Dorinel Munteanu, revoltat pe unii dintre spectatorii Oțelului, după victoria cu Gloria Buzău: ”Celor care nu le convine, să nu mai vină la stadion! La 1-0 suporterii noștri dormeau. Să meargă în altă parte la spectacol!”

Marius ANGHEL 13 Apr. 2023, 23:43 Liga 2
Dorinel Munteanu, revoltat pe unii dintre spectatorii Oțelului, după victoria cu Gloria Buzău: ”Celor care nu le convine, să nu mai vină la stadion! La 1-0 suporterii noștri dormeau. Să meargă în altă parte la spectacol!”

Dorinel Munteanu a revenit pe banca echipei SC Oțelul Galați, după cele două runde de suspendare, și a obținut un succes la limită, cu 1-0, cu Gloria Buzău.

Partida desfășurată la Galați, joi seară, în deschiderea etapei a 4-a a play-off-ului Ligii 2, a fost decisă de golul lui Octavian Ursu, marcat în minutul 3, după o gafă a portarului Relu Stoian.

După joc, Munteanu a fost mulțumit de evoluția elevilor săi, i-a lăudat, dar a avut de făcut și niște reproșuri. Unii dintre suporteri l-au supărat și fostul internațional le-a transmis public că, dacă vor continua în același mod, să critice, atunci să nu mai vină la stadion.

Dorinel Munteanu, mulțumit de jocul elevilor săi, dar supărat pe unii dintre suporteri: ”Și la 1-0 suporterii noștri dormeau”

După golul marcat de Ursu, SC Oțelul aproape că nu a mai existat în ofensivă, cel puțin în prima repriză. În partea a doua jocul a fost mai echilibrat, iar trupa gălățeană a și reușit să mai bage o dată mingea în poartă, în minutul 82, însă arbitrul a indicat offside, fiindcă faza ar fi fost incluențată de poziția în afara jocului a lui Scocîrlă.

Gloria a avut situații prin Wiktorski (22), Vîrtej (23), Gaitan (25) și din nou Wiktorski (38), iar în partea secundă a mai contat în ofensivă doar prin Gaitan (71) și Boiciuc (86), însă nu atât de periculos pentru a-i da emoții lui Dur-Bozoancă.

”Așa mă așteptam la acest meci, unul foarte greu, cu o echipă foarte bună, dar presiunea pe echipa noastră a fost foarte mare, pentru că am venit după înfrângerea la Dinamo, 3-0 nemeritat din punctul meu de vedere, pentru că atunci am uitat să jucăm ceea ce știm. Azi am făcut-o chiar foarte bine, chiar dacă suporterii noștri sunt nemulțumiți. Noi suntem pe această poziție datorită acestui joc, punctelor obținute pe teren. Celor care nu le convine, să nu mai vină la stadion! M-a deranjat foarte mult. Și la 1-0 suporterii noștri dormeau. Unii dintre suporteri, nu toți. Dar ăsta este jocul nostru, nu suntem o echipă de SuperLigă, în momentul de față, și nicio echipă din play-off nu este de SuperLigă. Trebuie să aducem jucători dacă vom promova… și vom promova! Dar ceea ce au demonstrat jucătorii noștri, astăzi, pe teren, a fost un joc exact în apărare, foarte agresiv în jumătatea noastră”, a spus Dorinel Munteanu la microfonul DigiSport.

SC Oțelul în meciul tur din play-off cu Gloria Buzău: Dur-Bozoancă – Andr. Rus, Yabre, Sîrghi (Mih. Adăscăliței 72′), Nedelea – Cisotti (D. Panait 78′), I. Neagu (cpt.), Jardan – Mitoi (Scocîlcă 56′), Fatai (Cîrjan 78′), Oct. Ursu (Zivulic 56′). Rezerve neutilizate: R. Pop – Cr. Ciobanu, Cruceru, Chirițoiu.

Golul lui Neagu îl consideră anulat eronat! Munteanu e convins că SC Oțelul va promova

Munteanu a considerat valabil golul marcat de Ionuț Neagu în minutul 82, anulat la indicația asistentului Cosmin Bojan probabil pentru poziția din afara jocului a lui Scocîrlă, care nu s-a aflat însă pe direcția șutului lui Cîrjan, mingea respinsă cu un reflex salvator de Stoian fiind apoi împinsă cu capul în plasă de Neagu.

”Chiar dacă golul a fost norocos, ajutat de o greșeală a portarului, dar cred că am avut gol valabil și nu ne-a fost dat. Dar așa se întâmplă la Galați, la echipa noastră.

Dar sunt foarte fericit pentru băieți, pentru cele trei puncte și au un Paște fericit!”, a comentat antrenorul Oțelului, care este convins că echipa sa va reuși să promoveze la finalul acestui sezon.

”Când spun că promovăm am luat ambele variante, și promovarea directă, și jocurile de baraj. Avem în spate o muncă de doi ani, foarte greu, cu aceiași jucători. Chiar dacă suporterii noștri, foarte mulți, sunt foarte nemulțumiți, pentru transferuri sau că nu facem spectacol. Să meargă în altă parte la spectacol! La Galați se joacă pe puncte și punctele au rămas astăzi, contra unei echipe foarte bune, la Galați. Cu aceste puncte ne mărim șansele să prindem locurile fruntașe”, a spus Dorinel Munteanu.

”Astăzi stadionul nu a fost plin, a fost pe jumătate plin. Mă așteptam să fie mai multă lume.”
Dorinel Munteanu, antrenor SC Oțelul Galați, la finalul jocului cu Gloria Buzău

Dorinel Munteanu crede că sunt jocuri de culise știrile că Steaua poate primi dreptul de a promova

Întrebat despre ultimele evenimente din Liga 2, despre propunere legislativă prin care se cere modificarea Legii Sportului pentru ca Steaua să aibă drept de promovare, cât și de răspunsul FRF, care susține că echipa din Ghencea poate evolua în noul sezon al primei ligi dacă se schimbă legea și ea reușește sportiv să promoveze, Dorinel Munteanu crede că acestea sunt doar jocuri de culise și cei care cred în ele sunt naivi sau trăiesc pe altă lumea. Altfel, fostul mijlocaș le-a și transmis jucătorilor săi că ei trebuie să se gândească doar la meciurile lor, să le câștige și să obțină promovarea indiferent de situația Stelei.

”Indiferent dacă se schimbă sau nu, dar nu cred că se schimbă, pentru că nu în ultimele cinci etape se schimbă o Lege a Sportului. Este aberație ce se vorbește. Dar, chiar dacă se schimbă, noi ne concentrăm la fiecare joc să adunăm punctele necesare ca să fim în primele patru, cu sau fără această lege prin care Steaua să poată promova. Ăsta este obiectivul nostru, așa le-am spus și băieților. Jocurile de culise sunt foarte multe și cine ascultă acește știri cred că este naiv sau cred că este în altă lumea”, a spus antrenorul Oțelului.

”Este clar că avem șanse la baraj, sunt două jocuri, unul în deplasare, unul acasă. De ce să n-am șanse? Uite așa, cu jocul nostru, eu am încredere în echipa noastră. Am încredere că prindem locurile direct promovabile. De ce nu? Toate echipele care sunt în spatele nostru își pun ca target promovarea directă. De ce nu și Oțelul?”, e de părere Dorinel Munteanu în ceea ce privește șansa Oțelului la promovare.

SC Oțelul și-a consolidat locul 3. Urmează jocul de la Dej

Cu 42 de puncte, SC Oțelul se menține pe locul 3 și se apropie la trei, respectiv două puncte de Poli Iași și Steaua, care încă nu au jucat în această etapă a 4-a a play-off-ului. Gloria Buzău, rămasă cu 34 de puncte, este momentan pe locul 5.

În runda următoare, SC Oțelul joacă la Unirea Dej vinerea viitoare, de la ora 17:30.

”Urmează un program foarte greu, la Dej, cu două jocuri în deplasare, la Iași și la CSA Steaua, dar am spus și o repet, se joacă până în ultima etapă această promovare directă sau la jocurile de baraj. Noi am făcut un pas importat astăzi”, a mai spus Dorinel Munteanu.

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: George Filip (Mediafax Foto) și SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-gafeaza-iar-pierde-si-cu-sc-otelul-19266572

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-2000-cele-doua-echipe-s-au-mai-intalnit-de-doua-ori-in-acest-sezon-19266531

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/in-numele-statului-editorial-de-vali-moraru-19266542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sperantele-stelei-sa-promoveze-din-acest-sezon-cresc-chiar-inaintea-derby-ului-cu-dinamo-raspunsul-frf-dupa-ce-s-a-propus-schimbarea-legii-sportului-si-reactia-lui-daniel-oprita-19266525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-mana-de-ajutor-din-partea-lui-vasile-dincu-fostul-ministru-al-apararii-propune-schimbarea-legii-sportului-pentru-ca-trupa-din-ghencea-sa-fie-primiti-in-superliga-foto-cu-proiectul-depus-in-p-19266473

Marius ANGHEL 13 Apr. 2023, 23:43 Liga 2
Pe aceeași temă