Scandal la promovare în Liga a IV-a Satu Mare. Olimpia acuză AJF-ul după ce a întors un rezultat din urmă cu șase luni: „Mergem la FRF să sesizăm”

Marius ANGHEL 18 May. 2015, 14:27 Diverse

La finalul meciului de sâmbătă din Liga 2, etapa a 7-a în play-off-ul Seriei a II-a, terminat la egalitate, pe teren propriu, cu Metalul Reșița, scor 1-1, conducătorii clubului Olimpia Satu Mare și-au îndreptat mai degrabă atenția asupra activității de la echipa a doua din Liga a IV-a. Olimpia II se află în lupta pentru câștigarea campionatului și promovarea în Liga 3 cu patru etape până la finalul sezonului.

La conferința de presă de după meciul cu Metalul, președintele executiv al Olimpiei, Dan Băbuț, s-a arătat preocupat mai mult de soarta Olimpiei II. Acesta a criticat atitudinea oficialilor AJF, în special a președintelui Ștefan Szilagyi, pentru încercarea de a bara drumul satelitului Olimpiei de a câștiga campionatul. Comisia de Disciplină din cadrul AJF Satu Mare a revenit, săptămâna trecută, la o hotărâre luată în 11 noiembrie 2014, a anulat-o și a luat alta care dă câștig de cauză Luceafărului Decebal, 3-0 la „masa verde” în meciul cu Orașu Nou din noiembrie 2014, după ce în teren a fost egal, 3-3. La finalul acelui joc, arbitrul a fost bruscat de doi jucători de la Talna Orașu Nou.

„Nu e normal să întorci un verdict după șase-șapte luni. Suntem direct afectați de această decizie și ne apărăm munca și șansele de a câștiga titlul. Sunt foarte multe lucruri nefirești la AJF. Din câte știu eu din Comisia de Disciplină nu au voie să facă parte observatori sau persoane cu alte funcții în AJF. Ori la noi chiar vicepreședintele AJF e președintele comisiei. Vom depune un memoriu și noi la AJF și vom merge mai departe la FRF pentru a sesiza aceste nereguli. Și noi trebuia să câștigăm direct la masa verde meciul din tur de la Decebal (n.r. pierdut de Olimpia cu 1-0), deoarece ei nu au avut cadet. Ciocotișan e născut în 91 și nu în 92 cum se credea. Așa că după regulament trebuie să câștigăm cu 3-0. Atâta timp cât Olimpia II activează la AJF suntem loviți direct și noi de deciziile lor și era normal să vin să apăr clubul. Nu puteam sta cu brațele-n sân” a spus, citat de gazetanord-vest.ro, președintele Dan Băbuț.

Conducătorul Olimpiei își dorește ca echipa a doua să promoveze în Liga a 3-a pentru ca juniorii de la club și cadeții care nu prind prima echipă să poată juca într-un campionat mai puternic.

În clasamentul Ligii a IV-a „Elite”, Olimpia II e pe locul 3 cu 42 de puncte, cu șase mai puține față de liderul Luceafărul Decebal (48 pct.), însă are două meciuri mai puțin disputate. Pe locul doi se află Someșul Oar cu 45 de puncte și un meci mai puțin față de lider. Până la finalul sezonului mai sunt de desfășurat patru etape.

Linia de clasament a primelor patru clasate:

1.    Luceafărul Decebal     21     15     3     3     60-25     48 pct.
2.    Someșul Oar    20    14    3    3    59-27    45
3.    Olimpia II Satu Mare     19     13     3     3     55-21     42
4.    Talna Orașu Nou    20    12    4    4    70-40    40

Meciuri rămase de disputat:

Situație inedită: Cosmin Iuhas, căpitanul Olimpiei, e antrenor la Luceafărul Decebal

Lupta dintre Olimpia II și Luceafărul Decebal este interesantă și din alt punct de vedere. Cosmin Iuhas, căpitanul echipei din Liga 2, este antrenorul Luceafărului. Despre această situație a vorbit și Dan Băbuț, care și-a asumat greșeala de a-i fi dat voie să stea pe banca tehnică a rivalei din Liga 4.

„Eu nu i-am reproșat nimic lui Cosmin. Trebuie să recunosc că e o situație inedită și-mi asum greșeala, dar la începutul anului nu ne gândeam că ne vom bate cu ei la titlu. Dar nu se va mai întâmpla așa ceva pe viitor. Jucătorii sub contract cu Olimpia nu vor mai activa la alte cluburi și nici la arbitraj nu vor mai merge” a completat Băbuț.

Căpitanul Cosmin Iuhas a fost și el la conferința de presă, dar a refuzat să comenteze situația ingrată în care a intrat: „Nu mă întrebați vă rog de Decebal” a spus jucătorul, care până la urmă s-a rezumat la a aminti că „la rugămintea prietenilor mei de la Decebal, am acceptat să stau pe bancă. Nu mă gândeam în vară că vom putea trage la titlu. Eu ca antrenor îmi doresc să câștig pe teren meciurile, în rest am oameni acolo în conducere care decid” a declarat Cosmin Iuhas, citat de gazetanord-vest.ro.

Marius ANGHEL 18 May. 2015, 14:27 Diverse
Pe aceeași temă