Graba cu care actualul lot al „Bătrânei Doamne” a luat naștere la începutul lunii septembrie s-a reflectat și numărul mare de fotbaliști utilizați în campania de toamnă. Practic, Eugen Trică a căutat mai mereu formula ideală de echipă, având doar trei-patru constante în primul „unsprezece”. Atâta timp cât au fost apți, fundașii laterali, Francesco Zanardini și George Neagu, mijlocașii Popescu și Firțulescu și atacanții Bîrză și Sălăjan au fost mai de fiecare dată titulari. O mențiune specială merită Sidney Faye și Filip Lăzăreanu, care au venit mai târziu la Arad, iar din acel moment au fost mai mereu titulari. Dar, iată, care au fost utiștii utilizați de Trică în cele 14 partide scurse în prezenta stagiune și câte minute au avut fiecare la dispoziție să se facă util echipei.
Ultimul venit, primul servit
Stafful tehnic „textilist” nu a fost tocmai mulțumit de portarii cu care au început stagiunea. David Oberhauser chiar a făcut greșeli mari și pentru asta a și plătit cu concedierea, însă nici rezerva sa, Adrian Horvat nu a fost întotdeauna la înălțimea așteptărilor. Până la urmă, Eugen Trică și ajutorul său de specialitate, Ivailo Petrov, l-a găsit pe Filip Lăzăreanu, care, din momentul în care a intrat între buturi (la meciul cu U. Craiova), a fost integralist în „alb-roșu”. Însă, cu toate slăbiciunile lor, Oberhauser și Horvat au apărat câte o lovitură de pedeapsă, primul în disputa cu CS U Craiova, iar al doilea în fața Bistriței.
Minutele fundașilor:
David Oberhauser – 270 (7 goluri primite)
Adrian Horvat – 450 ( 5 goluri primite)
Filip Lăzăreanu – 540 (6 goluri primite)
Țabără i-a predat ștafeta lui Sidney
„Bătrâna Doamnă” a încasat 18 goluri în sezonul de toamnă, mai mult de jumătate dintre ele venind în urma unor faze fixe: cornere, lovituri libere și de la 11 metri și chiar născute din auturi de margine. În plus, patru dintre reușitele adversarilor au venit după minutul 90, privând echipa de 5 puncte. Prin urmare, se poate spune că defensiva a fost destul de șubredă, dar asta și pentru că Eugen Trică nu a putut omogeniza îndeajuns o linie de fund măcinată de accidentări și suspendări. În acest sens, menționăm doar accidentarea de lungă durată a lui Ionel Țabără sau suspendarea pentru trei runde a lui George Neagu. De menționat ar mai fi că UTA nu a înscris niciun gol prin apărătorii săi. Alex Gornic nu a fost utilizat niciun minut de tehnicieni.
Minutele fundașilor:
Florin Ardelean – 940
Mihai Roman – 220
Ionel Țabără – 570
George Neagu – 970
Nicolae Oltean – 480
Francesco Zanardini – 910
Sidney Faye – 678
Încercări peste încercări în linia mediană
Se spune că forța unei echipe e dată de linia de mijloc, iar aici UTA a stat destul de prost. Fie că a folosit 4 sau 5 mijlocași, dispuși în romb sau altfel, formația „textilistă” nu a avut consistență în acest compartiment. Doar Ovidiu Popescu a confirmat în fiecare partidă, fiind și al doilea marcator al arădenilor la egalitate cu Apostu și, parțial, Dragoș Firțulescu. Când și-a revenit după accidentare, Zaluschi a evoluat și el bine, în timp ce restul mijlocașilor au rămas datori. Și aici ne referim în special la cei doi columbieni, Monac, Bîrză, Surugiu sau Marcu. Robert Dumitru și Dan Raț nu au primit nicio șansă din partea lui Eugen Trică.
Minutele mijlocașilor:
Alin Marcu – 360 (1 gol)
Ovidiu Popescu – 1170 (2 goluri)
Dragoș Firtulescu – 913
Adrian Zaluschi – 182
Cristian Monac – 647
Olivian Surugiu – 128
Santa Moreno – 321
George Stan – 110
Dacian Bîrză – 985
Junior Medina – 387
Lipsă de concentrare în gura porții, dar de mingi utile
În 14 partide, UTA a marcat doar 9 goluri, având cel mai slab atac la egalitate cu „lanterna” Minerul Motru. Fotbaliștii de specialitate au înscris de șase ori, doar unul dintre ei rămânând fără gol realizare. Este vorba despre Iulian Tecsi, în timp ce juniorului Trabalka Eugen Trică i-a oferit bucuria golului de la punctual cu var în 1-3 cu Metalul Reșița. Sălăjan a început excelent sezonul, cu două goluri în primele două runde, după care tânărul atacant a mai punctat doar cu Bistrița. În rest, Alex Sălăjan a și ratat unele ocazii cât roata carului, dând dovadă de lipsă de concentrare în fața buturilor adverse. În general, însă, vârfurile arădenilor nu au beneficiat de foarte multe mingi utile din partea coechipierilor.
Minutele atacanților:
Alex Sălăjan – 1067 (3 goluri)
Bogdan Apostu – 715 (2 goluri)
Iulian Tecsi – 63
Kevin Trabalka – 62 (1 gol)
Sursa: Sport Arad