Oamenii din umbră de la ACS Poli și gândurile lor pentru Anul Nou!

Marius ANGHEL 28 Dec. 2012, 14:12 Diverse
Oamenii din umbră de la ACS Poli** și gândurile lor pentru Anul Nou!

Sunt acolo, undeva în spatele cortinei și lucrează cu abnegație și pasiune la readucerea Banatului în prima ligă. Cu siguranță îi cunoașteți, sunt oameni de fotbal cu experiență, dar cărora nu le place să iasă în față.

Florențiu Staicu – președinte ACS Poli Timișoara:
– Nu sunt un adept a interviurilor, poate chiar nici  a expunerii gândurilor de sfârșit ori  început de an. Bucuria mea este că am putut să supraveghez modul cum și-au făcut datoria profesioniștii, adică cei pe care i-am instalat pe funcțiile de conducere, evident orientați după priceperea și vocația fiecăruia.
– Am lăsat pe fiecare să-și ducă la îndeplinire sarcinile de serviciu, dar într-o deplină supraveghere și o consultare permamnentă în ceea ce privește manegementul noilor structuri ale orânduirii proaspătului club în drumul său către perfomanță. La mulți ani!

staicu

Călin Rosenblum – manager sportiv ACS Poli Timișoara:
– Așa cum simte fiecare, mai cu seamă în cadrul unui grup precum ACS POLI Timișoara,  nu se pot face proiecte fără o stare de sănătate serioasă a resurselor umane și financiare. Pentru noul an doresc să mergem pe un drum ascendent în ceea ce privește consolidarea echipei și perspectiva acesteia în trentativa promovării în primul eșalon al fotbalului românesc. Asta implică faptul că, așa cum am procedat și în prima parte a campionatuluii, nu trebuie să micșorăm cota valorică la care s-a exprimat gruparea timișoreană, iar pe viitor echipa ACS Poli Timișoara să se situeze pe un loc onorant și, evident, promovabil, la capătul consumării tuturor etapelor fotbalistice.
– Dorim și sunt sigur că vom realiza un centru de copii și juniori capabil ca nu peste multă vreme să alimenteze prima echipă prezentă în ierarhia fotbalului românesc. La această oră, poate a bilanțurilor de sfârșit de an, toți semenii noștri gândesc și se mândresc cu realizările unei perioade. Nu departe de noi este și opinia noastră, chiar dacă succesele dobândite de ACS Poli Timișoara fac obiectul unui doar jumătate de an… Prima echipă ocupă o poziție promovabilă, fără nici o înfrângere, iar juniorii mari – antrenați de Cristian Contescu –  sunt pe primul loc în clasament, la fel, fără nici un meci pierdut. Deci, avem cum să primim noul an cu gânduri frumoase și dătătoare de speranțe…
– Fiind vorba de realizări, nu putem trece cu vederea faptul că ACS Poli Timișoara, de la înființare și până în prezent, a fost o echipă din toate punctele de vedere… Într-o astfel de situație nu pot decât să fiu corect și mândru de atașamentul tuturor celor din colectivul cu care am lucrat și merg mai departe… Într-o astfel de împrejurare, când performanța este destul de pretențioasă, am căutat să găsesc eficiența printr-un management modern. Că nu m-am ridicat la pretențiile unora, eu rămân la faptul că echipa și-a îndeplint un prim obiectiv la sfârșitul acestui an.
– Sunt sigur că dacă rezultatele și spectacolul va dăinui și peste returul campinatului, cu siguranță se vor reapropia de noi și numeroșii spectatori și iubitorii  fotbalului timișorean. Știu, este o situație mai dificilă, dar, cu toții trebuie să înțelegem că travesăm momente tulburi și toate își au corespondentul în miracolul schimbărilor și al reorintărilor de oricare fel, inclusiv cel sportiv.  Dincolo de aceste realități, eu am speranța că spectacolul fotbalistic va reveni în arenă și vom fi părtași la renașterea fotbalului bănățean… La mulți ani!

rosenblum

Petru Mușat – director sportiv ACS Poli Timișoara:
– Nu pot decât să fiu bucuros de modul cum au decurs lucrurile și situația organizatorică din cadrul acestui club într-o perioada relativ scurtă.  Spre satisfacța mea, dar și a colaboratorilor mei, noua structură a clubului ACS Poli Timișoara și-a intrat în drepturi legale  din mers și cu un randamet eficient la maxim. Spun acest amănunt pentru faptul că lucrez de multă vreme în sistemul fotbalistic, și, spre insatisfacța unora, Poli nu a murit… Am chibzuit fiecare sarcină din cele pe care le am în cadrul funcției distribuite de conducerea clubului, iar ducerea la îndeplinire a respectivelor obligații sunt rodul împlinirilor acestui sfârșit de an.  De pe poziția mea nu am făcut nici un fel de rabat de la conduita orientărilor sportive, am colaborat într-un mod eficient cu toți membrii colectivului ACS Poli Timișoara pentru ca noua echipă a fotbalului bănățean să-și înscrie numele pe orbita fotbalului românesc, mai cu seamă că, nu cu multă vreme în urmă, destinul ne-a returnat identitatea înapoi…
– Acum la final de an calendaristic, când lumea se întrece în jubileuri, sinceritatea mă dă de gol și nu sunt departe de cupa de șampanie pe care vreau s-o închin laolaltă cu toți simpatizanții noștri, ai fotbalului alb-violet! Miracolul s-a născut din muncă, perseverență și seriozitate, idiferent de domeniul de activitate, cu atât mai mult în fotbalul nostru cel de toate zilele.. Sunt plin de gânduri bune pe care vreau cu orice preț să le transmit celor care iubesc POLI; În interiorul meu nu există loc pentru alte preocupări. De aceea am convingerea că, alături de ACS Poli Timișoara, cu toate personalitățile ce compun acest cub, direcția pe care apucă fotbalul bănățean este unul plin de speranțe.
– Siguranța mea este aceea că întreg colectivul alb-violet nu are alte priorități decât acelea care călăuzesc pașii acestei echipe înspre primul eșalon.
– Dorința și deplina satisfacție a noului an va fi cu adevărat doar  atunci… adică după ce gruparea timișoreană va reveni în plutonul echipelor de prim rang al afotbalului de pe lan noi. Până La acel moment este bine să ne păstrăm luciditatea și chibzuința confruntărilor ce vor veni. Din punct de vedere organizatoric, voi fi la înălțimea performanțelor de odinioară dar și celor care bat la ușa noului an.  La mulți ani!

musat

Sursa: Banat Sport

Marius ANGHEL 28 Dec. 2012, 14:12 Diverse
Pe aceeași temă