Prima confruntare dintre Brăila și Galați s-a terminat indecis. Tinerii Oțelului au fost egalii lui Onofraș și compania

Marius ANGHEL 09 Aug. 2015, 13:09 Pregătiri, amicale

Rivalitatea dintre Galați și Brăila a fost expusă, sâmbătă dimineață, într-un amical între echipele celor două orașe de la Dunăre. Dacia Unirea a primit vizita Oțelului pe Stadionul Municipal, iar rezultatul înregistrat a fost unul de „pace”, scor 1-1.

Tehnicienii celor două echipe care vor fi rivale în noul sezon competițional din Liga 2 au aruncat în luptă încă din primul minut cei mai buni jucători apți pe care îi au în acest moment în lot. Prima repriză a fost sub semnul dominării brăilenilor, cei care au fost mai agresivi și cu cele mai multe situații clare de gol. Cea mai mare a fost ratată în minutul 40, atunci când, în urma unei centrări de pe dreapta a lui Dima, Onofraș a reluat din șase metri în transversală, singur cu poarta goală. Avântul gazdelor a fost în cele din urmă răsplătit în penultimul minut de joc al primului mitan. Onofraș nu a mai ratat de această dată din careul mic după o combinație pornită dintr-o lovitură de colț bătută scurt de Dima la Costel Roșu, acesta din urmă driblând și centrând în fața porții.

În repriza secundă, cele două echipe au efectuat mai multe schimbări, iar acest lucru s-a văzut și pe teren. Tinerii Oțelului au preluat inițiativa în joc și au fost mai periculoși în fața porții. După ce Petică (63) l-a pus la încercare pe Leu, Sefer (72) nu l-a iertat mai apoi și l-a învins cu un șut sub transversală de la șapte metri. Tot gălățenii au fost mai periculoși la finalizare și după aceea, Blănaru (80) trăgând periculos de la 22 de metri puțin peste vinclu și, tot el, să șuteze la colțul lung, dar Leu (82) să se întindă și să respingă. Imediat, jucătorii Daciei Unirea au oferit o replică bună, dar Iordache (86) și Istrate (87 și 90) fie au fost blocați de Preda, fie au trimis pe lângă.

Dacia Unirea Brăila – Oțelul Galați 1-1 (1-0)
Onofraș (44) / Sefer (72)

Brăila: Mitrea (Leu 46) – Dima (Zaharia 61), Olenic (M. Moroianu 61), Ghiocel, Stănciulescu (Stângaciu 61) – C. Roșu (G. Iordache 61), Vârlan (S. Moise 37), Iosofache (G. Gheorghe 61), Onofraș (D. Istrate 46) – Al. Niță, Al. Muscă (D. Mucuță 61). Antrenor: Alin Pânzaru.

Galați: Vicol – R. Oprea, M. Ioniță, Cojoc, L. Murgoci – I. Codreanu, V. Ștefan, M. Adăscăliței, C. Miron – R. Stănescu, C. Stoian. În repriza a doua au intrat: Preda – Marus (I. Blănaru 78), R. Codreanu, C. Maftei, Ciurea, Negoescu (Istrate 65), Sefer, Dajbog, Diarra (M. Blănaru 78), Petică, E. Dumitru, A. Avram. Antrenor: Daniel Florea.

În privința programului viitor de pregătire, Dacia Unirea Brăila joacă miercuri, 12 august, pe Municipal, cu Metalul Buzău, iar sâmbătă, 15 august, se vor deplasa în Crâng pentru amicalul cu Gloria Buzău. Pe 19 august, la Brăila vine Farul Constanța, iar pe 22 august vor juca cu Unirea Slobozia, locul disputării acestui joc nefiind încă stabilit.

Pânzaru, nemulțumiți de jucătorii Under 19

Alin Pânzaru, antrenorul echipei brăilene, nu i-a putut utiliza sâmbătă pe Sorin Frunză, Laurențiu Ivan, Cosmin Necoară și Andrei Pușcașu, toți cu probleme medicale. Acesta s-a declarat nemulțumit de cum au evoluat juniorii Under 19 în acest meci.

Florea: „Per ansamblu echipa s-a mișcat bine, a făcut un joc OK”

De partea cealaltă, Daniel Florea, antrenorul gălățenilor, a fost mulțumit de cum s-au mișcat jucătorii săi în primul amical din această vară, însă a declarat și ce schimbări de mentalitate ar trebui să aibă fotbaliștii maturi din lot, cât și cei tineri.

„E primul meci amical, mă așteptam să ne fie greu fizic, pentru că încă suntem în perioada de acumulări și nu putem răspunde așa cum ne dorim. Per ansamblu echipa s-a mișcat bine, a făcut un joc OK. Așteptările sunt mult mai mari de la noi, mai avem foarte mult de muncit. Sunt foarte mulți jucători tineri, care trebuie integrați în echipă, cei mai maturi trebuie să-i accepte pe cei tineri, iar atunci vom forma o echipă mult mai puternică decât cum am arătat azi. În prima repriză Brăila a avut două ocazii bun de a înscrie, am încercat să ținem ritmul cu ei, am avut și noi șansa să înscriem la 0-0. Ne trebuie mai mult spirit de sacrificiu, încercăm să-i aducem la nivelul care trebuie până la startul sezonului. Trebuie să ținem cont și de faptul că am fost la primul meci amical, iar Brăila a mai avut câteva. De Alexandru Avram e încă prea devreme să vorbim. Mai are foarte mult de muncă. Sefer e un jucător talentat, trebuie să muncească foarte mult, e un copil talentat, trebuie să crească alături de cei cu experiență și să devină un fotbalist bun cum cred că poate ajunge. Pentru noi contează că au venit suporterii, cei mici s-au bucurat foarte mult că au venit fanii alături. Sper să vină la toate meciurile, îmi doresc să nu-i dezamăgim. Suntem într-o perioadă în care punem baza pe condiția fizică. Nu aș pune accent pe rezultate în perioada asta. Aș vrea ca echipa să alerge, să fie dispusă la efort, apoi să-i aranjăm în teren și abia atunci o să cer mult mai mult de la jucători”, a declarat, citat de dunareabatrana.ro, Florea după meci.

Sefer, debut cu gol la echipa mare a Oțelului

Marcatorul golului egalizator din remiza cu Dacia Unirea, Antonio Sefer, a vorbit la rândul său, pentru dunareabatrana.ro, despre debutul său marcat de prima reușită pentru Oțelul. Juniorul a mulțumit suporterilor, alături de care s-a bucurat la gol, pentru că au venit în număr mare în deplasare pentru a încuraja echipa, deși era doar o partidă amicală. Sefer a recunoscut că meciul cu rivala brăileană a fost foarte greu. „E o zi frumoasă pentru mine, am debutat cu gol la prima echipă și mă bucur foarte mult. Da, a fost un meci foarte greu, noi suntem aproape toți juniori, dra ne-am acomodat și am jucat bine. Am avut emoții înainte să trag la poartă, am vrut să mi-o fac pe stângul (n.r. Sefer e stângaci), dar până la urmă am marcat cu dreptul. Foarte frumos că au fost suporterii alături, m-am bucurat alături de ei la gol, au venit pentru noi și merită tot respectul. Îmi doresc să continui la Oțelul și să promovăm în Liga 1″, a spus Antonio Sefer.

Foto și video: Pro Brăila

Marius ANGHEL 09 Aug. 2015, 13:09 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă