Vasile Maftei, afectat de moartea lui Constantin Jamaischi, jucător de legendă al Rapidului și antrenorul care l-a descoperit. ”Îl întrebam de sănătate, dânsul voia să vorbim doar de fotbal. Iubea Rapidul la nebunie” | EXCLUSIV

Daniel NAZARE 20 May. 2020, 11:35 Diverse
Vasile Maftei, afectat de moartea lui Constantin Jamaischi, jucător de legendă al Rapidului și antrenorul care l-a descoperit. ”Îl întrebam de sănătate, dânsul voia să vorbim doar de fotbal. Iubea Rapidul la nebunie” | EXCLUSIV

Constantin Jamaischi, fotbalist campion cu Rapid în 1967, decedat marți, este cel care l-a descoperit pe Vasile Maftei, o altă legendă a clubului din Giulești.

Jamaischi antrena la vremea respectivă, în anul 1988, echipa CS Nicu Gane, unde l-a remarcat pe Maftei, un puști de doar 7 ani pe care l-a îndrumat spre sportul de performanță.

Vasile Maftei, despre moartea lui Jamaischi: „Era foarte fericit că jucam la Rapid”

Vasile Maftei, acum antrenor secund la Astra, a vorbit despre fostul său antrenor.

„Am primit vestea cu mare tristețe, mai ales că discutasem cu el de Paște. Am vrut să merg la părinți, la Fălticeni, dar a fost nebunia asta cu pandemia. Am apucat să vorbesc la telefon cu domnul Jamaischi. Am multe amintiri, dar nu e nimic amuzant. Era un tip serios ca impunea respect. Multă disciplină, dar avea și darul de a te dojeni cu blândețe. M-a antrenat opt ani, pe tot timpul școlii generale”, a declarat Vasile Maftei pentru ProSport.

„Mereu când discutam la telefon îmi spunea de fotbal. Eu îl întrebam de sănătate, el mă lua cu fotbalul. Era foarte fericit când jucam la Rapid. Iubea Rapidul la nebunie”, a încheiat Maftei, născut și lansat în fotbalul mare la Fălticeni, localitatea natală a lui Constantin Jamaischi.

Legat sentimental de orașul Fălticeni

Printre fotbaliștii pe care Constantin Jamaischi i-a descoperit ca antrenor se numără Cristian Şchiopu, Cristian Tănasă și Ionuț Bîlbă. La nivel de seniori, pe lângă FC Botoșani, Constantin Jamaischi a antrenat echipele Foresta și Constructorul Iași.

Constantin Jamaischi (al doilea de sus din stânga) și-a iubit mult localitatea natală, orașul Fălticeni, despre care spunea că se simțea foarte legat sufletește și că este cel mai frumos loc din lume pentru el, scrie cronicadefalticeni.ro.

Constantin Jamaischi va fi înmormântat joi, de la ora 12:00, la cimitirul din Șoldănești, imediat după slujba religioasă care va avea loc la biserica din localitate.


Suporterii rapidiști și clubul FC Rapid au trimis coroane la capela din Fălticeni, unde este depus sicriul cu legenda alb-vișinie Constantin Jamaischi.

Constantin Jamaischi va da numele unei loje a noului stadion al Rapidului

Rapid anunțase la începutul lunii mai că numele lui Constantin Jamaischi va fi purtat, alături de cel al altor 18 foști jucători ai clubului giuleștean, de una dintre lojele noului stadion al alb-vișiniilor, Rapid Arena, așa cum va fi denumită ea după finalizare.

Constantin Jamaischi este considerat o legendă a clubului de sub podul Grant, făcând parte dintr-o galerie de onoare care mai cuprinde nume precum Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu sau Ion Ionescu.

CV Constantin Jamaischi:

– Data nașterii: 10.02.1945, Topoloveni (Argeș);
– Post: închizător;
– A jucat la Foresta Fălticeni (‘60-’61), Dinamo Bacău (‘61-’62), Viitorul București (‘62), Rapid (‘63-’70), FC Brașov (‘70-’71), Sportul Studențesc (‘71-’75);
– Palmares: campion european U17 (‘62), campion național cu Rapid (‘67), 2 Cupe Balcanice (‘65, ‘66), campion european feroviar (‘68);
– A antrenat pe Foresta, Constructorul Iași, FC Botoșani;
– Jucători lansați: Vasile Maftei, Ciprian Tănasă, Cristian Șchiopu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/rapid-e-in-doliu-a-murit-constantin-jamaischi-unul-dintre-jucatorii-care-i-au-adus-primul-titlu-echipei-giulestene-19132848

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/noul-stadion-giulesti-valentin-stanescu-va-avea-alta-denumire-peluzele-tribunele-si-lojele-vor-purta-nume-ale-sportivilor-de-legenda-ai-clubului-rapid-19131987

Daniel NAZARE 20 May. 2020, 11:35 Diverse
Pe aceeași temă