Tricourile „Dor de casă”, semnal de alarmă al suporterilor arădeni cu privire la situația în care a ajuns „templul” echipei UTA

Marius ANGHEL 17 Jul. 2019, 11:12 Diverse

În urmă cu o săptămână, pe pagina de Facebook a celor de la Ultras Arad a fost postată schița vechiului stadion din Arad construit de baronul Francisc Neuman în zece luni de zile (1945-1946), însoțită de un mesaj nostalgic: „Dacă ai pășit măcar odată în locul acela nu are cum să nu îți fie dor”.

Imaginea a devenit virală pe site-urile de socializare, astfel că fanii clubului UTA au mers mai departe și au scos pe piață tricouri albe cu mesajul „Dor de casă”.

E și un semnal de alarmă, poate ultimul înainte de a se trece și la alte acțiuni de protest, la adresa autorităților locale care tot ceea ce fac este să paseze toată vina pentru nefinalizarea noului stadion în curtea Guvernului, pentru nevirarea celor 2,5 milioane de euro, în timp ce firma constructoare nu și-a făcut până la final treaba pentru care a fost (sau ar fi trebuit să fie – asta ar trebui să aflăm din contractul ce este ținut încă sub cheie de Primărie) plătită.

Iată și îndemnul susținătorilor „roș-albi” lângă poza cu tricoul „Dor de casă” purtat pe șantierul din Calea Aurel Vlaicu:

„… e starea de spirit a unui întreg oraș!

Tricourile „Dor de casă” reflectă perfect sentimentele și nostalgia pe care le trăim în această perioadă în care s-au împlinit 5 ani de când nu am mai pășit în casa noastră, a utiștilor.
Acestea vor fi puse în vânzare vineri, 19 iulie, între orele 18.00-22.00 la Old Lady”s Pub. Prețul unui tricou este 50 de lei. Avem toate mărimile de la S la XXL.

Dacă și tu ai devenit pasionat de fotbal pe acel stadion, haide să-ți iei un tricou! Poartă-l cu mândrie și du mai departe povestea sa, împărtășește amintirile tale din acel loc și cu cei care n-au mai apucat să îl cunoască și, cel mai important, încearcă să tragi un semnal de alarmă cu privire la situația în care a ajuns templul nostru!”

Turneul Îngerilor, în loc de Memorialul Marius Pintea

Altfel, în fiecare vară, susținătorii din peluza UTA-ei au evocat memoria lui Marius Pintea, membru important al tifoseriei arădene decedat în ianuarie 2008, printr-un turneu de mini-fotbal. Doar că de la precedenta ediție, galeria „roș-albă” a suferit alte trei pierderi dureroase, astfel că din acest întrecerea fanilor își schimbă numele:

„Tragica dispariție a prietenilor noștri de la sfârșitul anului 2018 a lăsat o puternică amprentă asupra noastră. Este prima vară în care ei nu ne mai sunt alături, lucru care ne-a determinat să schimbăm numele turneului de fotbal anual.

Astfel, familia din peluză se va reuni de acum la Turneul Îngerilor, în memoria tuturor celor plecați prea devreme dintre noi: Pintea Marius, Moisi Bogdan, Mihoc Bogdan și Popa Flavius Paul.
Prima ediție va avea loc, sâmbătă, pe 20 iulie, iar invitați sunt toți membrii implicați ai peluzei noastre, familiile prietenilor noștri, dar și frații din toată țara. Vom juca fotbal și vom depăna amintiri”, se mai spune pe pagina Ultras Arad.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 17 Jul. 2019, 11:12 Diverse
Pe aceeași temă