Patronul lui FC Bihor, noul președinte al SportAccord!

Marius ANGHEL 31 May. 2013, 15:38 Diverse
Patronul lui FC Bihor,** noul președinte al SportAccord!

UPDATE: Într-o intervenție la Realitatea TV, Vizer le-a mulțumit tuturor celor care au fost alături de el și a spus că în perioada următoare dorește să înțeleagă mai bine organizarea SportAccord, din interior, să evalueze calitatea staff-ului și să decidă, apoi, cine va rămâne alături de el și cine nu, urmând să îndepărteze activitățile ineficiente.

În esență, bihoreanul a punctat că se va concentra și pe re-brandingul organizației și a afirmat că printre prioritățile sale se numără organizarea, în 2017, a Campionatelor Mondiale reunite ale tuturor specializărilor olimpice și neolimpice, dar și inițierea unor proiecte generale care să se plieze pe nevoile fiecărei țări, inclusiv România. El a mai spus, totodată, și că se va preocupa să ajute federațiile care nu primesc fonduri suficiente de la forurile naționale și dar și în susținerea sportivilor, care „merită să fie respectați, remunerați și ajutați”.

„Din 2017 vreau să organizez campionatele mondiale reunite în aceeași țară, fără să fie necesare investiții de infrastructură, logistică, așa cum se face pentru sporturile olimpice, dar și din resurse generate de un eveniment local. Vom finanța federațiile naționale care se confruntă cu o serie de neajunsuri. Din bugetele atrase de Banca Internațională a Sportului, Loteria Internațională a Sportului etc un fond de investiții. SportAccord este o forță reală a sportului mondial care de câteva decenii a fost ținută într-o poziție pasivă și pe care vreau eu să o trezesc acum”, a mai declarat Vizer, la Realitatea TV.

De altfel, el a spus și că are alături de el 7 sponsori importanți, între care Gazprom, OTP sau cea mai mare firmă de energie nucleară Rusia.

Sursa: eBihoreanul


Președintele Federației Internaționale de Judo, dar și patronul echipei FC Bihor, Marius Vizer, a fost ales, vineri, la Sankt Petersburg, în funcția de președinte al SportAccord, organizația mondială ce reunește sub egida sa 107 federații sportive.

Marius Vizer a fost ales cu 52 de voturi și l-a învins pe președintele Federației Internaționale de Ruby, francezul Bernard Lapasset.

Vizer succede în funcție olandezului Hein Verbruggen.

SportAcorde reunește sub egida sa 107 federații sportive internaționale. Proiectul românului, considerat reformator, propune organizarea unor evenimente sportive mondiale globale, sub egida SportAccord, care să fie generatoare de venituri substanțiale, din care să beneficieze fiecare federație membră, chiar și cele neolimpice, precum și alte mecanisme de finanțare a organizației: o Bancă Internațională a Sportului, o Loterie Internațională a Sportului și o Asigurare Internațională Sportivă.

Articol scris de Luminița Turcu (MEDIAFAX)

Marius ANGHEL 31 May. 2013, 15:38 Diverse
Pe aceeași temă