Țarălungă: „Să le dea dreptul de promovare celor de la CSU ca o compensație pentru ce au făcut cu FCU”

Marius ANGHEL 29 Apr. 2014, 14:36 Diverse
Țarălungă:**

Fostul component al Campioanei unei mari iubiri, vâlceanul Teodor Țarălungă, a afirmat că nu-i vine să creadă că au trecut 40 de ani de la obținerea primului trofeu al Universității Craiova, amintindu-și cu plăcere de vremurile din ’70, când prin fotbal au sfidat echipele departamentale.

„Au trecut așa de repede 40 de ani… În 1974, am făcut o Oltenie întreagă fericită și sunt mândru de asta. Nu dormeau oamenii când jucam noi. Ce a fost cu CM din SUA a fost nimic, la noi era săptămânal lumea pe stradă și ne aștepta să venim din deplasare. Noi ne-am văzut de treabă, eram o echipă studențească și ne-am văzut interesul, nu ne lăsam influențați politic. Eram cuminți, ne vedeam de fotbalul nostru și eram ca o familie. Dacă se întâmpla ca unuia dintre noi să-i fie părinții bolnavi sau i se întâmpla ceva săream cu toții în ajutor cu ce puteam. Am fost ca frații. Ă‚sta era atuul nostru”, a spus Țarălungă, amintindu-și că și-a avertizat adversarii de forța Craiovei cu mult înainte de primul trofeu.

„Îmi aduc aminte că înainte de meciul cu Steaua, de la București, vorbeam cu Lajos Sătmăreanu și i-am spus în 1973: «Țineți minte că vă luăm pe toți din București la rând și luăm campionatul detașat». A început să râdă. În returul campionatului 1972-1973, în primul meci i-am bătut pe rapidiști cu 6-4 în București, apoi a urmat acel senzațional 6-2 cu Steaua. Noi nu câștigam financiar precum Steaua, Dinamo, dar jucam fotbal de calitate pentru că puneam suflet. În acel an, Dinamo ne-a suflat campionatul la golaveraj. După, în 1974, am reușit prima mare performanță. Am multe amintiri frumoase și sunt bucuros că mi-am pus și eu amprenta pe istoria acestei echipe, CSU, că așa se numea atunci”, a spus fostul component al Științei.

„CSU are echipă de Liga I în mod cert”

Legat de prezent, Teodor Țarălungă vede lucrurile într-un stil propriu în privința CS și FC Universitatea Craiova. Acesta consideră că FRF ar trebui să le dea dreptul de promovare elevilor lui Gabi Balint în compensație cu „nedreptatea făcută echipei FC Universitatea”. „Din tot sufletul m-aș bucura să le dea drept de promovare celor de la CSU, pentru că de la bun început a fost o nedreptate cu excluderea lui FC Universitatea. Am mai discutat și cu Mircea Sandu și i-am spus: «Măi, dacă tot aveați de gând să faceți chestia asta cu excluderea, făceați o Adunare Generală Ordinară cu un singur punct pe ordinea de zi: excluderea sau menținerea echipei FC Universitatea. Dacă se vota pentru excludere aia era, erați absolviți de orice, nu te mai cântau atât, să te duci prin tribunale…» Ar trebui să le dea dreptul de promovare celor de la CSU ca o compensație pentru ce au făcut cu FCU. Dacă tot au făcut o greșeală față de orașul Craiova, hai să o repare”, a spus Țarălungă, fiind convins că din punct de vedere sportiv gruparea pregătită de Gabi Balint va face saltul pe prima scenă: „CSU are echipă de Liga I în mod cert, iar faptul că se implică organele locale e un lucru extraordinar. Mă bucură faptul că este conducător Ghiță Geolgău, pe care eu l-am simpatizat de când l-am adus de la Pielești, de când era copil, și Bădiță, sunt doi oameni serioși și își văd de treabă. Au un plan pe perioadă mai lungă și mai e de muncă, dar sunt pe drumul cel bun, zic eu. Să dea Domnul să promoveze că în primul an de Liga I îi văd clasați în primii opt cu lotul actual fără probleme. După trebuie să-și propună mai mult, să mai aducă trei-patru jucători de valoare și să se gândească la titlu”.

Întrebat de dispariția FC Universitatea, fostul component al Științei din anii ’70 a afirmat că îi pare rău. „N-am stat în Craiova și nu sunt foarte în temă cu ce s-a întâmplat, dar din ce se vede a fost o situație financiară foarte proastă, iar fotbalul nu se face fără bani. Îmi pare rău, pentru că Mititelu, așa cum a fost el, a investit totuși niște bani. A făcut cele două terenuri de antrenament, «Petre Deselnicu» și «Zoli Crișan», deci ceva a făcut, dar… asta este”, a încheiat Teodor Țarălungă.

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 29 Apr. 2014, 14:36 Diverse
Pe aceeași temă