Petrolul are probleme înaintea jocului cu FC Hermannstadt. Nicolae Constantin recunoaște: ”Am jucători incerți, și dintre cei care au evoluat cu Steaua. Nu știu ce formulă de start pot alcătui”

Răzvan STÎNGĂ 05 Apr. 2022, 16:27 Liga 2
Petrolul are probleme înaintea jocului cu FC Hermannstadt. Nicolae Constantin recunoaște: ”Am jucători incerți, și dintre cei care au evoluat cu Steaua. Nu știu ce formulă de start pot alcătui”

Petrolul are în continuare probleme! Înaintea disputei cu FC Hermannstadt, de miercuri, Nicolae Constantin a recunoscut că ploieștenii nu au scăpat definitiv de greutățile create de gripă. Cu o zi înaintea confruntării, antrenorul liderului din Liga 2 nu știe pe cine poate miza.

Petrolul, probleme din cauza gripei

În plus, deși nu a dat nume, Constantin a punctat că, mai nou, și alți fotbaliști sunt afectați de gripă. Câțiva jucători dintre cei care au fost pe teren în runda trecută, cu Steaua (scor 1-2), nu știu sigur dacă pot evolua în confruntarea din runda a 3-a a play-off-ului, cu FC Hemannstadt.

  • Petrolul, în partida cu Steaua: R. Avram – Sg. Pîrvulescu (Duță 76′), Huja, Meijers, Țicu (cpt.) – Seto (Jarovic 76′), Cebotaru (M. Chindriș 68′) – M. Bratu, Cioiu (Pashov 68′), Măzărache (Tucaliuc 68′) – S. Diarra;
    Rezerve neutilizate: Moroz – Mih. Constantinescu, Saim Tudor, Al. Sabău;

Pe lângă cele câteva detalii date despre problemele de efectiv, Nicolae Constantin a remarcat și faptul că trupa din Sibiu este cea mai în formă dintre cele șase formații din play-off, singura care până acum a luat șase puncte în primele două meciuri.

Nicolae Constantin: ”Întâlnim cea mai în formă echipă din play-off, singura care a obținut șase puncte”

FC Hermannstadt a învins Unirea Slobozia, cu 2-0, și Concordia Chiajna, scor 2-1, luând, astfel, șase puncte din șase. De partea cealaltă, Petrolul a luat numai un punct, după 0-0 cu ”U” Cluj și 1-2 cu Steaua.

Astfel, înaintea jocului de pe ”Ilie Oană”, Petrolul mai are doar trei puncte avans peste FC Hermannstadt.

Întâlnim cea mai în formă echipă din play-off, singura care a obținut șase puncte, dar aștept o reacție bună de la jucătorii noștri și, evident, un rezultat pozitiv. Am făcut analiza partidei cu Steaua, am văzut ce și unde s-a greșit, însă trebuie să lăsăm în urmă ce a fost, să fim pozitivi, să ne adunăm și să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut mâine seară.

Nu obișnuiesc să mă plâng de felul meu, dar, sincer, nu m-am mai confruntat până acum cu greutățile pe care le-am avut în ultimele două săptămâni. După întâlnirea cu Universitatea Cluj am avut, cred, 14-15 jucători cu gripă, asta însemnând că a trebuit să-i scoatem din antrenament timp de trei – cinci zile, pe unii chiar și o săptămână! La meciul cu Steaua, de exemplu, primul 11 l-am stabilit în ultimul moment, pentru că seara aveam o echipă, dimineața alta, iar înainte să înceapă jocul a trebuit să fac, din nou, modificări din cauza acestei gripei.

Nici pentru mâine nu știu ce formulă de start putem alcătui, pentru că și în momentul acesta avem trei-patru jucători cu probleme, chiar dintre cei care au jucat contra Stelei! De aceea, nu știm dacă vom face schimbări, față de partida de la București, pentru că așteptăm să vedem, mai întâi, cine va fi apt, iar apoi vom acționa în consecință.

Încă o dată: nu caut alibiuri, nu vreau să mă plâng, dar asta este situația în momentul de față! Pregătim jocul cât se poate de bine, trebuie să scoatem maximum din acest meci și vom face tot posibilul să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Sunt sigur că vor fi mulți suporteri în tribune care ne vor încuraja și nu vrem să-i dezamăgim din nou!”, a transmis Nicolae Constantin la conferința de presă.

Marius Chindriș: ”Venim după un accident în etapa trecută, sperăm să fi învățat din el” / Cosmin Tucaliuc: ”Trebuie să demonstrăm că suntem mai buni”

Marius Chindriș și Cosmin Tucaliuc au șanse să fie pe teren cu FC Hermannstadt, ei fiind apți din punct de vedere medical. De altfel, cei doi au și participat la conferința de presă alături de Nicolae Constantin.

Chindriș și Tucaliuc speră ca Petrolul să spargă, în sfârșit, ghinionul și să câștige prima partidă după două etape fără victorie.

Marius Chindriș: ”Venim după un mic accident în etapa trecută, dar sperăm să fi învățat din el și să nu mai facem vreun pas greșit mâine seară. Hermannstadt este o echipă bună, avem și o revanșă de luat după înfrângerea suferită la ei în timpul sezonului regular, dar trebuie să avem determinare, astfel încât să obținem cele trei puncte puse în joc.

Promovarea se va juca până în ultima etapă și totul depinde de noi, pentru că suntem la mâna noastră și nu trebuie să ne intereseze ce fac celelalte echipe. Luăm fiecare meci în parte, iar primul este cel de mâine, pe care trebuie să-l câștigăm”.

Cosmin Tucaliuc: ” Va fi un meci greu! Întâlnim o contracandidată, o echipă omogenă, organizată bine atât defensiv, cât și ofensiv. Au jucători buni, care pot face diferența, dar cred că și noi alcătuim un grupă foarte bun, o echipă valoroasă. Va trebui să demonstrăm că suntem mai buni ca ei și să ne luăm, astfel, revanșa după înfrângerea din toamnă”.

FC Hermannstadt s-a impus în meciul din sezonul regular

În sezonul regular, în partida de la Mediaș, unde FC Hermannstadt își dispută jocurile de pe teren propriu, formația lui Marius Măldărășanu s-a impus contra Petrolului la un gol diferență, scor 1-0. Golul a picat în partea secundă și i-a aparținut lui Silviu Balaure.

Foto: Răzvan Părăsică (Sport Pictures) și Petrolul
Video: Petrolul

Răzvan STÎNGĂ 05 Apr. 2022, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă