Doi portughezi, unele noutăți în lotul FC Brașov. Unul dintre ei a jucat în Liga 1 pentru Gaz Metan. Dan Alexa, îngrijorat înainte de startul Ligii 2

Autor: Adi MARICA Publicat: 02 Aug. 2022, 10:15 Liga 2
Doi portughezi, unele noutăți în lotul FC Brașov. Unul dintre ei a jucat în Liga 1 pentru Gaz Metan. Dan Alexa, îngrijorat înainte de startul Ligii 2

Pe ultima sută de metri înaintea startului Ligii 2, la FC Brașov continuă să ajungă jucători.

Ultimii doi sosiți sub comanda lui Dan Alexa sunt mijocașii portughezi Diogo Marques Izata Pereira și Joao Filipe Amorim Gomes.

Doi portughezi, cei mai nou-sosiți la FC Brașov

Mijlocașul defensiv Diogo Izata (25 de ani) a jucat sezonul trecut la Gaz Metan Mediaș, unde a bigat 12 meciuri în Liga 1 (542 minute), ulterior plecând în Slovenia, la FC Koper, pentru care a prins 8 jocuri.

Izata a jucat la Porto U19 și Braga U19, iar pasul la seniori l-a făcut la Vilafranquese, pentru care a evoluat în liga a patra și a doua portugheză.

Joao Amorim (30 de ani) este un mijlocaș ofensiv, care a jucat ultima oară la Leixoes, echipă din liga secundă din Portugalia unde a strâns 13 meciuri și un gol. Acesta și-a făcut junioratul la FC Porto, iar la seniori a mai jucat la Freamunde, Vitoria Guimaraes, Vitoria Guimaraes II, Academico Viseu, Belenenses, Desportivo Aves, Arouca, Varzim sau Cova Piedade, în ligile inferioare din Portugalia.

  • Achizițiile FC Brașov din această vară: Sebastian Micu, Zvonimir Mikulic, Tomislav Sorsa, Adis Hodzic, Andrei Marc, Igor Jovanovic, Tudor Oltean, Alexandru Martinov, Dan Spătaru, Rareș Lazăr, Alexandru Saim Tudor, Kirill Kirilenko și Adi Chică-Roșă.

Dan Alexa e îngrijorat înainte de startul sezonului

Deși la instalarea ca antrenor principal la FC Brașov, Dan Alexa deborda de optimism, acum acesta își face griji pentru startul sezonului. Majoritatea jucătorilor au venit în ultimele săptămâni și nu sunt puși la punct cu pregătirea fizică, dar și faptul că echipa nu este omogenă sunt motive pentru care ”Chirurgul” să fie îngrijorat.

”Mă bucur că am mai primit jucători și vom putea încheia perioada de transferuri. Vom stabili un lot de 23 – 24 de jucători. Marele neajuns este că jucătorii veniți au ajuns târziu, nu sunt pregătiți și au nevoie de o perioadă de două-trei săptămâni să ajungă la un nivel optim. În aceste condiții, startul campionatului va fi dificil”, spunea Alexa la finalul amicalului cu CSM Focșani, scor 1-1.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, FC Brașov joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Râmnicu Vâlcea, în deplasare la CS Comunal Șelimbăr.

Autor: Adi MARICA Publicat: 02 Aug. 2022, 10:15 Liga 2
Pe aceeași temă