Cosmin Tucaliuc și Adrian Chică-Roșă continuă cu SCM Gloria Buzău până în vară. Împrumuturile lor rămân valabile. Ilie Stan a anunțat și ce transferuri pregătește

Andrei PASCU 14 Jan. 2021, 11:35 Liga 2
Cosmin Tucaliuc și Adrian Chică-Roșă continuă cu SCM Gloria Buzău până în vară. Împrumuturile lor rămân valabile. Ilie Stan a anunțat și ce transferuri pregătește

SCM Gloria Buzău nu a făcut vreun transfer până acum, în această pauză de iarnă. Antrenorul Ilie Stan a avut la dispoziție, la primele antrenamente din 2021, același lot pe care a contat și în prima parte a campionatului.

Cu toate acestea, buzoienii au aflat că la echipă vor continua și doi jucători împrumutați, până la finalul campionatului.

Cosmin Tucaliuc și Adrian Chică-Roșă rămân la SCM Gloria Buzău 

Mijlocașul Cosmin Tucaliuc (20 de ani) și atacantul Adrian Chică-Roșă (22 de ani) vor fi sub comanda lui Ilie Stan până la terminarea sezonului. Cei doi au fost împrumutați de la Viitorul Constanța, respectiv FC Botoșani, dar s-a pus problema ca echipele din Liga 1 să îi recheme încă din această iarnă.

Cu toate acestea, Tucaliuc și Chică-Roșă vor rămâne la SCM Gloria Buzău până cel puțin în vara acestui an.

Tucaliuc e la al doilea sezon la SCM Gloria Buzău. În primul a evoluat în 22 de meciuri (21 ca titular) și a înscris un gol, în timp ce în cel actual a prins 13 meciuri din totalul de 14 (11 ca titular) și are 4 goluri marcate.

Chică-Roșă a venit la Buzău în ianuarie 2020, iar în acest sezon are 8 meciuri (6 ca titular) și un gol înscris.

Ilie Stan: ”Vom aduce doar jucători până în 25 de ani”

În privința transferurilor, Ilie Stan a afirmat că vor veni și câțiva fotbaliști, de până în 25 de ani.

”Mulţumim celor de la Viitorul Constanţa şi FC Botoşani pentru că le-au permis lui Tucaliuc şi Chică-Roşă să rămână la Buzău până la finalul campionatului. Vom aduce, în campania de achiziţii doar jucători până în 25 de ani, pentru a pregăti o echipă competitivă în perspectiva unui sezon viitor în care la Buzău se va vorbi, clar, doar despre promovare. Asta nu înseamnă că dacă vom intra în play-off, vom face doar act de prezenţă”, a precizat Ilie Stan.

Situația cu promovarea e complicată la SCM Gloria Buzău 

În ceea ce privește dreptul la promovare în Liga 1, situația este una mai complicată. Chiar dacă Ilie Stan speră ca, într-un fel sau altul, situația să se remedieze, iar clubul din Buzău să aibă drept legal, sunt ceva probleme.

Constantin Toma, primarul orașului Buzău, a făcut un anunț surprinzător, în care lasă de înțeles că este pregătit să dea un pas în spate, în privința proiectului de la SCM Gloria Buzău. Edilul-șef a precizat clar că dacă regulamentul nu se schimbă, atunci e posibil să fie retrase definitiv sprijinul financiar și implicarea autorităților locale.

SCM Gloria Buzău se pregătește de reluarea Ligii 2 

Până când aceste probleme se vor rezolva, dacă se vor rezolva, SCM Gloria Buzău se concentrează pe reluarea Ligii 2. La reluarea campionatului, mai are programate șase meciuri din sezonul regular cu: ASU Poli (deplasare), Rapid (acasă), Unirea Slobozia (acasă), Metaloglobus (deplasare), Pandurii (acasă) și Turrris Oltul (deplasare).

Cu Turris Oltul s-ar putea să nu mai joace, deoarece echipa din Turnu Măgurele a decis să se retragă din campionat. FRF încă nu a fost înștiințată în mod oficial.

SCM Gloria Buzău este la mijlocul clasamentului la începutului acestui an, pe locul 11. În 14 partide a acumulat 21 de puncte, grație a cinci victorii, șase egaluri și trei înfrângeri.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-in-pericol-autoritatile-locale-iau-in-calcul-retragerea-din-proiect-daca-regulamentul-nu-se-schimba-si-echipa-nu-va-avea-drept-de-promovare-in-liga-1-reactia-clara-a-primarului-co-19164819

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comisia-de-integritate-a-frf-a-inceput-ancheta-in-cazul-fotbalistului-parior-din-liga-2-jucatorul-nu-s-a-prezentat-la-reunirea-echipei-exclusiv-19164798

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scm-gloria-buzau-a-inceput-antrenamentele-din-2021-cu-28-de-jucatori-peste-o-saptamana-ilie-stan-isi-duce-echipa-in-cantonament-19164551

Andrei PASCU 14 Jan. 2021, 11:35 Liga 2
Pe aceeași temă