SPECIAL | Drama pe care o trăiește fostul polist Miroslav Giuchici, poate singurul român confirmat cu coronavirus și care a rămas acasă: „Nimeni nu-mi spune nimic. La DSP nu răspunde nimeni la telefon.” Fiul său, fost jucător al Stelei, are și el COVID-19 și nu mai are miros și gust

Autor: Anda DELIU Publicat: 03 Apr. 2020, 18:58 Liga 2
SPECIAL | Drama pe care o trăiește fostul polist Miroslav Giuchici, poate singurul român confirmat cu coronavirus și care a rămas acasă: „Nimeni nu-mi spune nimic. La DSP nu răspunde nimeni la telefon.” Fiul său, fost jucător al Stelei, are și el COVID-19 și nu mai are miros și gust

Miroslav Giuchici (65 de ani), fostul atacant al echipelor Poli Timișoara și Jiul Petroșani, a primit confirmarea că este infectat cu coronavirus. De altfel, familia Giuchici este un caz special, deoarece tocmai cele mai vulnerabile persoane, soția și mama fostului jucător, sunt negative! Giuchici senior a rămas acasă să aibă grijă de ele, mai ales că soția sa este paralizată și nu mai face recuperare medicală pentru că nu mai acceptă nimeni să le treacă pragul casei. În același timp, fostul atacant al lui Poli spune că autoritățile i-au dat doar măști, nu și tratament medicamentos.

Vineri la amiază, ambulanța a venit să-i ia pe cei mai mici membri ai familiei Giuchici, de 9 și 5 ani. De patru zile, fostul fotbalistul Miroslav Matea Giuchici, fiul lui Miroslav Giuchici, e internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde e și soția sa, care a luat boala de la primăria comunei unde lucrează, ea fiind spitalizată de opt zile.

”Au venit să-i ia pe nepoți. Nu erau speriați, și-au luat și jucării cu ei. Erau fericiți că merg cu salvarea, se duc la părinți, Mai ales nepoata de 5 ani, ea nu înțelege. Eu am rămas acasă. M-au lăsat, că dacă nu mă lăsau, făceam scandal cât casa! Eu am ieșit pozitiv, nepoții la fel, dar mama mea de 88 de ani, care a avut cancer și infract, și soția mea, care a avut un AVC, lor le-a ieșit negativ. Nu știu ce să zic. Dar eu trebuie să rămân acasă, să am grijă de ele. Nevestei mele eu îi dau să mănânce cu lingurița, eu o spăl”, a mărturisit, pentru ProSport, Giuchici senior, drama prin care trece.

A primit doar măști medicale și ia paracetamol de unul singur!

Foarte grav este că Miroslav Giuchici ne-a povestit că i s-au adus măști acasă, dar nu i s-a spus deocamdată nimic despre tratamentul pe care trebuie să-l ia după ce a fost confirmat cu COVID-19.

”A venit un polițist și mi-a adus niște măști pentru mine. Nu am primit tratament. Nimeni nu-mi spune nimic. La DSP nu răspunde nimeni la telefon! Am tot sunat, a sunat și poliția când a venit la mine, și e tot ocupat. La numărul acela nu răspunde nimeni! Eu iau două pastile de paracetamol, deși nu am simptome. De vreo două zile iau. Când nu o să mai am, o să ies să fluier”, spune românul cu origini etnice sârbești.

Fiul Miroslav Matea nu mai are miros și gust!

Miroslav Matea Giuchici, fostul fotbalist al Stelei, acum în vârstă de 40 de ani, și antrenor la Academia de juniori a Ripensiei, are și el problema pe care au o au mulți oameni care nu fac pneumonie de la coronavirus: absența mirosului și gustului. ”Nu mai are gust și miros, dar e ceva temporar. Se simte bine, și el și nora. Pe nora mea am înțeles că peste două trei zile o lasă acasă. Probabil atunci va veni și fiu-miu”, crede cel poreclit ”Mima”.

Probleme mari cu soția: kinetoterapeutul nu mai vine în casa familiei Giuchici

Mai îngrijorat decât de coronavirus, Miroslav Giuchici e stresat din cauza problemelor de sănătate pe care le are soția sa. A paralizat în urma unui AVC și de când s-a aflat că nora e bolnavă, niciun kinetoterapeut nu mai vine la domiciliul familiei. ”Eu ce fac cu soția mea, că nu mai vine nimeni să facă recuperare? Asta e crimă! Și nimeni nu spune nimic. Sigur în situația asta mai sunt și alți oameni în țară. Mă descurc cu tot, dar recuperare cu ea nu pot să fac, că nu mă pricep!”, spune, amărât, Miroslav Giuchici.

Revoltat pe sistemul din România. Iohannis luat la țintă

Născut la Brăila, dar cu origini sârbești, Giuchici e revoltat de cum tratează România pandemia de coronavirus. ”În Serbia, președintele și prim-ministru iau deciziile, dar nu cele medicale. Acele se iau de cei mai buni medici din țară, și doar când e unanimitate. La ei, dacă e nevoie de 100 de paturi, pregătesc 1000. La noi, îl aud pe președinte cu România mea, Guvernul meu. El, care 12 ani a fost șeful hitleriștilor în Austria! Nimeni nu are curaj să zică. L-au pus pe Arafat să-l scoată în față că are numele de «Arafat». El le zice cum să facă și ei fac ce vor ei. Iohannis îl scoate în fața pe Vela, ca să-l poată schimba după. Care e al nu știu câtelea ministru de Interne. Am dreptul să spun ce gândesc, că pentru asta a fost lovitură de stat. Nimeni nu are curaj să spună că în Românai nu a fost Revoluție, a fost lovitură de stat!”, consideră Giuchici.

Teoretic, Miroslav Giuchici ar trebui să fie la spital

În această dimineață, ProSport a solicitat un punct de vedere la DSP Timiș, referitor la varianta ca un pacient confirmat să nu se interneze, în situația lui Giuchici senior.

”Conform metodologie actuale, toate persoanele pozitive se tratează în unități sanitare cu paturi destinate acestei patologii”, a transmis purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Autor: Anda DELIU Publicat: 03 Apr. 2020, 18:58 Liga 2
Pe aceeași temă