Situație rușioasă petrecută la Satu Mare, pe stadionul „Daniel Prodan”. Juniorii de la LPS, trimiși să se schimbe în sala de conferință de presă de oficialii Olimpiei

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 17:02 Diverse

Situație de-a dreptul rușinoasă petrecută weekendul trecut la Satu Mare, pe stadionul „Daniel Prodan”. După ce abia a reușit să obțină acordul clubului Olimpia să desfășoare manșa retur a semifinalei Ligii Elitelor Under 19 cu FC Viitorul pe stadionul principal al orașului, juniorii LPS Satu Mare nu au primit acces la cele două vestiare și au fost nevoiți să se îmbrace în echipamentul de joc și apoi să-l dezbrace în sala unde se țin conferințele de presă, anunță ziarul local Informația zilei.

Câștigarea seriei din care au făcut parte și calificarea în semifinalele Campionatului Național al juniorilor sub 19 ani a fost privită ca o mare și importantă realizare a fotbalului sătmărean, însă nu toată lumea a văzut așa lucrurile. Inițial, LPS Satu Mare s-a lovit de refuzul conducerii clubului Olimpia de a desfășura manșa retur a semifinalei cu Viitorul pe arena „Daniel Prodan”, cu toate că aceasta se află în proprietatea primăriei și este administrat de ADP. După insistențe, în cele din urmă s-a obținut acordul din partea președintelui Attila Karda. Juniorii LPS-ului nu au avut însă acces în totalitate la facilitățile minime ale arenei, fiindcă au fost anunțați că nu se pot schimba în vestiarul echipei Olimpia și nici în cel al juniorilor clubului, aflat vizavi. Potrivit Informația zilei, cele două vestiare au fost încuiate, fiindcă în ele se aflau câteva lucruri ale jucătorilor și juniorilor clubului, lucru care, de altfel, li s-a și comunicat.

În cele din urmă, juniorii sătmăreni s-au îndreptat spre sala de protocol, unde, pe cele câteva scaune, mese, și-au pus hainele de stradă, treningurile, după care s-au echipat de joc. La pauză, și după meci, pentru a ajunge la așa-zisul vestiar, jucătorii și antrenorii, au trebuit să iasă în stradă?! Iar pentru a ajunge la toaletă, dușuri, s-a urmat același traseu, prin stradă, printre spectatori.

În ciuda tuturor acestor lucruri neprofesioniste, Dorel Ziman, directorul Liceului cu Program de Sport, nu este însă revoltat pe decizia președintelui Olimpia, Attila Karda. „Nu vreau să comentez chestiunea cu vestiarul. Nici animozitățile dintre unele persoane. Eu țin să mulțumesc conducerii Olimpiei că ne-a pus la dispoziție stadionul, terenul de joc, pentru meciul de sâmbătă. Și îi felicit pe băieți, pe antrenorul Dacian Nastai, pentru faptul că am ajuns într-o semifinală de campionat național”, a spus Ziman.

Au pierdut accesul în finala mare

Cât privește meciul, LPS Satu Mare s-a descurcat onorabil pe teren timp de o oră, însă în final s-a recunoscut învinsă cu 4-2 și astfel a ratat accederea în finala competiției.

Pe o vreme călduroasă și în fața a peste 2.000 de spectatori, echipa sătmăreană antrenată de Dacian Nastai a reușit să marcheze prima prin Onea (9). La pauză încă s-a intrat cu rezultat egal, după ce Dumitrescu (27) l-a învins pe Moroz cu un șut bun de la 16 metri. În repriza secundă, Alex Pop (62) i-a adus pe oaspeți în avantaj, iar Mățan a făcut 3-1. Drăguș (66) a înscris și el pentru constănțeni, iar LPS a redus din diferență câteva minute mai târziu după o acțiune a lui Topan.

„A câștigat echipa mai bună, fotbalul nu se poate păcăli. S-a văzut munca de ani de zile de o parte și de alta. A contat vitaminizarea, alimentația, experiența lor de Youth League. Dacă în primul joc am reușit să-i surprindem, de data aceasta și-au cules informații, ne-au analizat și au venit cu lucruri noi. Urmează finala mică, iar noi suntem în grafic. Nu am avut nimic de pierdut, consider că am câștigat multă experiență, copiii au simțit pe pielea lor ce înseamnă să te pregătești ca un profesionist”, a declarat Dacian Nastai.

LPS Satu Mare: Moroz (cpt.) – Silaghi, Oltean, Cătuna, Parnău (Forgacs 74), Micaș (Santai 87), Nagy, Cubaș (Szekley 51), Onea (Orosz 76), Ciocan, Opriș (Topan 46). Antrenor: Dacian Nastai.

FC Viitorul: Dur – Kilyen, Rusu, Dumitrescu, Băluță, Ghiță (cpt.), Mățan, Ene, A. Pop, Drăguș, Ciobanu. Rezerve: Murariu, Iani, Piciu, Manole, Crînganu, Mihalache, Zamfirescu. Antrenor: Nicolae Roșca.

Pentru sătmăreni urmează finala mică, pe 3 iunie, la București, cu UTA Bătrâna Doamnă, echipă învinsă de Dinamo cu 6-1.

Foto: Informația zilei

Marius ANGHEL 22 May. 2017, 17:02 Diverse
Pe aceeași temă