SPECIAL | Antrenorul Ripensiei, Giuchici, încă internat cu coronavirus: ”Am vrut să alerg cu băiatul meu prin curte și nu am fost în stare să fac doi pași.” Mărturisiri din spitalul din Timișoara unde este tratat: ”Mă simt ca în străinătate”

Anda DELIU 06 Apr. 2020, 19:50 Diverse
SPECIAL | Antrenorul Ripensiei, Giuchici, încă internat cu coronavirus: ”Am vrut să alerg cu băiatul meu prin curte și nu am fost în stare să fac doi pași.” Mărturisiri din spitalul din Timișoara unde este tratat: ”Mă simt ca în străinătate”

În România nu avem, deocamdată, cazuri oficiale confirmate de infecții cu COVID-19 la sportivi în activitate. O familie de foști fotbaliști infectată cu noul virus este cea timișoreană Giuchici, unde unde cinci din șapte membri au ajuns la spital. Între ei, și Miroslav ”Mima” Giuchici (65), fostul atacant al lui Poli și Jiul, dar și fiul său, Miroslav Matea Giuchici, fost jucător la Steaua, Petrolul, Apulum, Gloria Bistrița sau FC Brașov. Bărbatul de 40 de ani e și acum internat, dar se simte bine și laudă Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, dar și interesul clubului Ripensia pentru el, acolo unde este antrenor la una dintre grupele de juniori ale clubului din Liga 2.

Giuchici junior a fost legitimat la Steaua în sezonul 1999-2000. În total în cariera sa are 11 goluri marcate în 11 meciuri de Divizia A, iar în Divizia B are 21 de reușite în 49 partide. A luat coronavirus de la soție, angajată la primăria comunei timișene Sacoșu Turcesc și a avut două dintre simptomele bolii.

”Mai întâi, înainte să fim internați, am vrut să alerg cu băiatul meu prin curte și nu am fost în stare să fac doi pași. Mă dureau toți mușchii. Nu e ca o febră musculară. E altceva. Nu am avut miros și gust, dar a fost temporar. Acum mi-au revenit, nu știu dacă chiar 100 la sută. În rest, nu am avut alte simptome”, a povestit, pentru ProSport, Giuchici, care este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara de luni, 30 martie. Va fi externat după două teste consecutive negative, comform procedurii standard.

Internat cu copiii: soția, vindecată. Giuchici senior a ajuns și el la spital

Giuchici junior, care e antrenor la Academia Ripensia, la grupa de copii născuți în 2011, stă acum în salon cu băiețelul său de 9 ani și fetița de 5. Mama celor mici e deja acasă, în timp de bunicul „Mima” a fost adus și el la spital.

”Soția mea a fost externată după două teste negative. Ea este acasă. La început eram separați, dar, acum, cei mici sunt cu mine. Soția mea are astm bronșic, a făcut febră după ce a luat virusul de la o colegă de la locul de muncă. Copiii nu au niciun simptom. Tata a fost adus și el la spital de sâmbătă, după ce s-a găsit o persoană care să stea cu mama și bunica mea. Pentru ele există un risc la care m-am gândit și eu, am înțeles că vor mai fi testate (n.r. – cele două au avut primele teste negative). Oricum, toți suntem izolați, casa are trei nivele”, a mai povestit Giuchici, care și-a încheiat cariera la Jiul Petroșani.

Giuchici jr despre spital: ”Mă simt ca în străinătate”

Fotbalistul internat este foarte plăcut impresionat de cum este tratat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.

”Din ce am înțeles, fiecare pacient ia o schemă de tratament diferită. Medici de aici mi se par super-profesioniști! Tot ceea ce ține de comportamentul lor față de pacienți este la superlativ. Eu am fost internat de multe ori, cu accidentări, am avut intervenții. Niciunde nu m-am simțit ca aici. Mă simt chiar ca în străinătate. De fiecare dată când îi chemi, vin, răspund la telefon, în condițiile în care echipamentul acela pe care îl folosesc ei este de unică folosință”, spune Miroslav Matea Giuchici pentru ProSport.

Cei de la Ripensia îl sună zilnic

Giuchici juniori este de un an antrenorul grupei de 2011 de la Academia Ripensia, care se pregătește la baza Auto din cartierul timișorean Freidorf. Are 38 de copii, împărțiți în două grupe, în funcție de nivel. De când e internat, e sunat zilnic de președintele Dumitru Mihu.

”Pe această calea vreau să le mulțumesc și celor de la Ripensia pentru cum se poartă cu mine. Mă întreabă mereu dacă am nevoie de ceva. Să vezi că există cineva care vrea mereu să știe despre starea ta îți dă o mare încredere, te face să te simți important”, a mai spus Giuchici jr.

Miroslav Matea Giuchici a fost legitimat ca senior la Steaua, UMT, Petrolul Ploiești, Apulum Alba Iulia, Gloria Bistrița, FC Brașov și Jiul Petroșani.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/familia-lui-miroslav-matea-giuchici-afectata-de-coronavirus-jucatorul-si-sotia-sunt-la-spital-restul-familiei-e-in-autoizolata-nu-ne-spune-nimeni-nimic-imi-pare-rau-ca-nu-am-cerut-cetate-19129124

https://liga2.prosport.ro/seria-1/special-drama-pe-care-o-traieste-fostul-polist-miroslav-giuchici-poate-singurul-roman-confirmat-cu-coronavirus-si-care-a-ramas-acasa-nimeni-nu-mi-spune-nimic-la-dsp-nu-raspunde-nimeni-la-19129261

Anda DELIU 06 Apr. 2020, 19:50 Diverse
Pe aceeași temă