Petrolul și ”U” Cluj au demarat campanii prin care să ajute Ucraina sau refugiați din țara vecină invadată de Rusia. Anunțurile celor două cluburi pentru suporteri

Marius ANGHEL 27 Feb. 2022, 15:54 Diverse
Petrolul și ”U” Cluj au demarat campanii prin care să ajute Ucraina sau refugiați din țara vecină invadată de Rusia. Anunțurile celor două cluburi pentru suporteri

După Poli Iași, Petrolul Ploiești și Universitatea Cluj sunt alte cluburi din Liga 2 care se implică în această perioadă în colectarea de ajutoare pentru Ucraina, invadată de către Rusia.

Petrolul și Crucea Roșie Prahova strâng ajutoare pentru Ucraina

Liderul Ligii 2, Petrolul Ploiești, se alătură Crucii Roșii Prahova pentru a strânge ajutoare, produse, materiale, dar și bani, care vor fi trimise în țara vecină. Locația unde se pot face aceste donări este stadionul ”Ilie Oană”, la intrarea din strada Alexandru Vlahuță.

”Începând de mâine, 28.02.2022, ora 10:00, Crucea Roșie Prahova va deschide, alături de FC Petrolul Ploiești, un punct de colectare ajutoare pentru Ucraina, la stadionul „Ilie Oană”, intrarea din Strada Alexandru Vlahuță.

Persoanele care doresc să doneze pot aduce materiale de cazarmament igienizate (pături, perne, pilote, lenjerii de pat), precum și alimente neperisabile, produse de igienă personală și apă îmbuteliată.

Produsele și materialele colectate vor fi trimise în Ucraina și către punctele de prin ajutor aflate în zona vămii prin intermediul Crucii Roșii Române.

Donațiile în bani se pot face on line prin crucearosie.ro sau în conturile Crucii Roșii Române agenția BRD Piața Romană:

Lei – RO76BRDE410SV07590484100 EURO – RO12BRDE410SV31714694100 USD – RO88BRDE410SV26413794100”, informează Petrolul.

”U” Cluj și ”Jurnal de Bine – Voluntar” strâng jucătorii pentru copiii refugiați din Ucraina

A treia clasată din Liga 2 în acest moment, Universitatea Cluj, a anunțat că s-a alăturat voluntarilor de la ”Jurnal de Bine – Voluntar” și cere sprijinul suporterilor ei care vor participa la meciul cu Concordia Chiajna, programat luni, de la ora 20:00, pe Cluj Arena. Acțiune constă în strângerea de jucării pentru copiii refugiați din Ucraina.

”În această perioadă plină de suferință și lacrimi, suntem alături de cei care au fugit din calea războiului.
Zeci de mii de ucraineni și-au părăsit țara în ultimele zile, iar o bună parte din ei au trecut granița spre România. Ei sunt cei care au de suferit și care în aceste clipe trebuie sprijiniți.
La partida de luni cu Concordia Chiajna, FC Universitatea Cluj, alături de voluntarii Jurnal de Bine- Voluntar, strângem jucării pentru copiii refugiați din Ucraina.
Ce trebuie să faci?
1. Te așteptăm la stadion cu o jucărie de pluș.
2. Cu zece minute înainte de startul partidei le vei arunca către teren.
3. Noi le vom colecta împreună cu voluntarii Jurnal de Bine- Voluntar și le vom redistribui în centrele de refugiați.
A venit momentul să arătăm, din nou, ce înseamnă spiritul Universității!”, anunță ”U” Cluj.

Astăzi, Poli Iași a anunțat că și-a pus la dispoziție autocarul clubului pentru ca acesta să preia refugiați ucrainieni de la Vama Siret, asta după ce luase decizia de a dona toate încasările de la meciul de sâmbătă cu FC Brașov.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-trimis-autocarul-echipei-la-vama-siret-pentru-a-prelua-refugiatii-din-ucraina-sotia-atacantului-plokhotnyuk-a-ajuns-la-iasi-insa-jucatorul-isi-face-griji-pentru-parintii-si-bunicii-rama-19221023

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-singurul-fotbalist-ucrainean-din-romania-mesaj-de-pace-de-la-iasi-mykhaylo-plokhotnyuk-imi-fac-griji-pentru-familia-mea-pentru-ucraineni-sunt-un-patriot-al-ucrainei-ramaneti-19220477

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-ravasit-dupa-izbucnirea-razboiului-in-ucraina-mesajul-tulburator-primit-din-partea-mamei-sale-care-a-trait-pe-viu-al-doilea-razboi-mondial-19220468

Marius ANGHEL 27 Feb. 2022, 15:54 Diverse
Pe aceeași temă