Stadionul Delta, în primul lot pentru modernizare!

Marius ANGHEL 12 Nov. 2012, 17:23 Diverse
Stadionul Delta,** în primul lot pentru modernizare!

Cu pretenții de Liga I, Delta Tulcea ar putea juca meciurile decisive cu adevărat din returul campionatului pe un stadion care la ora aceasta nu este omologat pentru Liga a II-a dar care, cu mici modificări, ar lua în materie de suprafață de joc actualul teren propriu al tulcenilor. Este vorba despre stadionul Cozma Zaiț pe care joaca în prezent echipele de juniori ale clubului și care, în ciuda faptului că este aglomerat cu jocuri și antrenamente, are o suprafață de joc mult mai bună decât cea de pe Delta. Sau cel puțin va ieși din iarnă mai puțin „șifonat” ca stadionul din Tineretului nr. 2.

Potrivit unui comunicat al FRF, stadionul Delta din Tulcea face parte din primul lot de stadioane care și-au definitivat documentația și care vor avea în primă fază deschidere la finanțare. Este vorba despre o investiție ce s-ar apropia de 250.000 de euro, din care circa jumătate din bani vin de la FRF.

Dacă ar intra de anul viitor în modernizare cu schimbarea suprafeței de joc și cu implementarea unui modern sistem de încălzire a gazonului, există și varianta ca în paralel să se monteze și… nocturna. Din discuțiile purtate cu firma care asigură iluminatul public în municipiu, aceasta ar fi foarte interesată să dea o mână de ajutor municipalității prin asigurarea instalației de nocturnă la un preț competitiv, păstrat pentru moment secret. Dacă s-ar acoperi și locurile din tribuna I pentru Delta Tulcea criteriile de omologare pentru Liga I ar fi îndeplinite fără a mai fi nevoie de dispensă din partea Comisiei de licențiere din cadrul FRF.

Articol scris de Irinel CĂ‚LIN

Marius ANGHEL 12 Nov. 2012, 17:23 Diverse
Pe aceeași temă