ASU Poli a ajuns la zece plecări din lotul de jucători! Vești deloc grozave pentru antrenorul Dorin Toma

Anda DELIU 01 Jul. 2021, 13:39 Liga 2

ASU Poli a mai bifat două plecări din lot cu ocazia zilei de 1 iulie, dată la care au mai expirat niște contracte. Nici Alexandru Munteanu și nici măcar localnicul Dorin Codrea nu vor mai rămâne la echipa timișoreană care a jucat în play-off-ul de promovare în sezonul recent încheiat.

Trebuie spus că la reunirea echipei, acum o săptămână, noul antrenor Dorin Toma părea să spere că Ionuț Cioinac sau Alexandru Munteanu vor rămâne la club, și iată că dorințele sale nu se îndeplinesc.

Alexandru Munteanu nu mai continuă cu ASU Poli

Alexandru Munteanu (33 de ani) și-a ”onorat” datoriile față de club până la final, iar recent a fost cu echipa la un concurs de frumusețe, unde jucători au însoțit concurentele pe podium. Mijlocașul dreapta originar din Mediaș trecut și pe la ACS Poli s-a stabilit cu familia la Timișoara în ultimii ani.

La ASU Poli a ajuns în februarie 2020, după ce Petrolul renunțase la el. A jucat 30 de meciuri în tricoul lui ASU Poli în sezonul trecut, 28 în campionat și 2 în Cupa României, unde a dat și gol. În ediția 2019/2020 a Ligii 2, ”înghețată” după 24 de etape, apucase să joace în două meciuri.

Alexandru Munteanu a fost unul dintre cei 11 jucători de la ASU Poli care săptămâna trecută au însoțim concurentele la proba de costume de seară la Miss Tradițional România, desfășurat la Timișoara. Foto: ASU Poli

Dorin Codrea se desparte și el de alb-violeți

Acelați bilanț de jocuri îl are și Dorin Codrea, mijlocaș central timișorean de 24 de ani, care se desparte și el de ASU Poli. A stat la clubul timișorean un an și jumătate, din decembrie 2019, după ce a jucat și la ACS Poli, tot în Liga 2.

În total are 28 de meciuri disputate pentru ASU Poli în campionatul ligii secunde și are 3 goluri marcate, toate în sezonul recent încheiat.

Codrea a mai jucat la ASU Poli și între anii 2013-2016, când echipa era în Liga 4 și mai apoi în Liga 3.

Dorin Codrea, în plan secund, s-a antrenat în ultimele zile cu ASU Poli, însă nu mai continuă cu echipa timișoreană. Foto: ASU Poli

Dorin Toma spera ca Munteanu să rămână

Este foarte interesant cum decurge procesul transformării clubului în societate pe acțiuni, în contextul în care, teoretic, există niște sponsori.

Practic, e clar din declarația de la reunire a antrenorului că și l-ar fi dorit pe Munteanu în continuare în lot. ”Suntem numeric un lot mai mic față de sezonul trecut, au plecat mulți jucători. Încercăm în următoarele zile să aducem jucători la valoarea lotului care a fost. A plecat și Ivanovici ieri și deja numărul lor a crescut. Sperăm să numai plece, să rămână un nucleu de bază cât de cât, pe care să reușim să completăm lotul. Cioinac și Munteanu s-au prezentat la lot. Jucătorii au contract până în 30 iunie. Se mai poartă discuții cu ei, și cu Claudiu Pamfile, și Romariu Rus, care mai are contract. Se poartă discuții și cu el. A fost o discuție, eu am venit doar de două zile, am cerut să fie prezenți jucătorii la lot. Să ne pripim și să luăm deciziile bune cu jucătorii care au fost aici un an și care se cunosc foarte bine”, declara Dorin Toma la reunire.

Cioinac se despărțea de ASU Poli chiar după reunire.

O singură sosire și plimbările continuă între ASU Poli și Ripensia

La ASU Poli, în afară de Alexandru Munteanu și Dorin Codrea, au mai plecat Pavle Radunovic, Stjepan Plazonja, Otto Hindrich, Sergiu Popovici, Jose Casado, Ionuţ Coadă, Ionuţ Cioinac şi Petre Ivanovici.

Singurul nou-venit consacrat este Adrian Zaluschi. Iar dacă Robert Popeț a trecut de la antrenamentele susținute cu Ripensia la cele ale echipei ASU Poli, Raul Vidrăsan a făcut drumul invers.

Nu este exclus ca și Samuel Costea să ”revină” la Ripensia, după ce a plecat de acolo la ASU Poli! Toate astea în contextul în care la cele două cluburi timișorene din Liga 2 nimeni nu pune un contract în fața jucătorilor, ci există o adevărată complacere în trialuri organizate ca acum 40 de ani.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și ASU Politehnica Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-politehnica-si-a-facut-societate-pe-actiuni-si-asteapta-afilierea-la-frf-cramele-recas-si-cosmin-contra-printre-membrii-consiliului-de-administratie-vrem-pe-poli-in-liga-1-19190380

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorin-toma-a-testat-noi-jucatori-la-asu-poli-intr-un-joc-scoala-andrei-ludusan-a-plecat-intre-timp-de-la-alb-violeti-19190537

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-a-avut-la-reunire-sase-jucatori-de-la-acs-poli-rus-a-fost-intors-din-drum-de-antrenorul-dorin-toma-ivanovici-si-cioinac-s-au-despartit-si-ei-de-echipa-timisoreana-19190088

Anda DELIU 01 Jul. 2021, 13:39 Liga 2
Pe aceeași temă