S-a lăsat de fotbal la doar 23 de ani și s-a apucat de antrenorat. Chinuit de accidentări, un fost jucător al Rapidului Suceava a ales o nouă provocare

Marius ANGHEL 16 Sep. 2016, 17:26 Diverse
S-a lăsat de fotbal la doar 23 de ani și s-a apucat de antrenorat.** Chinuit de accidentări, un fost jucător al Rapidului Suceava a ales o nouă provocare

Răzvan Bîgu, fostul fotbalist al formațiilor sucevene Sporting și Rapid, a fost nevoit să-și încheie cariera fotbalistică la vârsta de doar 23 de ani. Mijlocașul a fost forțat să ia această decizie din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat în scurta sa carieră.

Cu prima accidentare serioasă s-a confruntat la vârsta de doar 17 ani, pe vremea junioratului, când în timpul unui competiții școlare s-a ales cu o dublă fractură de tibie și peroneu. Chiar dacă a stat un an pe tușă, Răzvan a strâns din dinți și a revenit în forță, astfel că la vârsta de 19 ani a fost la un pas să semneze cu gruparea de prima ligă FC Vaslui, acolo unde a susținut probe de joc alături de Alex Buziuc.

A rămas la Suceava să joace în Liga a 2-a, iar ghinionul l-a lovit în toamna anului 2014, când a ajuns din nou pe masa de operație, suferind o intervenție chirurgicală la ligamentele genunchiului și la menisc. După alte 12 luni de recuperare, pe când se afla în Belgia, mijlocașul sucevean a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia s-a ales cu mai multe fracturi, fiind nevoie ca medicii să-i introducă o tijă și șapte șuruburi în picior.

„După această ultimă accidentare mi-a fost clar că am terminat cu cariera de jucător. Am decis așadar să încep o nouă provocare în fotbal. Fiind absolvent al facultății de sport, am început să profesez la Liceul cu Program Sportiv, acolo unde mă ocup și de pregătirea grupei de juniori B. După ghinioanele pe care le-am avut ca jucător, sper să am mai mult noroc în meseria de antrenor și să-mi construiesc o carieră frumoasă”, a declarat Răzvan Bîgu.

În ultimele trei sezoane ale Ligii 2, Răzvan Florin Bîgu a bifat 29 de meciuri în tricoul echipei Rapid CFR Suceava, nereușind niciun gol.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 16 Sep. 2016, 17:26 Diverse
Pe aceeași temă