Roberto Ayza urăște să mănânce sarmale și șorici, dar se delectează cu lasagna! Mesajul brazilianului pentru CS Mioveni

Marius ANGHEL 30 Dec. 2019, 14:08 Diverse
Roberto Ayza urăște să mănânce sarmale și șorici, dar se delectează cu lasagna!** Mesajul brazilianului pentru CS Mioveni

Roberto Ayza (38 de ani), brazilianul cu cetățenie română care a scris istorie la CS Mioveni și în fotbalul românesc, a petrecut și în acest an Crăciunul în țară, la Ștefănești / Argeș. Fostul mijlocaș era până acum trei ani, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, prezența în țara sa natală, Brazilia, însă acum doi ani mama sa a venit în România, iar anul acesta el a rămas să petreacă tot aici.

Ayza are și un regret atunci când petrece în România: nu s-a obișnuit cu una dintre mâncărurile tradiționale de Crăciun, sarmalele. În plus, nu-i place nici tradiționalul șorici de porc. În schimb, s-a delectat cu lasagna, o mâncare servită de Crăciun în Brazilia.

„Am petrecut și în acest an, acasă, la Ștefănești, cu soția Gabriela și cei doi băieței, Enzo, care are 5 ani, și Kevin, care are 3 ani. Și au mai fost cumnata și socrii. Am avut la masa de Crăciun de toate, preparate tradiționale românești. Mănânc și eu mai de toate… dar nu pot să mănânc ce e mai important, sarmale și nici șorici. Asta e… mănânc friptură, cârnați… În Brazilia, de Crăciun, mâncăm friptură, lasagna. Am făcut și aici de Crăciun, lasagna, deci a fost un Crăciun combinat, româno- brazilian. A venit și Moșul la cei mici, cu jucării. În ultimii doi ani nu am mai fost în Brazilia. A venit mama anul trecut, dar o să mergem la anul. Urez și eu Sărbători Fericite celor de la club, copiilor de la grupa mea, să avem sănătate, pentru că este cea mai importantă și să realizăm tot ce ne dorim. Iar băieților de la echipa mare le urez să promoveze în Liga 1. Să țină pasă și ajungă echipa din nou acolo”, a spus Roberto Ayza.

După ce în sezonul trecut al Ligii 2 a evoluat în 23 de meciuri pentru CS Mioveni și a marcat un gol, în vară, brazilianul Roberto Ayza a decis că este timpul să pună punct carierei de sportiv profesionist, la 38 de ani. Astfel, fostul mijlocașul a început o nouă carieră, cea de antrenor, mai întâi la grupele de copii și juniori de la CS Mioveni, club la care a evoluat în perioada 2009-2012 și 2013-2019, atât în Liga 1, cât și în Liga 2.

CS Mioveni iernează pe locul 2 în Liga 2, poziție direct promovabilă, după ce în primele 21 de etape a acumulat 37 de puncte, la patru puncte în spatele liderul UTA și la două peste Rapid.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 30 Dec. 2019, 14:08 Diverse
Pe aceeași temă