Suporterii gălățeni, ironici la adresa Brăilei la amicalul dintre Dacia Unirea și Oțelul

Marius ANGHEL 10 Aug. 2015, 12:15 Diverse

Amicalul de sâmbătă dintre Dacia Unirea Brăila și FC Oțelul, încheiat la egalitate, scor 1-1, a fost primul pentru echipa gălățeană în această vară. Daniel Florea a ales să înceapă jocurile de pregătire cu un adversar considerat rival, nu doar pentru că îl va întâlni în noul sezon de Liga 2, ci și pentru că orice are legătură cu cele două orașe vecine din estul României este considerat de maxim interes pentru locuitorii brăileni și gălățeni. Drept dovadă, pe stadionul Municipal au luat loc în tribune la acest test aproape de două ori mai mulți spectatori față de ultimele meciuri oficiale din campionat ale echipei din Brăila. Printre cei 300 de privitori, aproximativ 50 au venit de la Galați și au alcătuit o galerie gălăgioasă.

Gălățenii lăsați la bustul gol și-au făcut simțită prezența pe Stadionul Municipal din Brăila atât prin scandări, steaguri, bannere, cât și mesaje ironice. Cei 50 de suporteri și-au susținut echipa favorită pe tot parcursul meciului, au afișat bannere jignitoare la adresa brăilenilor, dar și împotriva foștilor conducători ai Oțelului, pe care-i acuză că le-au distrus echipa. „Stan, Borș, Adamescu, groparii Oțelului!” și „Cea mai frumoasă zi din această vară o petrecem astăzi la țară!”, au fost mesajele semnate de Steel Boys. Brăilenii nu au avut reacție la vederea bannerului adresat lor, însă cu siguranță nu-l vor uita și vor răspunde în celelalte două meciuri oficiale care vor urma în campionat.

Apă de la suporteri

Altfel, din partea tot unor suporteri ai echipei, jucătorii de la FC Oțelul au avut apă plată la antrenamente în ultima perioadă. Managerul sportiv al clubului, Cristian Munteanu, le-a transmis un mesaj de mulțumire fanilor care au ajutat echipa la greu prin această donație și a cerut din nou ajutorul, prin intermediul site-ului suporterilor, dunareabatrana.ro, celor care le mai pasă de această echipă care trece prin momente grele după retrogradarea din Liga 1.

„Le mulțumim foarte mult celor care ne-au ajutat și sperăm să fie din ce în ce mai mulți oameni care ne pot ajuta în astfel de momente. Datorită unor suporteri ca cei care au donat apă, mă zbat să fac tot posibilul ca echipa să continue și mă bucur că încă mai există spirit de oțelari. Prin asta devenim mai puternici, doar așa putem face ca Oțelul să nu moară. E nevoie de mobilizarea tuturor fanilor gălățeni, iar acesta e un exemplu încurajator. Îi rugăm pe toți cei care pot să ne ajute să o facă, pentru că echipa asta merită tot ce-i mai bun. Oțelul e un nume mare pentru oraș, pentru toată România. Oțelul nu moare, dacă voi suporterii încă existați!”, a transmis Cristi Munteanu.

„Pentru noi contează că au venit suporterii, cei mici s-au bucurat foarte mult că au venit fanii alături. Sper să vină la toate meciurile, îmi doresc să nu-i dezamăgim”
Daniel Florea, antrenor Oțelul Galați

În privința pregătirii, în această săptămână FC Oțelul va mai susține două partide amicale: miercuri, 12 august, cu Gloria Buzău (în deplasare) și sâmbătă, 15 august, cu Metalosport. Pe 19 august, gălățenii se vor deplasa în județul Vrancea pentru a întâlni nou-promovata în al treilea eșalon CS Panciu.

Marius ANGHEL 10 Aug. 2015, 12:15 Diverse
Pe aceeași temă