fost-dizolvat-primarul-mihai-chirica-facusera-aproape-o-jucarie-personala-din-echipa-de-fo-19188458

Narcis POHOAȚĂ 08 Jun. 2021, 11:09 Liga 2
Pe aceeași temă