Chindia – Petrolul | Moldovan: „Nu am emoții. Jucăm cel mai bun fotbal din Liga 2”. Toate detaliile legate de accesul la derby. „Suporterii din Prahova să nu încerce tot felul de strategii”

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 08 Mar. 2019, 12:40 Campionat
Chindia - Petrolul | Moldovan:

Derby-ul de duminică, ora 15:00, cu Petrolul, a fost prefațat de oficialii Chindiei într-o conferință de presă organizată joi la amiază, la un hotel din centrul municipiului Târgoviște. Alături de antrenorul Viorel Moldovan și președintele Marcel Ghergu au venit și doi dintre jucători, respectiv Liviu Mihai și Mihai Leca, ultimul – autorul golului de trei puncte de la Pitești. Într-o notă optimistă, s-au făcut planurile pentru o nouă victorie și au fost anunțate măsurile speciale pentru organizarea jocului cu nou-promovata din Liga a 3-a. Conducerea clubului dâmbovițean așteaptă peste 4.500 de fani ai roș-albaștrilor la acest meci care e important în perspectiva luptei pentru promovare.

Moldo n-are emoții!

Chindia a început bine partea a doua a campionatului, cu două victorii, 3-2 acasă cu Aerostar Bacău și 1-0 în deplasare cu FC Argeș. Antrenorul instalat vara trecută la clubul de lângă Turnul Chindiei spune că echipa sa are cel mai bun joc din Liga a 2-a.

„Sincer, nu am emoții la acest joc. Întâlnim un adversar interesant, dar în niciun caz imbatabil. Noi stăm bine pe teren propriu, am pierdut un singur meci în acest sezon. Avem cel mai bun și mai consistent joc din Liga a 2-a, am arătat acest lucru, avem forță și echilibru pe toate compartimentele. Meciul de duminică este unul ca toate celelalte. Tot trei puncte sunt puse în joc. Ne dorim enorm de mult să le obținem. Starea noastră de spirit este excelentă după cele două victorii. Am mare încredere că vom face un joc mare și vom reuși să câștigăm”, a declarat Viorel Moldovan.

Fostul internațional nu va putea conta duminică pe Alin Dudea și Valentin Alexandru, ambii accidentați. „Mi-a plăcut Petrolul în perioada Leo Grozavu. Aveau o echipă foarte agresivă la momentul respectiv. Presiunea este pe ei, nu pe noi. Le-am spus asta și băieților”, a comentat Moldovan pe seama tensiunilor de la Ploiești.

Ghergu: „250 de locuri pentru oaspeți, hai 5-10 în plus”

Cel mai așteptat moment al conferinței de presă a fost anunțul oficial al conducerii legat de modul de acces pe „Eugen Popescu” la derby-ul de duminică.

Oficialii Chindiei au decis, după consultări cu IPJ Dâmbovița și cu Jandarmeria și firma care asigură paza pe stadion, ca intrarea la meci să se facă în baza unor invitații gratuite, distribuite exclusiv în ziua jocului, mai precis după controlul de securitate.

Explică președintele Marcel Ghergu: „Fanii echipei noastre vor avea acces în tribune începând cu ora 13:00. Vor fi trei filtre, la unul dintre ele vor primi și invitațiile. Vrem să avem un control exact asupra numărului de spectatori care vor veni la meci. Ne dorim ca sectoarele deschise publicului să fie pline. Avem nevoie de suporteri la acest joc, facem un apel să vină și îi susțină pe băieți pe tot parcursul celor 90 de minute. Numai împreună putem câștiga”.

Suporterii echipei vizitatoare vor avea aproximativ 250 de locuri, adică procentul de 5% din capacitatea arenei specificat în regulament. „Unii dintre ei au avut anumite derapaje, de multe ori au depășit și limitele legii. De aceea am decis să luăm măsuri speciale pentru acest joc. Noi nu avem rivalități duse la extrem cum au ei cu alte echipe. Pentru oaspeți va fi o singură intrare, cea de pe strada Coconilor. Vor fi așteptați acolo și vor intra organizat, în limita a 250 de locuri. Dacă vor fi 5, 10 în plus, vor intra și ei, dar nu mai mulți. Invitațiile gratuite vor fi date la intrare. I-aș ruga pe suporterii din Prahova să nu încerce tot felul de strategii, să sune prietenii din Dâmbovița să le ia invitații. Vor avea o surpriză mare dacă se va întâmpla asta”, a transmis șeful Chindiei.

4.500 invitații a tipărit Chindia Târgoviște pentru suporterii lui Cherchez & co.

„Nu legitimăm pe nimeni la intrare, dar le recomandăm spectatorilor să vină la meci cu cărțile de identitate asupra lor. Sunt doar măsuri de siguranță, ca toată lumea să stea în condiții corecte”
Marcel Ghergu, președinte Chindia Târgoviște

În meciul tur, desfășurat pe „Ilie Oană”, Petrolul s-a impus cu 2-0, prin golurile lui Florin Plămadă (27) și Sergiu Arnăutu (78), după ce a avut în fața Chindiei una dintre cele mai bune apariții din prima parte a sezonului.

Acum, înaintea meciului retur, contând pentru etapa a 24-a a Ligii 2, Chindia se află pe locul 4, cu 50 de puncte, iar Petrolul e pe 5, cu 49 de puncte.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto și video: FC Chindia Târgoviște

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 08 Mar. 2019, 12:40 Campionat
Pe aceeași temă