Gafele de amatori continuă și îngroapă Gloria Buzău. Cum a comentat Adrian Mihalcea eroarea inexplicabilă a ”comisarului” Relu Stoian, după ce Wiktorski a ”refuzat” să sară la cap

Răzvan STÎNGĂ 13 Apr. 2023, 22:47 Liga 2
Gafele de amatori continuă și îngroapă Gloria Buzău. Cum a comentat Adrian Mihalcea eroarea inexplicabilă a ”comisarului” Relu Stoian, după ce Wiktorski a ”refuzat” să sară la cap

Gloria Buzău a pierdut primul meci în play-off-ul Ligii 2, după trei remize la rând, în urma unei gafe incredibile în apărare. A cedat cu 0-1 pe terenul SC Oțelul, în etapa a 4-a, iar locurile direct promovabile devin un miraj.

Gloria Buzău a început cum nu se poate mai slab partida de la Galați, primind golul în minutul 3, după erori din partea lui Wiktorski, care ”s-a ferit” să sară la cap și să respingă balonul, și a portarului Stoian, care, tot inexplicabil, nu a putut prinde un balon de antrenament.

Gloria Buzău gafează iar, pierde cu SC Oțelul

Formația lui Adrian Mihalcea a încercat să revină, a pus tot mai mult presiune, dar nici măcar la finalizare, când a ajuns, nu a putut fi exactă, trăgând, tot ca la antrenamente, la poarta lui Dur-Buzoancă.

Erorile individuale continuă să fie marea problemă a Gloriei Buzău, parcă adormită în play-off la multe faze banale de joc, cu inexactități comise chiar și de jucători cu experiență. Așa s-a întâmplat și cu SC Oțelul, după cum a precizat Adrian Mihalcea și la interviuri.

Adrian Mihalcea, laude pentru atitudinea jucătorilor după SC Oțelul – Gloria Buzău

Antrenorul a avut totuși și câteva detalii pozitive scoase în față, anume dorința jucătorilor și ritmul de joc arătat în anumite momente, în special în partea a doua.

Dacă plecăm de fiecare dată cu acest handicap, al unei greșeli personale, se poate întâmpla ca și dominând după, ca ocazii, ca joc în sine, ca atitudine, să nu marcăm. E păcat, se văd limitele și, ca să ne putem bate în continuare la locurile de promovare, trebuie să eliminăm aceste greșeli, pe care mi le asum prin introducerea jucătorilor.

În continuare, trebuie să revenim, nu e nimic pierdut. Îmi e tot mai greu, trebuie să recunosc, dar până la urmă avem varianta locurilor de baraj. Vom încerca, am declarat mereu că o să muncim în continuare. Dacă jucătorii înțeleg și vor avea atitudinea de azi, putem aduce rezultate.

Am încercat să jucăm, s-a văzut lucrul acesta, am avut ocazii, dar nu am înscris. Facem o greșeală… nici nu sunt supărat pe băieți pentru atitudinea lor, sunt supărat pe alte chestii, nu înțeleg că nu mai jucăm cu echipe slabe și că trebuie să fie determinați sută la sută. Pentru lucrul acesta sunt supărat, nu poți să faci jumătăți de măsură.

Avem câțiva jucători care nu s-au ridicat la acest nivel, dar vom încerca în continuare. Nu e nimic pierdut. Oțelul are o diferență de opt puncte, vom lupta, vom munci în continuare. Vrem să trecem peste aceste eșecuri, asta trebuie să facem dacă vrem să ajungem la un nivel.

Dacă jucătorii își doresc să joace în Liga 2 sau dacă eu vreau să rămân la acest nivel, nu realizăm nimic. Meciuri cu astfel de echipe te călesc și trebuie să învățăm”, a spus Adrian Mihalcea la microfonul DigiSport.

  • Gloria Buzău: R. Stoian – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Șuteu – Pandele (Blejdea 75′), A. Lopez (cpt.)(Dudu 60′) – Val. Munteanu (Cârstocea 75′), Gaitan (Val. Alexandru 75′), Angelov (Dr. Lazăr 60′) – Boiciuc
    Rezerve neutilizate: D. Rusu – Greu, Marku, Sălceanu

Relu Stoian face gafă după gafă la Gloria Buzău. Adrian Mihalcea ar putea să mizeze pe Denis Rusu

Eroarea lui Relu Stoian nu a fost comentată de Mihalcea la interviu, dar a precizat că e posibil ca în meciul următor să mizeze pe altcineva, poate pe Denis Rusu, un portar care nu mai are nevoie de prezentări, superior la capitolul experiență.

Nu a fost prima dată în acest sezon când Stoian a continuat să apere în urma unor erori, aceasta părând a fi, din exterior, și o greșeală a lui Mihalcea, pentru că nu a mizat mai repede pe Rusu sau pe altcineva.

Antrenorul a remarcat și absențele mai multor jucători, din diverse motive.

(N.r. – Despre gafa lui Relu Stoian) ”Nu vreau să comentez prea mult, lucrurile acestea le vom pune la punct în familia noastră. Sunt greșeli repetitive. Vom vedea, avem un lot care ne permite, cel puțin de săptămâna viitoare, să facem schimbări. Poate și anumiți jucători, evoluând aceste meciuri, rând la rând, sunt un pic depășiți fizic.

Vom analiza, vom trage concluziile și sper ca în meciul următor să vină prima victorie. Lotul pare că e echilibrat, dar noi nu ne putem baza pe doi jucători care puteau evolua. Trebotic e accidentat și cred că va fi absent tot restul sezonului. Sampaio a avut trei săptămâni de pauză și suferim la acest capitol.

Ca nume e un lot solid, dar ai nevoie de jucători care să facă diferența în astfel de momente”, a mai spus Mihalcea.

Gloria Buzău, meci cu Steaua în etapa următoare. Adrian Mihalcea se gândește și la baraj

Gloria Buzău a debutat în play-off cu Dinamo, scor 1-1, după care a înregistrat același rezultat cu Poli Iași. Formația lui Adrian Mihalcea a întâlnit apoi, în runda a 3-a, Unirea Dej (acasă), cu care a făcut tot egal, dar alt rezultat, 0-0. După eșecul cu SC Oțelul, buzoienii vor întâlni Steaua (acasă).

Gloria Buzău este pe poziția a 5-a în acest moment, devansând Unirea Dej cu un punct, 34 la 33. Pe locul 4 se află Dinamo, cu 38 de puncte, iar pe 3 e SC Oțelul, cu 32 de puncte.

Adrian Mihalcea începe să se gândească tot mai mult și la locurile de baraj:

Am declarat de la început că diferența e netă în favoarea echipelor din prima divizie (n.r. – la baraj). Doar că, în aceste meciuri, se poate întâmpla orice. Iau ca exemplu meciurile celor de la Chiajna, cărora nu le dădeam mari șanse și au fost la două minute de promovare.

E speranță, doar că până ajungem acolo trebuie să muncim. Nu ne-a asigurat nimeni locul de baraj. Vom încerca în continuare, am speranțe, văd lucruri pozitive. Trebuie să eliminăm greșelile personale și să avem mai mult noroc”.

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-revoltat-pe-unii-dintre-spectatorii-otelului-dupa-victoria-cu-gloria-buzau-celor-care-nu-le-convine-sa-nu-mai-vina-la-stadion-la-1-0-suporterii-nostri-dormeau-sa-mearga-19266571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-2000-cele-doua-echipe-s-au-mai-intalnit-de-doua-ori-in-acest-sezon-19266531

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/in-numele-statului-editorial-de-vali-moraru-19266542

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sperantele-stelei-sa-promoveze-din-acest-sezon-cresc-chiar-inaintea-derby-ului-cu-dinamo-raspunsul-frf-dupa-ce-s-a-propus-schimbarea-legii-sportului-si-reactia-lui-daniel-oprita-19266525

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-si-concordia-nu-stiu-daca-prelungesc-colaborarea-19265673

Răzvan STÎNGĂ 13 Apr. 2023, 22:47 Liga 2
Pe aceeași temă