Primul succes în acest sezon pentru Poli! Timișorenii au dominat meciul de la Călărași și au marcat trei goluri, dintre care două spectaculoase

Anda DELIU 10 Aug. 2021, 19:55 Liga 2
Primul succes în acest sezon pentru Poli! Timișorenii au dominat meciul de la Călărași și au marcat trei goluri, dintre care două spectaculoase

Poli Timișoara s-a impus cu 3-1 pe terenul Dunării Călărași, după un joc în care gazdele au dat impresia că pot întoarce scorul, însă au căzut total după ce au primit al doilea gol. A fost un meci cu multe gafe pentru ambele echipe.

Cu un gol marcat din lovitură liberă de Alin Ignea, Poli a suferit după ce Adrian Bedea a egalat, însă Daniel Benzar și apoi Cătălin Oanea au reușit să aducă liniștea pentru bănățeni.

Gol excelent marcat de Ignea, ratare colosală a lui Ursu

Poli a reușit să domine începutul de joc, mai ales că Dunărea a arătat ceva carențe în deplasare, chiar la Timișoara, cu Ripensia. Alb-violeții au deschis scorul în minutul 11, cu un șut perfect din lovitură liberă, bine plasat, trimis de Alin Ignea, direct lângă bară, în plasa porții. De altfel, după prima jumătate de oră, bănățenii puteau să aibă un liniștitor 2-0. În minutul 29, Benzar a trimis o pasă foarte bună din stânga spre Octavian Ursu, care a ratat incredibil din poziție de singur cu portarul, așa cum, din nefericire pentru fani, s-a cam ”obișnuit” să o facă la precedentul ”mandat” la Poli sau la UTA. La fel ca în multe amicale, Axente a găsit din nou de cuviință să înjure…

Dunărea a avut un final interesant de repriză

După ratarea Politehnicii, Dunărea a început să ”curgă” spre poarta apărată de George Păduraru. În minutul 36, portarul a scos excelent șutul lui Kanda venit din lovitură liberă, de sub bară. S-a dat corner, iar fostul polist Adrian Bedea a reușit să-l păcălească pe Păduraru, care după o intervenție bună, a primit un gol ce putea fi evitat.

Cu egalarea bifată, gazdele au mai avut o mare ocazie în prelungirile primei reprize, dar Stoica nu a fructificat o centrare foarte bună de la colegul Kanda.

Daniel Benzar aduce avantajul decisiv pentru Poli

Desfășurat marți după-amiază, pe caniculă, meciul a început să ”sufere” de tot mai multe gafe ale celor două echipe. În debutul reprizeia doua, Kanda a scapăt singur spre poartă, după o gafă a lui Mera, dar a rata incredibil, de frică să nu tragă la poartă, cu pasă dată la adversar, la Scutaru!

Păduraru a gafat și el, dar în afara careului, unde a ieșit cu mingea și le-a făcut cadou călărășenilor o lovitură liberă. Până la urmă, în minutul 68, Daniel Benzar a rezolvat meciul, cu un gol prin care a arătat că a fost cel mai bun polist de pe teren.

Dunărea, inexistentă pe final

Călărașiul nu a mai putut să conteze în meci după golul reușit de Benzar. În acest context, Cătălin Oanea a reușit să marcheze în minutul 86, cu un lob spectaculos din 6 metri lateral stâng, din unghi, peste Achiriloaiei, iar, astfel, poliștii nu au avut emoții în ultimele minute, spre bucuria lui Dorin Toma, care s-a mai luminat la față.

DUNĂREA CĂLĂRAȘI – POLITEHNICA TIMIȘOARA 1-3

Adrian Bedea 37′ / Alin Ignea 11′, Daniel Benzar 68′, Cătălin Oanea 87′

Dunărea Călărași: Achiriloaiei – Țenea, Bg. Matei, Bg. Șandru (cpt.), Sălceanu – Boiangiu (M. Fotescu 46′), Vas. Gheorghe (Velici 80′), Bedea, Al. Stoica (Calu 69′) – Kanda (Moise 90+1′), Al. Popescu
Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Cotigă, Mănăilă, Caragea, Tache
Antrenor: Mirel Condei

Poli Timișoara: Păduraru – Sofran, Scutaru, Mera (cpt.), Oanea – Ignea, R. Lazăr – D. Radu (D. Andrei 64′), Oct. Ursu (Bîrnoi 64′), D. Benzar (Minteuan 90+2′) – Axente (Zaluschi 78′)
Rezerve neutilizate: Devenish – Pamfile, S. Costea, Bocșan, T. Moțiu
Antrenor: Dorin Toma

Stadion: ”Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Andrei Moroiță (Ploieşti); Asistenți: Marius Cristian Marchidanu (Brăila) și Ionel Valentin Dumitru (Gherghiţa – Prahova); Rezervă: Robert Avram (Piteşti); Observatori: Ion Olteanu (Bucureşti) și Florentin Barbu (Giurgiu).

Cu un punct acumulat în două meciuri în acest debut de sezon, Dunărea este pe locul 13, iar sâmbătă, 14 august, de la ora 11:00, joacă la Unirea Dej. Poli Timișoara a urcat pe locul 9 cu acest succes care i-a adus primele 3 puncte. Duminică, 15 august, de la ora 11:30, are meci acasă cu FC Buzău.

Foto: Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-poli-timisoara-se-disputa-de-la-ora-1700-cele-doua-echipe-au-jucat-in-sezonul-trecut-in-play-off-ul-ligii-2-19195294

Anda DELIU 10 Aug. 2021, 19:55 Liga 2
Pe aceeași temă