VIDEO! Metalul Reșița și-a inaugurat „sinteticul”! Urmează nocturna

Marius ANGHEL 26 Nov. 2013, 14:38 Diverse

Baza sportivă din Valea Domanului se pregătește pentru prima ligă. Ieri a fost inaugurat terenul sintetic pentru antrenament, următorul pas fiind montarea instalației de nocturnă.

În prezența primarului Mihai Stepanescu, a viceprimarului Crina și a mai multor consilieri locali, a deputatului Ion Mocioalcă și a invitatului special Dorinel Munteanu, a fost inaugurat terenul sintetic din interiorul bazei sportive ,,Mircea Chivu”, o investiție de aproape 200.000 de euro de la bugetul local, de care se vor bucura echipa de ligă secundă Metalul, dar și grupele de copii și juniori.

,,Acest gazon sintetic a fost achiziționat ca urmare a deciziei Consiliului Local pentru a crea premisele performanței în Reșița și Caraș-Severin. Mă gândesc la fotbalul divizionar B, deocamdată. Normal că ne dorim pe viitor, prin implicarea altor instituții, a sponsorilor, un acces în prima ligă. Terenul a costat 97.000 de euro, nu 200.000 sau 180.000 cum se vehiculau sumele respective acum poate doi ani, când altcineva de aici de la club vehicula alte sume. Totul a fost realizat în regie proprie. 545.000 de lei au fost consumați pentru tot ce înseamnă drenaj, proiectare, autorizare, amenajare teren, montare canalizare, repararea tribunelor. Acest gazon sintetic are dimensiuni standard, 97/62 m, circa 7.000 mp și poate fi omologat, asta este important, atât de FRF sau AJF, are termen de garanție cinci ani plus încă trei ani mentenanță”, a precizat primarul Stepanescu.

Iarba lui Chivu, la dispoziția doritorilor

Edilul-șef al Reșiței a vorbit și despre Chivu și donația pe care acesta a făcut-o clubului din Valea Domanului, un covor sintetic la mâna a doua, decopertat din Complexul Sportiv ,,Dinamo”. ,,L-am invitat aici, deși erau niște voci, dar prefer să mă opresc aici, care nu-l doreau pe Cristi Chivu aici, și sunt vocali, susținuți poate și dintr-o altă latură, de doi din Reșița și unul dintr-o altă zonă, din Caransebeș, dar mă opresc aici. În orice caz, îi mulțumesc lui Cristi Chivu pentru faptul că a luat act de această necesitate de a ajuta cumva echipa de fotbal, dar nu a verificat, nu a verificat unde se duc banii, la care naș, la care fin, și așa mai departe”, a comentat primarul Stepanescu.

VEZI o GALERIE FOTO de la eveniment

Sigur, nu la Gloria!

Iarba sintetică donată de Chivu nu va ajunge pe zgura de la Gloria, așa cum se vorbea la un moment dat, dar oricine are nevoie de ea este așteptat să o solicite. ,,Stă la dispoziție acest teren care nu are niciun act, nici de garanție, nu are niciun act pentru a fi omologat, un teren care a fost dezafectat de la clubul Dinamo stă la dispoziție, săptămânile, lunile următoare. După sărbători, nu primim nicio solicitare din altă parte, o să-l folosim pe margine, o să-l folosim la școli sau unde o să considere Consiliul Local. La clubul Gloria, pentru terenul de zgură, e vorba de un proces cu un cetățean din Timișoara care a câștigat o treime din el. Nu aveam posibilitatea amplasării acestui teren fără acte. Am plătit pentru transport o sumă destul de importantă, circa 100 de milioane de ei. În situația în care cineva dorește să-l achiziționeze, să-l folosească în altă parte, nu știu, să-l ducă la Ștefănești sau la o altă echipă, poate să-l ducă dacă va fi de acord Consiliul Local. O să recuperăm banii pe transport, în rest se vede aici și se poate face o comparație”, a adăugat primarul Reșiței.

Vicele Crina, cel care a gândit proiectul terenului secund din Valea Domanului, a făcut la rândul său câteva precizări: ,,Cred că și reșițenii, și sportul reșițean se bucură de realizarea asta. Atunci când ne-am apucat să facem un stadion și am văzut felul în care a fost gândit să se realizeze efectiv m-am luat cu mâinile de cap. Practic, pe o umplutură de zgură, un teren folosit, am cerut o groază de oferte vizavi de ce înseamnă să-l montăm și am ajuns la concluzia că ne costa vreo 80 la sută din unul nou. Am luat hotărârea să-l facem ca la carte și sper că toată lumea se bucură de realizarea asta. Îmi pare rău că relația cu Cristi Chivu a fost un pic umbrită, în sensul că municipalitatea a ieșit șifonată”.

Mocioalcă așteaptă rezultate

Stepanescu a vorbit și despre instalația de nocturnă, pentru care există deja discuții, dar și de modernizări mai importante ale stadionului, în acest sens luând în calcul un proiect cu finanțare guvernamentală sau europeană. Deputatul Mocioalcă a renunțat la întâlnirile politice pentru a fi prezent în Valea Domanului, ceea ce demonstrează că fotbalul reșițean e din nou important pentru mai-marii județului. ,,Am amânat o întâlnire cu primarii PSD din Timiș ca să fiu astăzi aici lângă primarul meu, lângă primarul PSD de Reșița, Mihai Stepanescu. Vor fi mai multe momente de acest fel în Reșița, pentru că, iată, dintr-un proiect aproape eșuat, Mihai, conducerea Primăriei, domnul viceprimar Crina, Consiliul Local Reșița au reușit să facă o poveste de succes. Știți bine ce era aici, o haldă urâtă, căreia i-a luat locul unul din cele mai frumoase terenuri din vestul țării. Aceste lucruri trebuie să fie urmate și de performanțe”, a declarat Mocioalcă.

Numai cuvinte de laudă despre terenul proaspăt inaugurat a avut și antrenorul Marian Pană. ,,Am senzația că e cel mai bun teren pe care l-am întâlnit pe unde am antrenat. A fost cam singura mea dorință, pentru că e foarte important, eu, ca antrenor, să am unde să antrenez. Se va vedea în timp cât de importantă este această realizare”, a spus tehnicianul.

Nu toată lumea se bucură pentru Metalul!

Primarul Mihai Stepanescu a ținut în final să-i pună la punct pe cei care ar avea ceva cu echipa din Valea Domanului: ,,Nu am răspuns la anumite provocări. Echipa noastră nu a cumpărat niciun loc în Divizia B. Am văzut o persoană cu răspundere politică, eu o respect. Reșița a cumpărat, noi vrem să facem. Faceți, domnule, dar nu ca în alte părți, faceți mai mult decât Reșița, tot respectul pentru dumneavoastră, dar repet, nu s-a cumpărat niciun loc, nu s-a făcut nimic ilegal. Știu și eu mai multe care se întâmplă poate în culise, tot felul de încurajări să se producă evenimente la Reșița. Eu o să vă rog să transmitem celor care doresc, niște frustrați, nu știu ce fost viceprimar pe aici, susținut de nu știu cine. Unul este un fost viceprimar”.

Sursa: Express de Banat

Marius ANGHEL 26 Nov. 2013, 14:38 Diverse
Pe aceeași temă